Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010

Inna - 2nite (New Single 2010)

Inna - 2nite (New Single 2010)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ.... 

Πράσινα Σπίτια: Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής των οικοδομών


Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής και ελέγχου των νέων οικοδομών, θα πραγματοποιηθούν με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Στο ίδιο διάστημα αναμένονται νέες ρυθμίσεις, για την δόμηση στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.
Με τον αυστηρότερο έλεγχο όλων των νέων κατασκευών στις καμένες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής που προβλέπεται από νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, ανοίγει ο κύκλος των νέων ρυθμίσεων στο χώρο της οικοδομής. Με το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για οποίο ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο η δημόσια διαβούλευση έρχονται οι επόμενες αλλαγές . Προβλέπεται μελέτη ενεργειακής απόδοσης για όλα τα νέα κτήρια, θεσπίζεται ως υποχρεωτική η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα στις καινούργιες κατασκευές και έλεγχος από ενεργειακούς επιθεωρητές μετά την αποπεράτωσή τους. 
Υποχρεωτικά θα είναι τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και στο κέλυφος των νέων κτηρίων. Ο κύκλος όμως των αλλαγών έχει και συνέχεια. Επίσης μέσα στην άνοιξη αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις παράκτιες περιοχές και τα νησιά. Με αυτήν τη ρύθμιση θα προσδιοριστούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για τη δόμηση σε όλες τις παραλιακές ζώνες της χώρας

Από:www.ert.gr/

Σχόλιο:
Καλά όλα αυτά τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης με ήπιες μορφές ενέργειας, τα λεφτά για τις μελέτες, τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και το "βιοκλιματικό κέλυφος", 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ!!

Πενθήμερα-Νυχτερινά και άλλα Τινά....


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ- ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ    

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA YΠOYPΓEIO ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Αθήνα 02.01.10


Tαχ. Δ/νση: Δραγατσανίου 8 Tαχ. Kώδικας: 101 10 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Fax: 210 3748790 Tηλ.: 2103748880 & 81

     ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

    του Μιχάλη Χάλαρη,

    Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

 Όπως προκύπτει από σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας www.zougla.gr , στο Πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας VETO, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010, υπάρχει αναληθές δημοσίευμα το οποίο αφορά στο πρόσωπό μου και στο οποίο παρουσιάζομαι να λαμβάνω δύο μισθούς από το Ελληνικό Δημόσιο. Καθώς θεωρώ ότι θίγεται άμεσα η τιμή και η αξιοπρέπειά μου και μη έχοντας διαβάσει ακόμα ολόκληρο το δημοσίευμα, θεωρώ καθήκον μου να προβώ σε αποσαφήνιση του όλου θέματος, προκειμένου να προστατεύσω αφενός τον εαυτό μου και αφετέρου το κοινό αίσθημα περί δικαίου, το οποίο αναιτιολογήτως και αβασίμως προεκλήθη.
Δυστυχώς, το γεγονός ότι δεν ερωτήθηκα καν περί του θέματος πριν τη δημοσίευσή του, δεικνύει, τουλάχιστον, απουσία στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με κάνει να διατηρώ επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.
    Δια ταύτα και προκειμένου να αποδείξω τη συνέπεια των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης -η οποία με τίμησε με την εμπιστοσύνη της- για διαφάνεια σας ενημερώνω για τα κάτωθι:
    · Στις 22 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε επισήμως, από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (αριθμ. δελτίου 236278422), ο ορισμός μου στη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
    · Στις 2 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε ο ως άνω διορισμός μου στο υπ’ αριθμ. 507/ΥΟΔΔ/02-12-2009 ΦΕΚ
    · Στις 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας μου και ανέλαβα επισήμως τα καθήκοντά μου.
    Το Φ.Ε.Κ. του διορισμού μου μαζί με την υπ’ αριθμ. 33770/Δ1.8292 ανακοίνωση διορισμού μου κοινοποιήθηκε αρμοδίως στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 3 Δεκεμβρίου. Στις 22 Δεκεμβρίου έστειλα προσωπική επιστολή στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος με την οποία ζητώ την επίσπευση της διακοπής του φύλλου μισθοδοσίας μου.
 Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει ούτε ένα Ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διοικητική πράξη της διακοπής φύλλου μισθοδοσίας από το Πυροσβεστικό Σώμα και ως εκ τούτου η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφενός δεν έχει καθορίσει τη μισθοδοσία, αφετέρου δεν έχει διαθέσιμο τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού προς καταβολή οποιουδήποτε οικονομικού ποσού.
Από το Πυροσβεστικό Σώμα κατεβλήθη νομίμως η μισθοδοσία μου για τους μήνες Δεκεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου 2010.
Σχετικά με τα αναγραφόμενα στο φύλλο μισθοδοσίας μου για καταβολή νυχτερινών και πενθήμερων ο συντάκτης του δημοσιεύματος όφειλε να γνωρίζει ότι τα ανωτέρω πρόσθετα ποσά δεν αποτελούν αμοιβές δεδουλευμένες του μηνός μισθοδοσίας, αλλά είναι δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών και συγκεκριμένα για τον Δεκέμβριο έλαβα τα αναλογούντα ποσά του Σεπτεμβρίου και για τον Ιανουάριο τα αναλογούντα ποσά του Οκτωβρίου. Πρόκειται περί μίας πρακτικής, η οποία ισχύει για το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος και ως εκ τούτου είναι εύκολα διασταυρώσιμη.
 Προς αποφυγή της ίδιας παρεξήγησης στο μέλλον σας γνωστοποιώ ότι το Πυροσβεστικό Σώμα οφείλει ακόμα να καταβάλει σε εμένα τα πενθήμερα και νυχτερινά του μηνός Νοεμβρίου 2009, τα εκτός έδρας προηγουμένων μηνών καθώς και το επίδομα θέσης ευθύνης. Ακόμη, όταν ξεκινήσει η μισθοδοσία μου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τον Δεκέμβριο του 2009 και για τον Ιανουάριο του 2010 πρόκειται, ως προβλέπεται, να γίνει αντιλογισμός μεταξύ των οικονομικών υπηρεσιών των δύο υπουργείων.
 Όπως γίνεται αντιληπτό, το δημοσίευμα στερείται παντός ίχνους αληθείας και είναι δεδομένο ότι βασίστηκε σε αναληθείς και κακοήθεις πληροφορίες.
 Παραμένω έκπληκτος διότι δεν διασταυρώθηκε κατά το μέρος που με αφορά η πληροφορία - καθώς δεν είχα ουδεμία όχληση προς επιβεβαίωση ή διάψευση - και ζητώ την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του ονόματός μου, ευκρινώς και σε αντίστοιχη θέση με το ψευδές δημοσίευμα, τόσο στο έντυπο όσο και στο ηλεκτρονικό μέσο που δημοσιεύεται και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Σχόλιο:
Μπάχαλο άνευ προηγουμένου..
Τι ήταν ο Κος Χάλαρης;
Ηταν Επιπυραγός;
Aν ναι, αποστρατεύτηκε και πότε;
Σε πόσο χρόνο διεγράφη από το σώμα της Πυροσβεστικής, για να αναλάβει ειδικός γραμματέας;
Άν δεν αποστρατεύτηκε, προβλέπεται αξιωματικός της Πυροσβεστικής να κατέχει πολιτική θέση;
Mήπως έγινε μετάταξη ;Τι πενθήμερα και τι νυχτερινά επιδόματα είναι αυτά που παίρνουν στην Πυροσβεστική, γιατί πράγμα μιλάμε....
Και για να γνωρίζετε σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Κος Χάλαρης είναι :
Στέλεχος στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος σε θέματα υγείας & ασφάλειας της εργασίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (2004 -2005) και νυν Σύμβουλός της. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.. Συμμετοχή σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα ως κύριος ερευνητής ή επιστημονικός υπεύθυνος και μέλος σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές.

Ο Ομπάμα κατονομάζει την Αλ Κάιντα


Πίσω από την απόπειρα ανατίναξης αεροπλάνου της DELTA κρύβεται η Αλ Κάιντα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για πρώτη φορά κατηγορεί ευθέως την τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατηγόρησε για πρώτη φορά ευθέως την Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου για την απόπειρα ανατίναξης του αεροπλάνου της DELTA που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ -Ντιτρόιτ. Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό διάγγελμα του, χθες, δήλωσε πως την περασμένη Πέμπτη έλαβε τα πρώτα αποτελέσματα των εκθέσεων που είχε ζητήσει σχετικά με τη λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών και την ασφάλεια των πτήσεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι έρευνες συνεχίζονται και πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι αρχές ασφαλείας να λειτουργήσουν σωστά και να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των ΗΠΑ. Όσον αφορά το περιεχόμενο των ερευνών, δήλωσε: «Οι έρευνες σχετικά με το περιστατικό των Χριστουγέννων συνεχίζονται και πληροφορούμεθα διαρκώς περισσότερα για τον ύποπτο. Γνωρίζουμε ότι ταξίδεψε στην Υεμένη μια χώρα που μαστίζεται από μεγάλη φτώχεια και συγκρούσεις. Φαίνεται ότι είχε ενταχθεί σε οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα και ότι η οργάνωση αυτή της Αραβικής Χερσονήσου τον εκπαίδευσε, τον όπλισε με εκρηκτικά και τον οδήγησε στην επίθεση κατά του αμερικανικού αεροσκάφους».

