Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

"Aegean Wind": Έρευνες για την τραγωδίαΣτο λιμάνι Κουρασάο των Ολλανδικών Αντιλλών ρυμουλκήθηκε το ελληνικό φορτηγό πλοίο "Aegean Wind" (Ετζίαν Γουίντ) στο οποίο, ανήμερα τα Χριστούγεννα, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά στους χώρους ενδιαίτησης (κομοδέσιο) με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις Έλληνες και έξι αλλοδαποί ναυτικοί.
Στο "Aegean Wind", που μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στο Χιούστον των ΗΠΑ, παραμένει ο πλοίαρχος και πλήρωμα ασφαλείας.
Στο μεταξύ, στις Ολλανδικές Αντίλλες μεταβαίνουν ήδη δύο αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διερευνήσουν, σε συνεργασία με τους τεχνικούς επιθεωρητές του Αμερικανικού Νηογνώμονα, τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο κομοδέσιο, και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες της διαδικασίας επαναπατρισμού των έξι Ελλήνων ναυτικών, καθώς και των σορών των τριών άτυχων συναδέλφων τους.
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.
Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Aπό: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.