Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Οι τρεις θάνατοι που άλλαξαν την ροή της ελληνικής κρίσης

Πάνω από τους αθηναϊκούς δρόμους που έβραζαν, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου – έγκυος τεσσάρων μηνών που δούλευε σε τράπεζα του αθηναϊκού κέντρου – προσπαθούσε να ηρεμήσει τη φοβισμένη μητέρα της στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής. Ήταν το μεσημέρι της 5ης Μαΐου και οι αθηναϊκοί δρόμοι ξεχείλιζαν με λαϊκή οργή καθώς ο κόσμος διαμαρτύρονταν για τις δραστικές περικοπές δημοσίων δαπανών που είχαν τεθεί ως όρος προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή διάσωση.
«Μην ανησυχείς», είπε η κ. Παπαθανασοπούλου στη μητέρα της. «Είμαι στον επάνω όροφο». Συν τοις άλλοις, η 32χρονη γυναίκα θα έφευγε νωρίς από τη δουλειά εκείνη την ημέρα, γύρω στις 3, γιατί είχε ραντεβού με ένα γιατρό προκειμένου να μάθει αν το παιδί που κυοφορούσε ήταν αγόρι ή κορίτσι.

Δεν πρόλαβε να το μάθει. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, και καθώς το πλήθος των διαδηλωτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.