Οι σημαντικότερες στιγμές του ποδοσφαίρου το 2009.Ιανουάριος : Το «αντίο» του Κοβάσεβιτς
Ο πρώτος μήνας της χρονιάς δεν ξεκίνησε καλά τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν περάσει από τη χώρα μας με πλούσια καριέρα σε μεγάλες ομάδες όπως η Γιουβέντους, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Στον 35χρονο Σέρβο άσο του Ολυμπιακού, διαγνώσθηκε εγκαίρως σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί λίγο πρόωρα από την ενεργό δράση, αφού ο ίδιος παρά τα 35 του χρόνια, έδειχνε πως έχει πολλά να προσφέρει και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει στις επιτυχίες σε Ελλάδα κι Ευρώπη.
Τον ίδιο μήνα, είχαμε αλλαγή στην προεδρία της ΕΠΟ με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να διαδέχεται τον Βασίλη Γκαγκάτση.
Φεβρουάριος : Ιστορική ισοπαλία που όμως δεν ήταν αρκετή

Τον Φεβρουάριο του 2009, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει ισοπαλία 1-1 στο «Ελ Μαδριγάλ» κόντρα στην Βιγιαρεάλ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μια ισοπαλία όμως που δεν ήταν αρκετή για να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 1-2 από τα «υποβρύχια» και απώλεσαν έτσι μια μεγάλη ευκαιρία να περάσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.
Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός αποχαιρετούσε ταπεινωτικά το Κύπελλο Ουέφα με δύο ήττες από την γαλλική Σεντ Ετιέν.
Μάρτιος : Ένα ακόμη «ερυθρόλευκο» αντίο

Τον Γενάρη ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ύστερα από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που διέγνωσαν οι γιατροί. Στις 30 Μαρτίου ήταν η σειρά του συμπατριώτη του και συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να πει «αντίο» στο ποδόσφαιρο.
Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» και σημαία της ομάδας, καθώς μεταγράφηκε στους Πειραιώτες το 1996 από τον Πανηλειακό, υπηρέτησε την ομάδα για 13 συναπτά έτη και αποφάσισε να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 36 χρόνων.
Όλα αυτά τα χρόνια ο «Τζόλε» κατέκτησε 12 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα, ενώ σε 341 συνολικά συμμετοχές, πέτυχε 126 τέρματα.

1.137 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στη Γαλλία την Πρωτοχρονιά !!


Στη Γαλλία, το αλλόκοτο έθιμο του εμπρησμού αυτοκινήτων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, που καθιερώθηκε τα τελευταία επτά χρόνια, συνεχίστηκε και φέτος παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Ελάχιστα μειωμένος σε σύγκριση με την Πρωτοχρονιά του 2009 ήταν φέτος ο αριθμός των εμπρησμών αυτοκινήτων στη Γαλλία. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ερίζουν για το ποια θα πρέπει να είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Από: Deutsche Welle

Σχόλιο:

Εδώ που φτάσανε τα τέλη κυκλοφορίας, νομίζω ότι το έθιμο αυτό θα "ταιριάζει" πολύ στους Έλληνες....


Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση βασανισμού αλλοδαπού κρατουμένου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2010
«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αφού βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.
Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά.
Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά, προτάσσοντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επίδειξη ευθύνης και επαγγελματισμού απέναντι στην ανομία, στην αυθαιρεσία και στη βία, απ΄ όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας.»

ΦΥΤΡΩΣΕ ΕΥΡΩ, ΦΥΤΡΩΣΕ...Αν θέλετε οδηγίες για το πως θα "φυτρώσει" το Eυρώ, διαβάστε ΕΔΩ

Το "σήριαλ" των γενικών γραμματέων...Διορίστηκαν 4 νέοι  γενικοί γραμματείς υπουργείων.
Μετά και τον τελευταίο διορισμό των 4 γενικών γραμματέων, μήπως μπορεί να μας πει κανείς τον συνολικό αριθμό.

Πού έχουμε "φτάσει", που βρισκόμαστε, πόσοι έχουν ορισθεί μέχρι τώρα;
Έχουμε χάσει το λογαριασμό....
Άν πάντως κάποιος κρατάει στοιχεία και είναι καλός στην "πρόσθεση" ας μας το πεί.Όχι τίποτα άλλο, να δούμε άν θα πέσουμε μέσα στην πρόβλεψη που είχαμε κάνει για διορισμό των 2 τελευταίων γραμματέων τα Θεοφάνια ......

Ναι στις τομές, με μέτρα "Light" λένε οι πολίτες


Ρήξεις και ανατροπές, συγκρούσεις με συντεχνίες και συμφέροντα, αλλά όχι σκληρά εισπρακτικά μέτρα ζητούν οι πολίτες από τη νέα κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος». Στην έρευνα που διενεργήθηκε στις 27 και 28 Δεκεμβρίου σχεδόν το 40% πιστεύει πως το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά και το 36,7% ότι δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή.

 Ναι στις μεγάλες τομές λέει η συντριπτική πλειοψηφία
Η πλειοψηφία, που φτάνει το 66,4% φοβάται μήπως αντιμετωπίσει κατάσταση φτώχειας και το 42% ότι το 2010 τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλαδή το 83,1% δηλώνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει πέραν των μέτρων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και στις μεγάλες τομές που είναι αναγκαίες για τη χώρα.
Αλλά μόνο το 11,3% αποδέχεται και την ανάγκη υιοθέτησης σκληρών έκτακτων μέτρων που προτείνει η ΕΕ.
Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Σχόλιο:
Η πλειοψηφία, που φτάνει το 66,4% φοβάται μήπως αντιμετωπίσει κατάσταση φτώχειας.
Το υπόλοιπο 33% μάλλον θα είναι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και περιμένουν τον Γιώργο,
να βρεί που είναι τα λεφτά που υπάρχουν......

Tα γεγονότα που σημάδεψαν το 2009
Με μια πολύ προσεγμένη δουλειά, η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που πέρασε.Πέρα από την ανασκόπηση  των όσων συνέβησαν, κατηγοριοποιημένα ανά μήνα, το αφιέρωμα περιέχει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό με εικόνες του 2009 από Πρόσωπα,  Παιδιά, τα παράξενα, το  Περιβάλλον, Ζώα, αλλά και τον αθλητισμό. Το πολύ καλό αυτό αφιέρωμα περιέχει ακόμα τις Δέκα ανακαλύψεις του 2009, καθώς και Τα πιο ελπιδοφόρα νέα του 2009.
Πραγματικά αξίζει να το διαβάσετε, πατώντας  ΕΔΩ

Κλήρωση Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΕΙΡΕΣ 66

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΕΡΔΩΝ
ΚΛΗΡΩΣΗ της 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ) ΦΟΡΟΣ (ΕΥΡΩ) ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ (ΕΥΡΩ)
07331 ΤΡΙΤΗ 3 100.000,00 9.990,00 90.010,00
07331 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00
07933 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΤΡΙΤΗ 53 500.000,00 49.990,00 450.010,00
07933 Σε όλες τις άλλες σειρές 5.000,00 490,00 4.510,00
08547 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΠΡΩΤΗ 31 50.000,00 4.990,00 45.010,00
08547 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00
09272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00
11215 ΔΕΚΑΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 15 50.000,00 4.990,00 45.010,00
11215 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00
12594 ΕΙΚΟΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 50.000,00 4.990,00 45.010,00
12594 Σε όλες τις άλλες σειρές 500,00 40,00 460,00
17069 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 35 200.000,00 19.990,00 180.010,00
17069 Σε όλες τις άλλες σειρές 2.000,00 190,00 1.810,00
18505 ΔΕΚΑΤΗ ΟΓΔΟΗ 18 300.000,00 29.990,00 270.010,00
18505 Σε όλες τις άλλες σειρές 3.000,00 290,00 2.710,00
19272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00
22703 ΤΡΙΑΚΟΣΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 34 100.000,00 9.990,00 90.010,00
22703 Σε όλες τις άλλες σειρές 1.000,00 90,00 910,00
29272 Σε όλες τις σειρές 1.000,00 90,00 910,00

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2010

Facebook: Νούμερο 1 site τα Χριστούγεννα

news-facebook-number-one-site-on-christmas
Σύμφωνα με έρευνα του Hitwise, την ημέρα των Χριστουγέννων δεν ήταν λίγοι αυτοί που ασχολήθηκαν να μπουν στον λογαριασμό τους στο Facebook, χαρίζοντας του μιά νέα διάκριση, αυτή του δημοφιλέστερου site, εκθρονίζοντας το Google για πρώτη φορά.
Όπως και πέρσυ, έτσι και φέτος σημειώθηκε μεγάλη κίνηση στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο στις 25 Δεκεμβρίου. Το 2009 ήταν περίπου 140 εκατομμύρια χρήστες, όμως φέτος το ποσό ήταν υπερδιπλάσιο, φτάνοντας τους 350 εκατομμύρια χρήστες.
Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που το Facebook καταφέρνει κάτι τέτοιο ομώς δεν αποκλείεται να το ξαναδούμε την Πρωτοχρονιά.
Aπό: i-live.gr news

Καλή Χρονιά με τα "Μισά στο Φώς"...

Σύμφωνα με το άρθρο που ακολουθεί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βελιγράδι την Δευτέρα 4 Ιαν.10

"Greek PM to pay a visit to Belgrade on Monday.
1 January 2010 | 14:30 | FOCUS News AgencyBelgrade. Greek Prime Minister George Papandreou will pay a visit to Belgrade on Monday, Serbian Tanjug agency informed. Papandreou will attend conference of foreign ministers, organized by the Serbian foreign ministry.
Prime Minster’s agenda envisages a meeting with Serbian President Boris Tadic and Prime Minister Mirko Cvetkovic.
Greece is among the countries, which together with Spain supports the European integration of Serbia and do not recognize Kosovo’s independence, the news agency reports"

Στην Ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, που θα έπρεπε "όλα να είναι στο φως", και στο πρόγραμμα του ΥΠΕΞ, δεν υπάρχει καμμιά προγραμματισμένη επίσκεψη για τις 4 Ιαν.10.
Άν υπήρχε για την 4η Ιαν. προγραμματισμένη επίσκεψη, θα έπρεπε το αντίστοιχο τετράγωνο της ημέρας να ήταν σκιασμένο με άλλο χρώμα και κάνοντας "κλικ" να δίνονται λεπτομέρειες.


(http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/el-GR/Current+Affairs/Programme/Minister/)

Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα πάει μετά από πρόσκληση συμμετοχής του ως κύριος ομιλητής στην Ετήσια Διάσκεψη Πρέσβεων του Σερβικού Υπουργείου Εξωτερικών. Στην ολιγόωρη επίσκεψή του στη Σερβία, ο Πρωθυπουργός θα  συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, Boris Tadic και Mirko Cvetkovic αντίστοιχα.

Μπορεί να μάθουμε περισσότερα απ το FOX NEWS.....

