Δεκαπέντε χρόνια ασφυξίας

OΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ότι τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, το 2021, θα τα περάσουμε μέσα στη μιζέρια και την κατάθλιψη. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάζο Σκιόπα λέγοντας ότι για τα επόμενα 15 χρόνια η χώρα θα ζει σε λιτότητα. Υστερα μπορεί να αρχίσει η ανάκαμψη... Εν τω μεταξύ... Η ύφεση θα κυμανθεί στο μείον 4,2% για εφέτος και περίπου στο μείον 3% του χρόνου. Αυτό απλά σημαίνει ότι θα φθάσουν τις 800.000 οι άνεργοι. Με άλλα λόγια, η ανεργία θα αγγίξει το 15% και, μόνον το 2011, 120.000 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Αυτό που βλέπουν μπροστά τους όλοι οι εργαζόμενοι και οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας είναι η επιμήκυνση της ύφεσης και της ανεργίας. Τίποτα άλλο δεν διακρίνεται στον ορίζοντα. Οι ευκολίες αποπληρωμής του δανείου, που τόσο διαφημίστηκαν χθες από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, μόνον βαθιά ανάσα δεν θα φέρουν αν η κυβέρνηση δεν αντιληφθεί ότι έχει πάρει το λάθος δρόμο. Οι προβλέψεις μιλούν για ασφυξία της αγοράς λόγω της σκληρής λιτότητας.
ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ αποδοχών, περικοπές απίστευτες που οδηγούν εργασιακά τη χώρα χρόνια πίσω και περιορισμούς δικαιωμάτων για εκατομμύρια εργαζομένους και συνταξιούχους.

Οι δεσμεύσεις, τα κούφια λόγια του πρωθυπουργού ότι από το μνημόνιο θα βγούμε το 2013, αποδεικνύονται για μια φορά ακόμη λόγια του αέρα. Κουβέντες προς λαϊκή κατανάλωση. Τα πράγματα με το όνομά τους τα είπε ο σύμβουλός του. «Ελληνες, δεν βγαίνετε από τη στενωπό παρά μόνον μετά από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια». Αυτή είναι η αλήθεια. Το ζήτημα είναι να την αποδεχθεί και η κυβέρνηση

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=15679&catid=7

Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ GIORGO ΟΣΟΙ ΤΥΧΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ.ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΤΟ 70% ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΟΠΙΜΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.