Αντ. Σαμαράς «Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ιρλανδία»

Μετά την αντιμνημονιακή σημαία, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς ύψωσε χθες τη σημαία της Ιρλανδίας. «Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Ιρλανδία» φώναξε ουσιαστικά μιλώντας χθες βράδυ στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και υπεραμύνθηκε των κινήσεων της ιρλανδικής κυβέρνησης, η οποία κατά τον κ. Σαμαρά διαπραγματεύθηκε ως το τέλος και κατάφερε να διασώσει την αναπτυξιακή δυναμική της, εν αντιθέσει προς την ελληνική κυβέρνηση, που «καταδίκασε τη χώρα σε φαύλο κύκλο αέναης ύφεσης και συνεχούς υπερχρέωσης».
«Η περίπτωση της Ιρλανδίας δείχνει ακριβώς αυτά που δεν έκανε, δεν τόλμησε ή δεν θέλησε να κάνει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ» τόνισε και, αφού είπε ότι η συγκεκριμένη χώρα προσπάθησε να αποφύγει τον μηχανισμό στήριξης, αλλά δεν το κατάφερε για λόγους τελείως διαφορετικούς, αναφέρθηκε στον «δεκάλογο» των κινήσεων της ιρλανδικής κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στην απόφαση για την επιμήκυνση αποπληρωμής σε περίπου δέκα χρόνια, υποστήριξε πως αποδεικνύεται ότι: α) η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα και β) τώρα που πέτυχε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής η Ιρλανδία, επωφελείται προφανώς και η Ελλάδα.

«Κοντά στον βασιλικό της Ιρλανδίας, ποτίζεται και η ελληνική γλάστρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Αν και όπως έχω από καιρό επισημάνει, θα πρέπει να δούμε κατά πόσον η ευθυγράμμισή μας με την Ιρλανδίαθα συνοδευθεί ή όχι με επιπλέον δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις» .

Ο κ. Σαμαράς πρότεινε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο προς τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους.

Οσον αφορά τους επιχειρηματίες, πρότεινε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κερδών και εισοδημάτων, σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και φορολογικά κίνητρα για νέες επενδύσεις. Για τους εργαζομένους, να μπει φρένο στις μαζικές απολύσεις και να γίνει διάχυση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης παντού, αφού, όπως είπε, «οι μαζικές απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό, δεν θα μειώσουν το έλλειμμα».

Αν και η Ρηγίλλης θεωρεί ότι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους θα ευνοήσει την αποπληρωμή του, τονίζει με έμφαση ότι αυτό πρέπει να γίνει αρκεί να μη συνοδευθεί από νέους, δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις. «Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, παρά τις θυσίες, δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του μνημονίου, το 2012, θα μας έχει οδηγήσει σε αύξηση του ελλείμματος, αντί να το μειώνει. Φανταστείτε τι θα έχει συμβεί ως τότε με το χρέος» τόνισε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι υπεραμύνθηκε της καταψήφισης του μνημονίου, λέγοντας: «Οταν μας έφεραν για ψήφιση το μνημόνιο, δεν βιαστήκαμε να πάρουμε θέση. Το μελετήσαμε. Κάτι που δεν έκαναν πολλοί από όσους έσπευσαν να το υιοθετήσουν τότε και τώρα διαπιστώνουν έκπληκτοι τι ψήφισαν».
tovima.gr
 

Σχόλια

 1. Ποια οικογένεια έχει αναλάβει την τύχη της χώρας μας στα χέρια της;

  "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".
  Γιώργος Παπανδρέου (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999)

  "Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…".
  Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.