Προτεραιότητα, η αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας


Στην Ισπανία περνάει από σήμερα η σκυτάλη της προεδρίας στην ΕΕ. Οι Ισπανοί είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να αρκεστούν σε μια προεδρία light…

Για τέταρτη φορά η Ισπανία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ. Αυτή τη φορά ωστόσο υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: εδώ και λίγες εβδομάδες ισχύει η συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία αποδυναμώνει αισθητά την εκ περιτροπής προεδρία προς όφελος του νέου, μονίμου προέδρου, του Βέλγου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

«Για εμάς τους Βέλγους», είπε πρόσφατα ο νέος πρόεδρος, «η Ισπανία είναι η χώρα του ήλιου. Όταν ήρθα και είδα μόνον χιόνι έπαθα πολιτισμικό σοκ. Ωστόσο η θέρμη με την οποία με υποδέχθηκαν εδώ και η οποία χαρακτηρίζει τις συνομιλίες μας εξισορρόπησε τα πάντα».

Αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος αεροσκάφους με πρόβλημα


Δύσκολες ώρες πέρασαν ανήμερα Πρωτοχρονιάς οι 100 επιβάτες αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών , το οποίο παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα αλλά προσγειώθηκε ομαλά στο αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Το αεροσκάφος - το οποίο κατευθύνονταν από το Κάιρο για πόλη της Γερμανίας - εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο μετά τις 13.00, ενώ πετούσε πάνω από τις Κυκλάδες, διότι αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα.

Από: New Time, http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=27035

ΙΝΔΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ !!! India jingle bells parody remix

Ακούστε τα "ΙΝΔΙΚΑ" ΚΑΛΑΝΤΑ !!
Πρέπει να μάθουμε και αυτά τα Κάλαντα, γιατί σε λίγα χρόνια και με το νέο σχέδιο νόμου για το "μεταναστευτικό", δεν ξέρεις τι γίνεται......

Πρωτοχρονιά στον ΚόσμοΗ.Π.Α. Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Νέας Υόρκης αψήφισαν τις πολικές θερμοκρασίες της Παραμονής του Νέου Έτους και το χιονόνερο και περίμεναν υπομονετικά να δουν την παραδοσιακή κάθοδο της κρυστάλλινης σφαίρας που ανήγγειλε την ανατολή του 2010 στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ.
Χιλιάδες αστυνομικοί και ένοπλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη για να εγγυηθούν την ασφάλεια μέσα και γύρω από την διάσημη πλατεία. Από χθες είχαν στηθεί οδοφράγματα για να διακοπεί η κυκλοφορία στην πλατεία, απ' όπου ο κόσμος περιμένει να δει να κατεβαίνει από το Κτήριο Νο 1 της Τάιμς Σκουέαρ, 60 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυκτα, η κρυστάλλινη σφαίρα.
Τα μέτρα ασφαλείας ήσαν αυστηρά: εξόν από τις δυνάμεις στην Τάιμς Σκουέαρ οπλίτες είχαν αναπτυχθεί και στο δίκτυο του υπογείου σιδηροδρόμου, ενώ άλλοι βρίσκονταν στα δύο κύρια αεροδρόμια της πόλης Λα Γκουάρντια και JFK.
Μετά την πρόσφατη, αποτραπείσα, τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό αεροσκάφος την ημέρα των Χριστουγέννων, τα νεύρα και η προσοχή των αρχών ήσαν τεταμένα και ελικόπτερα περιπολούσαν διαρκώς πάνω από τον εναέριο χώρος στο Μανχάταν.
Λόγω των μέτρων ασφαλείας, όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν το θέαμα στην Τάιμς Σκουέαρ δεν επιτρεπόταν να μεταφέρουν σακκίδια, ενώ απαγορευόταν να εγκαταλείψουν την πλατεία πριν κατέβει η σφαίρα, ενώ απαγορευόταν και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
Οι αρχές της πόλης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ-ο οποίος χθες ορκίσθηκε για Τρίτη 4ετή θητεία-πλαισιώθηκαν στην εκδήλωση από επίλεκτους μαθητές από 12 δημόσια σχολεία που περιλαμβάνονται στα 100 καλλίτερα στη χώρα.
Τα σκουπίδια που θα άφηνε πίσω του ο κόσμος στην Τάιμς Σκουέαρ-που περιλαμβάνουν καπέλα, κομφετί και σφυρίχτρες-υπολογίζονται σε 40 τόννους. Για τον λόγο αυτό η Πόλη είχε προβλέψει να στείλει 150 καθαριστές μετά τα μεσάνυκτα, εξοπλισμένους με ειδικό τεχνικό εξοπλισμό για να παραδώσει την πλατεία καθαρή στους παραθεριστές που θα την επισκεφθούν σήμερα το πρωΐ.
Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του που "αντιμετώπισαν μαζί" μια χρονιά που "δεν ήταν πολύ εύκολη" καθώς περίπου 120.000 Ρώσοι είχαν συγκεντρωθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.
"Ο χρόνος που πέρασε δεν ήταν εύκολος για τη χώρα μας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που τον αντιμετωπίσαμε μαζί", είπε ο Μεντβέντεφ στο παραδοσιακό μήνυμα του προέδρου για το νέο έτος, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση.
"Η επιτυχία μας τη χρονιά που έρχεται εξαρτάται από το τι θα κάνει ο καθένας μας για την οικογένειά του και για τη χώρα του", υπογράμμισε.
Βραζιλία
Δύο εκατ. άνθρωποι, καριόκας και παραθεριστές, γιόρτασαν τον ερχομό του 2010 στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στην πλειονότητά τους ντυμένοι στα λευκά, όπως επιτάσσει η παράδοση.
Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που από την Τετάρτη μαστίγωναν την πόλη, προκαλώντας 19 θανάτους από εδαφικές εγκατακρημνίσεις, ως εκ θαύματος σταμάστησαν χθες το απόγευμα-αντίθετα προς όλες τις μετεωρολογικές προβλέψεις-προς μεγάλη χαρά του κόσμου, που μπόρεσε χωρίς προβλήματα να παρακολουθήσει τη γιορτή με τα πυροτεχνήματα.
Δεκαέξι τόννοι πυροτεχνήματα πυροδοτήθηκαν τα μεσάνυκτα (04.00 ώρα Ελλάδος) από 15 μαούνες στα ανοικτά της παραλίας, θέαμα που είχε διάρκεια 15' και φέτος επιμελήθηκε μία ομάδα γάλλων πυροτεχνουργών.
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, η ομάδα F επιφορτίσθηκε να πετάξει στον ουρανό της Κοπακαμπάνα άνθη και τις ευχές προς τη θάλασσα για ειρήνη, ευημερία, ευτυχία, αγάπη. Παραδοσιακά οι Βραζιλιάνοι, ντυμένοι στα λευκά, κάνουν προσφορές στα τέλη του έτους στην Γεμανζά, την θεότητα της θάλασσας του Καντονμπλέ, μία αφρο-βραζιλιανή τελετουργία, κατά την οποία αφήνουν στη θάλασσα ρόδα, ή πολύχρωμες γλαδιόλες, προκειμένου να εισακούσει και πραγματώσει τις ευχές της η θεά.
Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των αρχών να προσέλθει στους εορτασμούς με ένα κερί, ή αναπτήρα. Στόχος ήταν «να φωτισθεί η παραλία και να δωθεί μία λαμπερή εικόνα σε όλον τον κόσμο», καθώς η πόλη πλέον μπορεί να επαίρεται για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Κατόπιν τη σκυτάλη έλαβαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Βραζιλίας, οι οποίοι ερμήνευσαν τραγούδια σε τέσσερις σκηνές, που στήθηκαν σε διάφορα σημεία στην μήκους 4,5 χλμ παραλία.
Όπως και κάθε χρόνο, τα μέτρα ασφαλείας ήσαν αυξημένα στην περιοχή, με 2.000 αστυνομικούς να περιπολούν άγρυπνα στη διάρκεια αυτής της γιορτής, η οποία εκτιμάται ότι κόστισε 10 εκατ. δολάρια.
Ο δήμαρχος της πόλης Εντουάρντου Πάες δεν παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις σε ένδειξη «αλληλεγγύης» με τα θύματα της θεομηνίας.
Χονγκ Κονγκ


Πάνω από 500.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να γιορτάσουν την αυγή του 2010, με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από τη μεγαλούπολη των 7 εκατ. κατοίκων,τόνισε η αστυνομία.
Περίπου 400.000 άνθρωποι συνωστίσθηκαν στις προκυμαίες του Λιμένος Βικτόρια για να παρακολουθήσουν το 4λεπτο θέαμα με τα βεγγαλικά, το σύνθημα του οποίου έδωσε ο διοικητής του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ.
Άλλοι 100.000 άνθρωποι υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά στην Τάιμς Σκουέαρ στο Κόσγουεϊ Μπέι, το μεγαλύτερο εμπορικό προάστιο της πόλης, τόνισε η αστυνομία, ενώ άλλες 20.000 γιόρτασαν τον ερχομό του 2010 στο προάστιο Λαν Κουάι Φονγκ με τα πολυάριθμα μπαρ και εστιατόρια.
Πολωνία
Περίπου 90.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, υποδέχθηκαν το Νέο Έτος στο κέντρο της Βαρσοβίας, παρακολουθώντας συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον και η οποία αναμεταδόθηκε απ' ευθείας από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat.
Στη συναυλία συμμετείχαν κατά κύριο λόγο η αδελφή του αποθανόντος το περασμένο έτος διάσημου τραγουδιστή και ένας από τους πλέον ονομαστούς μίμους του βασιληά της ποπ, ο Έρνεστ Βαλεντίνο, πλαισιωμένοι από πολλούς πολωνούς αστέρες της ποπ μουσικής.
Δεκάδες χιλιάδες άλλοι κάτοικοι συμμετείχαν σε ανοικτές γιορτές στην Κρακοβία, το Βρόκλαβ, το Λοτζ και το Γκντάνσκ.
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο πρόεδρος της χώρας Λεχ Καζίνσκι συνεχάρη τους συμπατριώτες τους για τη συνεισφορά τους στην αποφυγή εντός του 2009 της ύφεσης, από την οποία δοκιμάσθηκαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Η Πολωνία υπήρξε η μόνη χώρα στην ΕΕ η οποία διατήρησε την ανάπτυξή της τον περασμένο χρόνο.

Μήνυμα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για το νέο ΈτοςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μήνυμα Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά για το νέο Έτος

Οι ευχές του νέου χρόνου είναι έθιμο αγάπης, γι αυτό και σας εύχομαι από καρδιάς:
Υγεία, Οικογενειακή Ευτυχία και προκοπή.
Για όλους τους Έλληνες
και για τα αδέλφια μας στη Διασπορά.
Ξέρω ότι το 2009 υπήρξε δύσκολο για πολλούς.
Εύχομαι το 2010 να είναι καλύτερο για όλους.
Σε κρίσιμους καιρούς, πολλοί φοβούνται το μέλλον.
Μην αφήσετε το φόβο να σκιάσει τις καρδιές σας.
Να θυμάστε πάντα ότι το πιο πυκνό σκοτάδι
είναι λίγο πριν φανεί το πρώτο φώς!
Μέσα στο 2010 θα αρχίσει να φαίνεται φώς.
Ελπίδα υπάρχει και το ξημέρωμα δεν αργεί.
Η Ν.Δ. στη νέα χρονιά θα δείξει το νέο πρόσωπό της, θα εμπνεύσει με τις προτάσεις της, θα σταματήσει όσα πρέπει να σταματήσει, θα προωθήσει όσα πρέπει να προωθήσει, και θα κερδίσει το στοίχημα για λογαριασμό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, για λογαριασμό της Ελλάδας μας.
Γι αυτό και μη φοβάστε για την Ελλάδα. Έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα της.
Πιστέψτε στον εαυτό σας. Πιστέψτε στις δυνατότητές σας.
Μετά την κρίση θα ανοίξει μια καινούργια,
καλύτερη σελίδα για την Ελλάδα.
Ψηλά το κεφάλι, λοιπόν.
Αισιοδοξία στις καρδιές.
Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία για όλους.

Πως να κερδίσετε στο Blackjack και στο Poker


Ο τζόγος αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ωστόσο τις ημέρες των εορτών έχει την τιμητική του. Η χαρτοπαιξία τις μέρες των εορτών αποτελεί πια έθιμο, καθώς θεωρητικά η τύχη κάποιου στα χαρτιά απεικονίζει την τύχη που θα έχει την καινούρια χρονιά. 
Η κορύφωση του εθίμου έρχεται παραδοσιακά το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Άλλοι σε κάποιο φιλικό σπίτι, άλλοι σε κάποιο καζίνο, άλλοι στο internet- οι περισσότεροι από μας όλο και κάπου θα δοκιμάσουμε την τύχη μας (λίγο ή πολύ) για "το καλό του χρόνου"...
Τα δύο παιχνίδια που κάνουν θραύση αυτή τη βραδιά κάθε χρόνο είναι το blackjack (και η ελληνική παραλλαγή του που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως 21) και το πόκερ (πόκα). Ποιος καταλληλότερος λοιπόν για να μας δώσει τα φώτα του και να μας συμβουλέψει για το πώς θα βάλουμε και θα κυνηγήσουμε καλύτερα την τύχη μας ώστε ο καινούργιος χρόνος να μας βρει κερδισμένους στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από τον Έλληνα θρύλο του blackjack και επαγγελματία παίκτη πόκερ Τζον Τάραμα;
Μετά από χρόνια επισκέψεων στα καζίνο (αλλά και δικαστικές διαμάχες με αυτά από τη στιγμή και έπειτα που τον κήρυξαν «ανεπιθύμητο») ο Τάραμας έχει στραφεί πλέον στο διαδίκτυο όπου αποτελεί πρεσβευτή του InCasino.gr και μέλος της επαγγελματικής ομάδας του Poker.gr με την οποία λαμβάνει μέρος σε μεγάλα διεθνή τουρνουά (όταν δεν απουσιάζει σε αυτά μπορείτε να τον βρείτε σχεδόν κάθε βράδυ στα τραπέζια του Poker.gr και να τον παρακολουθήσετε ή ακόμα και να παίξετε μαζί του).

Η συζήτηση με τον πλέον αναγνωρίσιμο επαγγελματία Έλληνα χαρτοπαίκτη δεν μπορούσε παρά να ξεκινήσει από το παιχνίδι χάρη στο οποίο αναδείχθηκε- το blackjack. Του ζητήσαμε λοιπόν να μοιραστεί μαζί μας τους βασικούς κανόνες που πρέπει να έχει κανείς πάντα στο μυαλό του πριν καθίσει σε ένα τραπέζι για να παίξει blackjack ή 21.
Βασική στρατηγική Blackjack

Στον Άγνωστο Ιστολόγο


Ο κόσμος μας αλλάζει καλπάζοντας. Η «επανάσταση του πυριτίου», όπως ονόμαζε πριν πολλά χρόνια την πληροφορική ο Ζαν Ζακ Σρεμπέρ, οδήγησε στο διαδίκτυο. Κατόπιν γεννήθηκε ο ιστολόγος και οι τσάτσοι της καθεστωτικής δημοσιογραφίας έχουν πυρετό, μετράνε χρόνια.
Ξαφνικά η δικτατορία των Συγκροτημάτων στην πληροφόρηση έπαθε ρήξη χιαστών. Εξ ού και οι πρόσφατες παταγώδεις αποτυχίες χειραγώγησης. Ο Βαγγελάκης κι η Θοδωρούλα έμειναν με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι και οι φιλοφρονήσεις των σιτιζομένων στο πρυτανείο ούτε για παρηγοριά δεν κάνουν. Πληρωμένος έρωτας, τι περιμένεις.
 Όποιος ήθελε μαγική εικόνα διάβαζε συγκροτήματα, έβλεπε τα δελτία ή τον Γιούρι Γκέλερ, αν και αυτός την έριξε τη μαχαιριά του προβλέποντας Αντώνη. Όποιος σερφάριζε στα μπλογκς έβλεπε την πραγματικότητα να ‘ρχεται με μεγάλες δρασκελιές. 

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

KΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


 Σε όλους τους φίλους και αναγνώστες, Εύχομαι :

Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία.

"Να φανεί η αλήθεια"


"Η ΝΔ θα είναι παρούσα με τους βουλευτές της σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές αδιακρίτως", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. "Η ΝΔ θέλει διαφάνεια παντού, δεν έχουμε να φοβηθούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, θέλουμε να φανεί η αλήθεια σε όλες τις υποθέσεις", πρόσθεσε.
Στη δήλωσή του αναφέρει ακόμη ότι η ΝΔ θέλει αφενός να διερευνηθεί η αλήθεια και αφετέρου να αποκρούσει τη "διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των εξεταστικών για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησής τους να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό έργο".
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρινίζει ότι ειδικά για την υπόθεση του Βατοπεδίου ισχύει η γενική θέση της ΝΔ να διερευνηθούν τα πάντα και ότι η ΝΔ δεν φοβάται την αλήθεια, ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχει "αστερίσκος" για την υπόθεση του Βατοπεδίου, επειδή είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής στο παρελθόν στην οποία είχαν συμμετάσχει όλα τα πολιτικά κόμματα και είχε βγει με νόμιμο τρόπο πόρισμα που είχε γίνει δεκτό από την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.
Συνεχίζοντας, λέει ότι αν το ΠΑΣΟΚ έχει να συνεισφέρει στην υπόθεση του Βατοπεδίου με καινούργια στοιχεία, τότε η ΝΔ θα είναι παρούσα για να συμβάλει αποφασιστικά στη διερεύνηση του θέματος και στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Από: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Έθιμα και παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς στα ΒαλκάνιαΗ Πρωτοχρονιά συμβολίζει την αναγέννηση, την αρχή ενός νέου κύκλου ζωής και τα έθιμα που συνδέονται με την ημέρα αυτή, σε πολλές από τις χώρες των Βαλκανίων έχουν ρίζες στο μακρινό παρελθόν.
Η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται στις μεγάλες πόλεις των Βαλκανίων με υπαίθριες εκδηλώσεις, συναυλίες, πυροτεχνήματα, ανταλλαγή δώρων, αλλά και χρώμα παραδοσιακό, κυρίως στις αγροτικές περιοχές.

Αποκλειστικό: Ο Διάδοχος του Uri Geller...το "ΠΑΣΟΚ"

Μην πιστεύετε πως ο Zakris ήταν ο νικητής και διάδοχος του Uri Geller.
O πραγματικός νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ..
Ναι καλά ακούσατε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στο πλαίσιο υλοποίησης του προεκλογικού σλόγκαν
"Λεφτά Υπάρχουν", έκανε ένα ασύλληπτο "μαγικό"!!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες για την πραγμάτωση του  "Λεφτά Υπάρχουν", έχει προετοιμασθεί ένα σχέδιο Νόμου έτοιμο για διαβούλευση.

Σας δίνουμε σε αποκλειστικότητα τα κύρια άρθρα:

Σχέδιο Νόμου "Πως θα βρούμε τα λεφτά που Υπάρχουν"

Αρθρο 1ο Γενικά

Με σκοπό την εξεύρεση των χρημάτων που υπάρχουν και την απόκτηση επιπλέoν Ευρώ, θα σας μεταλαμπαδεύσουμε τις ικανότητες "Μενταλιστ".

Αρθρο 2ο Εκτέλεση

Βάζετε στη χούφτα σας ένα καινούργιο και καθαρό ευρώ.
Στη συνέχεια συγκεντρώνετε όλους τους οικείους γύρω σας.
Με δικό σας σύνθημα αρχίζετε να φωνάζετε, ΦΥΤΡΩΣΕ, ΦΥΤΡΩΣΕ, ΦΥΤΡΩΣΕ.
Επαναλάβετε το κάθε 30 δευτερόλεπτα για 5 λεπτά.
Προσοχή: Άν φωνάζετε πολύ δυνατά μπορεί να φυτρώσει το Ευρώ του γείτονα...

Αρθρο 3ο Τελικές Διατάξεις
Με το παρόν "μαγικό" καταργούνται όλες οι αυξήσεις και κοινωνικά επιδόματα, μιας και θα γίνετε πλούσιοι και δεν θα τα έχετε ανάγκη!!!


Αν παρ ελπίδα το μαγικό δεν "δουλέψει"βάλτε στη χούφτα ένα αγγούρι και μια ντομάτα και επαναλάβετε τις οδηγίες του άρθρου 2, φωνάζοντας 3 φορές: 
Φύτρωσε "Ελληνική δίαιτα" ..
Γιατί με την Ελληνική διατροφή όπως έχει πεί και ο Κος Πρωθυπουργός, ΘΑ "φάμε καλά" και ΘΑ γίνουμε πλούσιοι....


Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

URI GELLER "ΜΕΝΤΑΛΙΣΤ" ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΟΥ "ZAKPIΣ" ΣΤΟ URI GELLER SHOW.
ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ "FINALE" TOY ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ SHOW
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


ΟΙ ΜΕΝΤΑΛΙΣΤ ΤΟΥ URI GELLER "TΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (BACK TO THE FUTURE) ΙΙΙ

To Show του Uri Geller, που είδατε πρίν λίγο, έχει "Ξαναπαίξει" στο αντίστοιχο Γερμανικό SHOW  (Απρ.09).

Δείτε το VIDEO "The Next Uri Geller Show (Water tank)" που ακολουθεί και θα καταλάβετε.....
Για ακόμη μια φορά οι mentalist ταξιδεύουν στο χρόνο και επικοινωνούν μταξύ τους...


ΕΛΕΟΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΞΑΝΑ..
ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/oi-mentalist-uri-geller.html
ΟΙ ΜΕΝΤΑΛΙΣΤ ΤΟΥ URI GELLER  "TΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (BACK TO THE FUTURE)".


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΙMENOYME KATI ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!!

Ο Ηγέτης δεν ανοίγει μόνο τις πληγές, αλλά πρέπει να περιποιείται και τα τραύματα.


Η εξουσία δίνεται στους ηγέτες όχι για να καταδυναστεύουν, αλλά για να υπηρετούν τους άλλους.
Σήμερα οι ηγέτες και όσοι έχουν και ασκούν κάποια εξουσία, κινδυνεύουν να μεταπέσουν στην περίπτωση της "φιλοπρωτίας" και της καταδυνάστευσης των άλλων.
Ο ηγέτης δεν ανοίγει μόνο τις πληγές, αλλά πρέπει να περιποιείται και τα τραύματα.


Το έχετε αντιληφθεί αυτό Κύριοι του ΠΑΣΟΚ;
Εκτιμώ προς ΟΧΙ, γιατί έως τώρα έχετε ανοίξει  επιφανειακά, όλα τα μείζονα θέματα, όπως:
- ETAK το καταργούμε (του χρονου) αλλά το εισπράττουμε φέτος.
- Απόσυρση της Απόσυρσης..
- Tέλη Κυκλοφορίας, φέτος είναι ακριβά αλλά του χρόνου θα είναι πιο φτηνά, πληρώστε όμως κορόιδα...

- Ενεργειακές συμφωνίες με Ρωσία, το ανοίγουμε και θα το δούμε μετά
- Συζήτηση για όλα και με όλους για τα Εθνικά θέματα, αλλά με "νεφελώδεις" θέσεις
- Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα παγώνουμε και περιμένουμε
- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπό Κατασκευή
- Γενικοί Γραμματείς, σιγά-σιγά και με το μαλακό
- COSCO, τον Κινέζο...
- Stage χιλιάδες απολύσεις
- Οικονομία τα λεφτά υπάρχουν αλλά δεν τα βρίσκουμε, μας έχουν πάρει στο "ψιλό" όλοι και ως εκ τούτου κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία.
- Πλούσιοι οι έχοντες 2000 ευρώ το μήνα.
- Καίγεται το "συμπαν", ανοίγουν τα κεφάλια των καθηγητών, υποστέλλεται η σημαία, οι πρυτάνεις ζητάνε άρση ασύλου, αλλά δεν τίθεται θέμα ασύλου.
- Με την πράσινη ανάπτυξη και οικονομία θα φυσήξει αέρας και θα πάρουν μπροστά οι ανεμογεννήτριες...
- Κάμερες που θα "γράφουν" αλλά ΟΧΙ ανέλεγκτα..
- Οι Κουκούλες είναι ΟΚ τώρα, νόμιμες...

- Με την μεσογειακή διατροφή θα φάμε καλά....
- Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια μια "βόμβα" βραδυφλεγής


Δεν φτάνει να ανοίγετε, να παγώνετε όλα τα θέματα, γιατί προκαλείτε δυσλειτουργία, προβλήματα, καθυστερήσεις και εν τέλει δημιουργείτε πληγές.


Κλείστε τις Πληγές που Ανοίξατε Κοι του ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι Αργά και οι ζημιές γίνουν ανεπανόρθωτες...

Η Ελλάδα και ο Έλληνας το 2020


Έρευνα παρουσιάζει τις μελλοντικές τάσεις στην καθημερινότητα, στα πιστεύω, στις συνήθειες και στις πολιτικές επιλογές.
Πώς θα είμαστε σε 20 χρόνια; Πιο Eυρωπαίοι; Πιο προοδευμένοι; Πιο συντηρητικοί; Λιγότερο φιλότιμοι; Περισσότερο ατομιστές; Πώς θα έχει διαμορφωθεί ο κόσμος στο ταχύτατα εξελισσόμενο 2020; Ποια θα είναι η θέση της Eλλάδας σ' αυτόν τον μεταλλασσόμενο κόσμο;
Mεγάλη έρευνα της Kάπα Research για λογαριασμό του Kέντρου Πολιτικής Έρευνας και Eπικοινωνίας, η πρώτη του είδους που διενεργείται στη χώρα μας, παρουσιάζει την Eλλάδα και τον Έλληνα του 2020 και δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (29/06/2003). Mέσα από τις απαντήσεις σε δεκάδες κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία, την επιστήμη και την τεχνολογία, την εθνική και τη διεθνή πολιτική σκιαγραφείται ένα γλαφυρό προφίλ του μέλλοντός μας. Tο μέλλον δεν είναι πάντα κάτι άπιαστο, θολό. Ο βαθμός εγρήγορσης και διορατικότητας ενός λαού σε μεγάλο μέρος κρίνεται από την ικανότητά του να περιγράψει το μέλλον του, να προδιατρέξει την επικείμενη πορεία του.

Στα όρια των αρχαιολογικών χώρωνΈκθεση της Μελίνας Καμινάρη στην Ελευσίνα, με φωτογραφίες και συνεντεύξεις ατόμων που συνάντησε στις περιοχές που καθορίζουν τα όρια μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων και των σύγχρονων πόλεων της Αθήνας και της Ελευσίνας...
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ελευσίνας έκθεση φωτογραφίας της Μελίνας Καμινάρη.
Πρόκειται για μια έρευνα της φωτογράφου στα όρια των αρχαιολογικών χώρων, που καλύπτει περίπου 5 χρόνια (2003-2008). Εκεί όπου η αρχαία και η σύγχρονη πόλη συναντώνται, μπορεί κανείς να παρατηρήσει την πολυπλοκότητα της αστικής ζωής. Η έκθεση εστιάζει από την μια πλευρά στο πώς οριοθετούνται, φυλάσσονται και προστατεύονται αυτοί οι χώροι από το κράτος και από την άλλη στο πώς αντιμετωπίζονται από τους Νεοέλληνες, πώς δηλαδή εμείς συμπεριφερόμαστε προς τα εναπομείναντα ερείπια του παρελθόντος.

Από: http://www.hau.gr/

Οι Επικεφαλής των Γραμματειών και Συμβούλων της Ν.Δ.ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τρίτη, 29η Δεκεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά τοποθετούνται ως επικεφαλής των Γραμματειών της Ν.Δ. τα ακόλουθα στελέχη του Κόμματος:
1. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ
Γραμματέας: Ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, βουλευτής Κορινθίας
Αναπληρωτής: Ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής Φλώρινας
2. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Γραμματέας: Ο κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης , καθηγητής Ιατρικής, πρώην υφυπουργός-πρώην βουλευτής
Αναπληρωτής: Ο κ. Άρης Τσατσούλης
3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Γραμματέας: Η κα Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου πρώην βουλευτής
Αναπληρωτής:Η κα Χαρά Καραγιαννοπούλου
4. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Γεώργιος Αναγνωστάκος
Αναπληρωτής : Ο κ. Χρήστος Γιάνναρης , Οικονομολόγος
5. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς , Οικονομολόγος
Αναπληρωτές: Ο κ. Ευθύμιος Λυμπερόπουλος και ο κ. Στράτος Σιμόπουλος , επιχειρηματίας
6. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Γεώργιος Καλαντζής , πρώην υπουργός- πρώην βουλευτής
Αναπληρωτής: Ο κ. Ιωάννης Σταθόπουλος , πρώην υφυπουργός- πρώην βουλευτής
7. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Γιάννης Μανώλης (έχει, ήδη, ανακοινωθεί)
Αναπληρωτής: Ο κ. Φίλιππος Ταυρής , συνδικαλιστικό στέλεχος
8. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Γραμματέας: Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος , βουλευτής Λάρισας (έχει, ήδη, ανακοινωθεί)
Αναπληρωτές: Ο κ. Δημήτριος Γαλαμάτης , πρώην βουλευτής
Ο κ. Παναγιώτης Λειβαδάς , Οικονομολόγος- Πολιτικός Επιστήμων- πρώην Γ.Γ. Ενημέρωσης
Ο κ. Σπήλιος Λιβανός, πρώην βουλευτής
9. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Επαμεινώνδας Λεκέας , Νομικός
Αναπληρωτής: Ο κ. Δημήτριος Κούκης , Νομικός
10. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Γραμματέας: Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου
Αναπληρωτής: Ο κ. Στέφανος Αγιάσογλου
11. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γραμματέας: Η κα Μαρία Κόλλια , βουλευτής Σερρών
Αναπληρωτής: Η κα Τέτα Διαμαντοπούλου
12. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Γραμματέας: Ο Δρ. Μίλτος Βασιλόπουλος, Χημικός Μηχανικός- Ειδικός για θέματα Περιβάλλοντος
Αναπληρωτές: Η κα Λιάνα Γούτα , Χημικός Μηχανικός
Ο κ. Κωνσταντίνος Μπέσης
13. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & Μ.Κ.Ο.
Γραμματέας: Η κα Φωτεινή Πιπιλή , βουλευτής Α΄ Αθηνών
14. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Γραμματέας: Ο κ. Θεόδωρος Σολδάτος , πρώην βουλευτής

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. τοποθετεί σε θέσεις Συμβούλων του:
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό κ. Γεώργιο Σούρλα
ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριο Σταμάτη

Με άλλη απόφαση του Προέδρου της Ν.Δ. τοποθετούνται:
Ο κ. Διαμαντής Βαχτσιαβάνος διευθυντής Διαγραμματειακού
Ο κ. Κωνσταντίνος Ζωντανός
διευθυντής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου

Ν.Δ: "Κόμμα με ανοικτές τις πόρτες στην κοινωνία"


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 30/12/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις σχέσεις Κόμματος- Κοινωνίας:
«Πριν αναλάβω καθήκοντα Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκα ‘’ένα κόμμα με ανοικτές τις πόρτες στην κοινωνία’’. Αυτή την υπόσχεση – δέσμευση προς τους Έλληνες πολίτες υλοποιούμε με τη συγκρότηση της Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος, με Γραμματέα τον Δικηγόρο Αθηνών Διονύση Καραχάλιο και Αναπληρωτή Γραμματέα τον Δημήτρη Κανελλόπουλο.

Η Γραμματεία θα εδρεύει κοντά στον Πρόεδρο του κόμματος, θα στελεχωθεί άμεσα και θα ανακοινώσει σύντομα τις σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις.
Δεν θα ανοίξουμε μόνο τις πόρτες μας, για να μας πλησιάσουν οι πολίτες. Θα βγούμε και εμείς από τα γραφεία μας για να πάμε κοντά στην κοινωνία. στόχος μας θα είναι ‘’ο σφυγμός της κοινωνίας να χτυπά στις φλέβες του κόμματος και της ηγεσίας του’’.
Οι σχέσεις Κοινωνίας- Κόμματος θα είναι η κρίσιμη δοκιμασία, που θα σφραγίσει τη νέα σχέση εμπιστοσύνης του κόμματός μας, όχι μόνο 800.000 πολίτες που μας ψήφισαν, αλλά με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, για να αρχίσει σωστά και να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η ΟΝΕ είναι μονόδρομος - η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει


Η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Τι σημαίνει πραγματικά για το ευρώ η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και το τεράστιο έλλειμμα; 

Το ενδιαφέρον των αναλυτών στην Ευρώπη και τη Γερμανία επικεντρώνεται στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή συνιστά σοβαρή δοκιμασία για την ΟΝΕ και το ευρώ. Αρκετοί μάλιστα έκαναν λόγο για χρεοκοπία της χώρας και άλλοι δεν απέκλεισαν και την κατάρρευση της ίδιας της ΟΝΕ.

Aκούστε την είδηση από την DEUTSCHE WELLE στο σύνδεσμο που ακολουθεί

Τα αρχεία του Φόρειν Οφις του 1979 και οι θέσεις του "Εθνάρχη" Καραμανλή


Άνοιξαν σήμερα για το κοινό και για τους ιστορικούς οι εμπιστευτικοί φάκελοι του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Office) για έτος 1979, όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 χρόνων. Μέσα σ' αυτούς υπάρχουν φάκελοι που αναφέρονται στην Ελλάδα και την πολιτική της, κυρίως, κατάσταση, εκείνη τη χρονική περίοδο.
Μία 14-σέλιδη εμπιστευτική έκθεση του «Φόρεϊν Όφις» αναφέρεται στην επίσημη επίσκεψη, στο Λονδίνο, του Έλληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, για συνομιλίες με την ομόλογό του Μάργκαρετ Θάτσερ.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1979. Σύμφωνα με την εμπιστευτική αναφορά, ο Κ. Καραμανλής ανέλυσε στην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου τις ελληνικές απόψεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και για την επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, και ζήτησε τη βρετανική υποστήριξη στο θέμα της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κοινότητα, εκφράζοντας μάλιστα την ευχή το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι η πρώτη χώρα που θα επικυρώσει την ένταξη της Ελλάδας.

Απονομή βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών


Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκαν την Tρίτη 29/12/2009 και είναι τα ακόλουθα:
ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
1. Βραβείο Αικατερίνης Κέπετζη, εις μνήμην του συζύγου της ιατρού Νικολάου Κέπετζη, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, στον πρώτο αριστούχο πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους 2007-2008, κ. Φαίδωνα - Μάριο Λασκαράτο.
2. Βραβείο Ακαδημαϊκού Π. Σ. Θεοχάρη, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για τη βράβευση της καλύτερης επιστημονικής εργασίας στον τομέα της Μηχανικής, στους κ.κ. Χαράλαμπο Σαρόγλου και Γιώργο Τσιαμπάο για την εργασία τους «A modified Hoek-Brown Failure criterion for anisotropic intact rock».
3. Δύο (2) Βραβεία Δημητρίου Λαμπαδαρίου, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ το καθένα, για τους ικανότερους στο μάθημα της Γεωδαισίας, αποφοίτους Πολυτεχνικών Σχολών της ημεδαπής, ακαδημαϊκού έτους 2007-2008, στους κ.κ. Παύλο Αστερίου και Λάμπρο Κούτα, πτυχιούχους του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
4. Βραβείο Δημητρίου Λαμπαδαρίου, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για ερευνητική εργασία στον κλάδο της Γεωδαισίας, στους κ.κ. Ευστάθιο Στείρο, Πάνο Ψιμούλη και Δημήτριο Καράμπαλη για την εργασία τους «Potential of Global Positioning System (GPS) to measure frequencies of oscillations of engineering structures».
5 . Βραβείο Γεωργίου Θ. Φωτεινού, με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ, για τη βράβευση πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας επί θεμάτων Δυναμικών Συστημάτων, στον κ. Αναστάσιο Χ. Μπούντη για την εργασία του «Stability of Motion: From Lyapunov to the Dynamics of N - Degree of Freedom Hamiltonian Systems».
6. Άθλον Βασιλείου Μαλάμου, με χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, για τη βράβευση πρωτότυπης ερευνητικής εργασίας επί θεμάτων Πυρηνικής Ιατρικής ή παθήσεων του Θυρεοειδούς αδένος, στους κ.κ. Γεράσιμο Κρασσά και Νικόλαο Ποντικίδη και κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου για την εργασία τους «Hypothyroidism has an adverse effect on human spermatogenesis: A prospective, controlled study».

Η σημερινή ατζέντα (30 Δεκ.09) • Η υφυπουργός Θ.Τζάκρη θα επισκεφτεί το Παιδοογκολογικό Τμήμα της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, όπου θα συνομιλήσει και θα ανταλλάξει ευχές με τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια και με τους γονείς τους (10:00:00, Θεσσαλονίκη)
 • Σύσκεψη στη Νομαρχία Πιερίας για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των Τεμπών (12:30:00, Κατερίνη)
 • Βραδιά ανέργων στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Αριστοτέλους 32) Αθλητική ατζέντα
 • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (13η αγωνιστική), 16:00 ΑΕΚ-Κηφισιά 17:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
  17:00 Ολυμπιακός-Άρης
  18:00 Απόλλων Καλ.-ΕΑ Πατρών
  18.00 Πανελλήνιος-Ηρακλής
 • Ποδόσφαιρο-Προαγγελία Β` Εθνικής (15η ημέρα)
 • Ποδόσφαιρο-Προαγγελία Γ` Εθνικής (16η ημέρα) • Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

  Σε 1 χρόνο ΘΑ κάνουμε όσα ΔΕΝ έχουν γίνει σε 200....


  Απόσπασμα άρθρου "Προχωράμε με βάση όσα ανακοινώσαμε"
  (ana-mpa.gr)

  Εξ άλλου σε ερώτηση για το αν θα δεχόταν τη διεξαγωγή μιας απογραφής, από κοινού με τη ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι θα σκεφτόταν μια τέτοια πρόταση, ενώ χαρακτήρισε συμπαθητική την αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΝΔ Α.Σαμαρά στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.

  Επίσης, ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος των τελών κυκλοφορίας έδειξε να αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα και ανέφερε ότι σύμφωνα με όσα πληροφορήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους.

  Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση γενικών γραμματέων στα υπουργεία και τόνισε ότι είναι προτιμότερο να περιμένουμε ακόμα κι έναν χρόνο για να γίνουν κάποιες αλλαγές στη χώρα, οι οποίες δεν έχουν γίνει τα τελευταία 200 χρόνια.

  Σχόλιο:
  Καλό κι αυτό ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα και πληροφορήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους.
  Δεν μπορούσαν να τον πληροφορήσουν νωρίτερα... 


  Ας περιμένουμε ακόμα κι έναν χρόνο για να γίνουν κάποιες αλλαγές στη χώρα, οι οποίες δεν έχουν γίνει τα τελευταία 200 χρόνια!!!
  Πέραν όλων των άλλων χαρισμάτων και πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο Κος Πρωθυπουργός, μας προέκυψε και "Χιουμορίστας".
  Οι 100 ημέρες του ΠΑΣΟΚ πάνε για 1 χρόνο, που θα ισοδυναμεί  με 200 χρόνια..

   

  Νέα για την Πειρατεία στο πλοίο "Navios Apollon"


  Στα χέρια ένοπλων Σομαλών πειρατών έπεσε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ έπλεε φορτωμένο λίπασμα για την Ινδία, 240 ν.μ. ανατολικά, βορειοανατολικά των Σεϋχελών, το με σημαία Παναμά, ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο "Navios Apollon", στο οποίο μόνο ο πλοίαρχος είναι Ελληνας, ενώ οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί του είναι αλλοδαποί. Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλοίο που ανήκει στην ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, οι περίπου 10 ένοπλοι πειρατές έφτασαν με τουλάχιστον δύο ταχύπλοα σκάφη, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν το 19μελές πλήρωμα.
  Το "Navios Apollon" είχε αποπλεύσει από τη Φλόριδα των ΗΠΑ,με τελικό προορισμό την Ινδία όπου και θα ξεφόρτωνε το φορτίο του. Να επισημανθεί ότι μόνο το 2008, σημειώθηκαν παγκόσμιως 293 πειρατικές επιθέσεις σε πλοία, ενώ για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 οι επιθέσεις είναι πολύ περισσότερο από το 2008.
  Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών όσο και το Committee του Λονδίνου, αλλά και οι διεθνείς εφοπλιστικές ενώσεις έχουν ζητήσει την αύξηση των πολεμικών πλοίων και περιπολιών στις ακτές της Αφρικής, ενώ οι ΗΠΑ πρόσφατα κατέθεσαν πρόταση να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση των πλοιοκτητών με τους πειρατές για την καταβολή λύτρων.
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Η συμμετοχική δημοκρατία στην Ελβετία και στην Ελλάδα.....

  Η συμμετοχική δημοκρατία είναι μία διαδικασία που δίνει έμφαση στην ευρεία εμπλοκή των εκλογέων στην διεύθυνση και τη διαχείριση των πολιτικών σπουδών. Αν και οι ετυμολογικές ρίζες υπονοούν ότι όλες οι κυβερνήσεις που αξίζουν την ονομασία "δημοκρατία" στηρίζονται στη συμμετοχή των πολίτων, οι παραδοσιακές αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες τείνουν να περιορίζουν την συμμετοχή των πολιτών στην ανάδειξη αντιπροσώπων οι οποίοι αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα, εγκαταλείποντας έτσι την διακυβέρνηση σε μία επαγγελματική ολιγαρχία. Η συμμετοχική δημοκρατία προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για μέλη μιας πολιτικής ομάδας να συνεισφέρουν στη λήψη αποφάσεων και να διευρύνει το πλήθος των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες.
  Μια μορφή συμμετοχικής δημοκρατίας είναι η "άμεση δημοκρατία" της Ελβετίας με τα δημοψηφίσματα που λαμβάνουν χώρα για διάφορα ζητήματα.
  Κοιτάξτε τώρα πόσα δημοψηφίσματα έχει κάνει η Ελβετία, τα τελευταία 2 χρόνια: (Πηγή wikipedia)


  Δημοψήφισμα Φεβρουαρίου 2008

  Στις 24 Φεβρουαρίου του 2008 διεξήχθη δημοψήφισμα με δύο ερωτήματα
   - Το πρώτο ερώτημα αφορούσε τη φορολογική μεταρρύθμιση στις επιχειρήσεις . Συνασπισμός από κόμματα και οργανώσεις συνέλεξε περί τις 65.000 υπογραφές ως τις αρχές του 2007 και πέτυχε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών ώστε να δικαιολογηθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος 
   - To δεύτερο ερώτημα ήταν για την πρωτοβουλία των ανθρώπων εναντίον του θορύβου που προκαλείται από τα μαχητικά αεροσκάφη σε τουριστικές περιοχές. Ζητούμενο ήταν η απαγόρευση των εκπαιδευτικών πτήσεων τέτοιων αεροσκαφών σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος σε περιόδους ειρήνης.

   Αποτελέσματα δημοψηφίσματος

   Οι μεταρρυθμίσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων εγκρίθηκαν με 50,5% υπέρ και με συμμετοχή της τάξης του 37,7%, ενώ η ανάληψη πρωτοβουλιών από τους πολίτες για το θόρυβο των πολεμικών αεροσκαφών απορρίφθηκε με 31,9% υπέρ και συμμετοχή 38,2%.

   Δημοψήφισμα για αλλοδαπούς 2008

   Την 1η Ιουνίου του 2008 οι Ελβετοί αρνήθηκαν σε δημοψήφισμα σε ποσοστό 64% η πολιτογράφηση των μεταναστών να αποφασίζεται με λαϊκή ψηφοφορία στην κοινότητα στην οποία ζει ο κάθε μετανάστης. Η αμφιλεγόμενη πρόταση για εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για τους αλλοδαπούς έγινε από το κόμμα της λαϊκιστικής Δεξιάς (Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου, UDC). Μόνο ένα καντόνι υπερψήφισε την πρόταση επί συνόλου 26 καντονιών.

   8 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για τη Γη!!


   Τον υπολογισμό τον έκανε το περιοδικό «Νew Scientist»: πίνοντας έξι φλιτζανάκια καφέ την ημέρα, καθένας μας «εκπέμπει» 175 κιλά διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο (125 γραμμάρια ανά φλιτζανάκι), όσα ένα επιβατικό αεροπλάνο που πετάει από το Λονδίνο ώς τη Ρώμη. Μετρήθηκαν οι εκπομπές από την καλλιέργεια του φυτού, από τη μεταφορά του καφέ, από τον ηλεκτρισμό που τροφοδοτεί την καφετιέρα κ.ά. Είναι σαφές ότι με τις καθημερινές συνήθειές μας συμβάλλουμε στην άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη και συνεπώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε αλλάζοντάς τις. Πολλές φορές, λίγες αλλαγές είναι αρκετές.
   Να πλένεστε χωρίς να σπαταλάτε νερό
   Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως αν κάνετε ντους αντί για μπάνιο, εξοικονομείτε δεκάδες λίτρα πόσιμου νερού. Όμως η μέγιστη διάρκεια του ντους πρέπει να είναι τρία με τέσσερα λεπτά.

   Η "Jetstar" ετοιμάζεται για την Αθήνα


   Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Jetstar, θυγατρική εταιρία χαμηλού κόστους της Qantas, αισιοδοξεί ότι εντός του νέου έτους θα ξεκινήσει πτήσεις που θα συνδέουν την Αυστραλία με την Αθήνα.
   Μάλιστα, η Jetstar για να καλύψει τις ανάγκες των νέων της γραμμών ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 15 νέα αεροσκάφη.
   Αναφορικά με τη γραμμή Μελβούρνης-Αθήνας, γίνεται λόγος από τους υπεύθυνους της Jetstar για προσφορά φθηνών εισιτηρίων που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μόλις 1200 δολάρια (σημερινές τιμές) με επιστροφή!
    Η Qantas ανακοίνωσε ότι, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά η επιβατική κίνησή της, με αποτέλεσμα να κέρδη της κατά τους πρώτους έξι μήνες να φτάσουν τα 150 εκατομμύρια δολάρια.
   Οι Qantas και Jetstar πιστεύοντας ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τις αεροπορικές συγκοινωνίες, ανακοίνωσαν  νέα αναπτυξιακή πολιτική με την αγορά νέων αεροσκαφών και την καθιέρωση νέων πτήσεων.
   Στο πλαίσια αυτό και προκειμένου να περιοριστούν και οι ανταγωνιστικές εταιρίες θα προστεθούν έξτρα εσωτερικές πτήσεις με 6500 νέες θέσεις στην εσωτερική αγορά.

   Από: http://www.neoskosmos.com/news/el/node/5357

   "Παρούσα στις Εξεταστικές η ΝΔ"


   "Η ΝΔ θα είναι παρούσα με τους βουλευτές της σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές αδιακρίτως", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.
   "Η ΝΔ θέλει διαφάνεια παντού, δεν έχουμε να φοβηθούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, θέλουμε να φανεί η αλήθεια σε όλες τις υποθέσεις", πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
   Στη δήλωσή του αναφέρει ακόμη ότι η ΝΔ θέλει αφενός να διερευνηθεί η αλήθεια και αφετέρου να αποκρούσει τη "διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των εξεταστικών για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησής τους να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό έργο".
   Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρινίζει ότι ειδικά για την υπόθεση του Βατοπεδίου ισχύει η γενική θέση της ΝΔ να διερευνηθούν τα πάντα και ότι η ΝΔ δεν φοβάται την αλήθεια, ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχει "αστερίσκος" για την υπόθεση του Βατοπεδίου, επειδή είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής στο παρελθόν στην οποία είχαν συμμετάσχει όλα τα πολιτικά κόμματα και είχε βγει με νόμιμο τρόπο πόρισμα που είχε γίνει δεκτό από την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.
   Συνεχίζοντας, λέει ότι αν το ΠΑΣΟΚ έχει να συνεισφέρει στην υπόθεση του Βατοπεδίου με καινούργια στοιχεία, τότε η ΝΔ θα είναι παρούσα για να συμβάλει αποφασιστικά στη διερεύνηση του θέματος και στην αποκάλυψη της αλήθειας.
   "Να ληφθούν μέτρα εξυγίανσης"

   Έως 15/1/2010, Παράταση για τα τέλη

   Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το νέο έτος ως τις 15/1/2010, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων συρρέουν στις εφορίες τις τελευταίες μέρες προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους και να απαλλαγούν από την καταβολή των αυξημένων τελών κυκλοφορίας για το 2010.
   Πρόκειται κυρίως για κατόχους παλαιών ΙΧ που η χρονολογία τους ξεπερνά τη δεκαετία, αλλά και για ιδιοκτήτες που έχουν δεύτερο αυτοκίνητο, συνήθως παλαιό.
   Οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος τελών κυκλοφορίας, το οποίο αυξήθηκε σημαντικά για τα παλαιά αυτοκίνητα για περιβαλλοντικούς λόγους.
   Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να επανεξετάσει το μέτρο αλλά από του χρόνου για τα τέλη του 2011, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι ασφυκτικά.
   Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι κάτοχοι που θα προστρέξουν στις εφορίες για την κατάθεση των πινακίδων τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου του Ε9, καθώς και η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης που να αποδεικνύει ότι έχουν στην κυριότητά τους πάρκινγκ ή κάποιο ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου θα σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους για όσο καιρό οι πινακίδες θα βρίσκονται στην εφορία.

   Σέρρες: Παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων


   "Πρόσωπο με πρόσωπο" βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής δύο αμαξοστοιχίες Ιντερσίτι, που εκτελούσαν αντίθετα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, σε περιοχή μεταξύ των Σερρών και της Δράμας. Οι μηχανοδηγοί αντιλήφθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ότι οι δύο αμαξοστοιχίες, στις οποίες επέβαιναν συνολικά περίπου 300 άτομα, κινούνταν κατά μέτωπο και πατώντας αμέσως φρένο κατάφεραν να τις ακινητοποιήσουν, σε μικρή απόσταση, πριν από τη σύγκρουση.
   Ο ΟΣΕ έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τους δύο σταθμάρχες, που φέρουν την ευθύνη για τον έλεγχο της γραμμής, ενώ το θέμα διερευνάται από τον ΟΣΕ και τον ΕΔΙΣΥ (Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής).

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Πειρατεία στο Ελληνικό πλοίο "Navios Apollon"


   Στα χέρια ένοπλων Σομαλών πειρατών έπεσε χθες το βράδυ και ενώ έπλεε φορτωμένο λίπασμα για την Ινδία, 240 ν.μ. ανατολικά, βορειοανατολικά των Σεϋχελών, το με σημαία Παναμά, ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο "Navios Apollon", στο οποίο μόνο ο πλοίαρχος είναι Ελληνας, ενώ οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί του είναι αλλοδαποί.
   Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλοίο που ανήκει στην ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, οι περίπου 10 ένοπλοι πειρατές έφτασαν με τουλάχιστον δύο ταχύπλοα σκάφη, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν το 19μελές πλήρωμα.
   Το "Navios Apollon" είχε αποπλεύσει από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, με τελικό προορισμό την Ινδία όπου και θα ξεφόρτωνε το φορτίο του.
   Να επισημανθεί ότι μόνο το 2008 σημειώθηκαν παγκόσμιως 293 πειρατικές επιθέσεις σε πλοία, ενώ για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 οι επιθέσεις είναι πολύ περισσότερες.
   Τέλος, να τονισθεί ότι τόσο η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών όσο και το Committee του Λονδίνου, αλλά και οι διεθνείς εφοπλιστικές ενώσεις, έχουν ζητήσει την αύξηση των πολεμικών πλοίων και περιπολιών στις ακτές της Αφρικής, ενώ οι ΗΠΑ πρόσφατα κατέθεσαν πρόταση να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση των πλοιοκτητών με τους πειρατές για την καταβολή λύτρων.

   Από:http://www.ana.gr

   Αποκλειστικό ... ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ....   Ο Αη Βασίλης εθεάθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο ΧΟΛΑΡΓΟ στην ουρά για να καταθέσει τις πινακίδες για το έλκηθρο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα …

   Αποκλειστική συνέντευξη του Αη Βασίλη στον Γιώργο Αυτιά … αμέσως μετά την απευθείας σύνδεση με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη…


   Ρε τι τραβάμε εμείς οι Έλληνες…

   Από:  ρε που πάμε

   Άρχισαν τα Όργανα στο ΠΑΣΟΚ...   Ακόμη δεν συμπληρώθηκαν οι 100 ημέρες του ΠΑΣΟΚ και...
   Άρχισαν τα όργανα, τα "τέλια" για τα τέλη κυκλοφορίας.
   Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και οχι μόνο μιλάει για χαράτσι, σε ανθρώπους φτωχούς που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο.
   Γκρίνια και για μη αξιοποίηση των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ...
   Άρχισαν τα όργανα, βαράτε βιολιτζήδες...


   Ακολουθεί απόσπασμα άρθρου της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

   ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

   Ακουσαν τα τέλια για τα τέλη

   Δημοσκοπήσεις μπορεί να μην έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, όμως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στις περιφέρειές τους λόγω των Χριστουγέννων, πήραν μια γερή και αξιόπιστη γεύση της γνώμης που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της

   Τα... τέλια χτύπησαν κυρίως για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό ήταν και είναι το κυρίαρχο θέμα των επικρίσεων. Ισως να οφείλεται και στο γεγονός ότι τούτες οι μέρες είναι μέρες πληρωμής των τελών και ο κόσμος το έχει ζεστό στο μυαλό του. Βουλευτές άκουσαν και ακούν διαμαρτυρίες ότι είναι ένα χαράτσι που πλήττει κυρίως τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν καινούργια αυτοκίνητα. Το επιχείρημα «κρατήσατε το χαράτσι και αποσύρατε την απόσυρση» που είχε ειπωθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από βουλευτές πριν από δύο μήνες, το άκουσαν και οι ίδιοι από πολλούς πολίτες.

   Ενα ακόμα θέμα που θέτουν στους βουλευτές, κυρίως τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ, είναι η μη αξιοποίηση των κομματικών στελεχών σε θέσεις κρατικής ευθύνης σε κεντρικό ή περιφερειακό-τοπικό επίπεδο. «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες με τον τρόπο που φέρεστε στα μέλη», είναι μια φράση που ακούνε βουλευτές από κομματικά στελέχη. Η προειδοποίηση είναι προφανές ότι αφορά τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, που θα γίνουν το 2010, αλλά και τη μεγάλη θεσμική τομή που θέλει να περάσει μέχρι τότε η κυβέρνηση για την περαιτέρω συνένωση των δήμων και για την οποία χρειάζεται τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού.


   Η ατζέντα της 29 Δεκ. 09


  • Συνάντηση μελών του ΔΣ της ΕΝΑΕ με τους Υπουργό και Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα και Γ. Μαγκριώτη (12:00:00, Αθήνα/Χ. Τρικούπη)

  • Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα και τον υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη θα έχει αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων (13:30:00, Αθήνα)

  • Πανηγυρική συνεδρία Ακαδημίας Αθηνών, του τέλους του έτους (18:00:00, Αθήνα/Ακαδημία Αθηνών)

  • Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ οργανώνουν παλαιστινιακές οργανώσεις (18:00:00, Αθήνα)

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (13η αγωνιστική): Φοίνικας-Λαμία - 18:00:00

  • Προσφυγή του ΙΝΚΑ για τα τέλη κυκλοφορίας


   Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το ΙΝΚΑ, αίτηση κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για την ακύρωση της απόφασης περί διάθεσης σημάτων τελών κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών έτους 2010, ως κανονιστικής διοικητικής πράξης και πάσης συναφούς πράξης.
   Το ΙΝΚΑ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί Αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας (ΦΕΚ Α΄219) με την οποία καθορίζεται και αναπροσαρμόζεται το ύψος των τελών κυκλοφορίας και επιβάλλονται περιβαλλοντικά τέλη και ειδικός φόρος για τους κατόχους αυτοκινήτων ιδιωτικής και Δημόσιας χρήσης, ως μέτρο, παράνομο - αντιφατικό - άδικο - αντισυνταγματικό - αντιοικονομικό, με την επιστροφή όσων πλήρωσαν ή θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων, μέσω της εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης των δικαιούχων.
   Στο μεταξύ, συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες του έτους στις Εφορίες, καθώς εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και να καταθέσουν πινακίδες παλαιών ΙΧ.
   Η προθεσμία για την παραλαβή του σήματος τελών κυκλοφορίας λήγει την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου.
   Για όσους δεν προλάβουν την προθεσμία, τα σήματα θα διατίθενται από το νέο έτος αποκλειστικά από τις Εφορίες, κινδυνεύουν όμως με την επιβολή προστίμου.

   Από:http://www.ana.gr/

   Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

   Nέο τραγούδι της Rihanna: " Carry Out To Your Heart" (Demo)

   Aκούστε το νέο τραγούδι της Rihanna:  " Carry out to your heart"

   "Aegean Wind": Έρευνες για την τραγωδία   Στο λιμάνι Κουρασάο των Ολλανδικών Αντιλλών ρυμουλκήθηκε το ελληνικό φορτηγό πλοίο "Aegean Wind" (Ετζίαν Γουίντ) στο οποίο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στους χώρους ενδιαίτησης (κομοδέσιο) με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις Έλληνες και έξι αλλοδαποί ναυτικοί.
   Στο "Aegean Wind", που μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στο Χιούστον των ΗΠΑ, παραμένει ο πλοίαρχος και πλήρωμα ασφαλείας.
   Στο μεταξύ, στις Ολλανδικές Αντίλλες μεταβαίνουν ήδη δύο αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διερευνήσουν, σε συνεργασία με τους τεχνικούς επιθεωρητές του Αμερικανικού Νηογνώμονα, τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο κομοδέσιο, και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες της διαδικασίας επαναπατρισμού των έξι Ελλήνων ναυτικών, καθώς και των σορών των τριών άτυχων συναδέλφων τους.
   Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.
   Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

   Aπό: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/

   Ελλάδα: «Το παντοδύναμο φακελάκι»

    

   Με την Ελλάδα και το 'φακελάκι' ασχολείται σήμερα εκτενές ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel.

   Στο σημερινό τεύχος του περιοδικού Der Spiegel δημοσιεύεται άρθρο για την Ελλάδα με τίτλο «Το παντοδύναμο φακελάκι».
   Στο ρεπορτάζ αναφέρονται όχι μόνον τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και οι φόβοι της ΕΕ και των επενδυτών για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και η πολιτική νεποτισμού των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων: «Οι Έλληνες κατάφεραν να φθάσουν στο χείλος του  γκρεμού, λίγο πριν από τη χρεοκοπία. Το σοκ έχει προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα, αλλά η ελίτ πιστεύει ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, όπως π.χ. οι Γερμανοί, θα πληρώσουν για τη διαφθορά.»
   «..Μόλις ξέσπασε η κρίση φάνηκε ότι η Ελλάδα εκτός από τη ναυτιλία και τον τουρισμό έχει ελάχιστες πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα έσοδα από τους φόρους μειώθηκαν δραστικά και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα είναι διπλάσιο από όσο κατ’ αρχήν υπολογιζόταν…»

   «Επί χρόνια οι συντηρητικές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις εναλλάσσονταν στην εξουσία και δανείζονταν σαν να μην υπήρχε το αύριο.
   Η κακοδιαχείριση και το πελατειακό σύστημα οδήγησαν τελικά τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οι πολίτες αντέδρασαν με το δικό τους τρόπο, με διαφθορά και απάτες….»

   Το ρεπορτάζ επικαλείται τις μαρτυρίες ειδικών και δημοσιογράφων, όπως του Γιώργιου Κύρτζου, του Μπάμπη Παπαδημητρίου και του επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας Κώστα Μπακούρη, για το ύψος της φοροδιαφυγής. Στην Ελλάδα αγγίζει το 30%  του ΦΠΑ, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη φθάνει μόλις το 10%. Εκτενής αναφορά τέλος στο σύστημα με το φακελάκι που κυριαρχεί στην ελληνική καθημερινότητα, από τον έλεγχο του αυτοκινήτου στα ΚΤΕΟ, τους γιατρούς, τους δικηγόρους μέχρι και τους κάθε είδους υπαλλήλους του δημοσίου. Το ρεπορτάζ καταλήγει με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας Κώστα Μπακούρη: «Εάν δεν αλλάξει η κοινωνία μας, είμαστε χαμένοι.»

   Aπό: DEUTSCHE WELLE, http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5061859,00.html