"Παρούσα στις Εξεταστικές η ΝΔ"


"Η ΝΔ θα είναι παρούσα με τους βουλευτές της σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές αδιακρίτως", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.
"Η ΝΔ θέλει διαφάνεια παντού, δεν έχουμε να φοβηθούμε την αλήθεια και την πραγματικότητα, θέλουμε να φανεί η αλήθεια σε όλες τις υποθέσεις", πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Στη δήλωσή του αναφέρει ακόμη ότι η ΝΔ θέλει αφενός να διερευνηθεί η αλήθεια και αφετέρου να αποκρούσει τη "διαφαινόμενη πρόθεση του πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει την όλη διαδικασία των εξεταστικών για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την κραυγαλέα αδυναμία της κυβέρνησής τους να κυβερνήσει και να παράξει ουσιαστικό έργο".
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρινίζει ότι ειδικά για την υπόθεση του Βατοπεδίου ισχύει η γενική θέση της ΝΔ να διερευνηθούν τα πάντα και ότι η ΝΔ δεν φοβάται την αλήθεια, ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχει "αστερίσκος" για την υπόθεση του Βατοπεδίου, επειδή είχε συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής στο παρελθόν στην οποία είχαν συμμετάσχει όλα τα πολιτικά κόμματα και είχε βγει με νόμιμο τρόπο πόρισμα που είχε γίνει δεκτό από την πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.
Συνεχίζοντας, λέει ότι αν το ΠΑΣΟΚ έχει να συνεισφέρει στην υπόθεση του Βατοπεδίου με καινούργια στοιχεία, τότε η ΝΔ θα είναι παρούσα για να συμβάλει αποφασιστικά στη διερεύνηση του θέματος και στην αποκάλυψη της αλήθειας.
"Να ληφθούν μέτρα εξυγίανσης"


Συνέντευξη που τιτλοφορείται «Αλλάζω τα πάντα» παραχώρησε στην εφημερίδα Real News (Ρίαλ Νιους) ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
«Έχω ευθύνη να αλλάξω όσα πρέπει και να ενώσω ξανά την παράταξη. Και αυτό δεν το πετυχαίνεις με βλεπτές ισορροπίεςβ αλλά με θαρραλέες πρωτοβουλίες», τονίζει ο κ. Σαμαράς ενώ στην ερώτηση για τον απελθόντα πρόεδρο του κόμματος Κ. Καραμανλή, σημειώνει ότι «έκανε μια πολύ θαρραλέα αυτοκριτική στο τέλος» και ότι «οι κυβερνήσεις του έχουν θετικό απολογισμό συνολικά». Ερωτηθείς για την κα Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζει: Είμαι ειλικρινής όταν μιλώ για ενότητα, «όχι μόνο πολιτική αλλά και ψυχική».
Με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτήρισε ανειλικρινή και με «φουσκωμένο» έλλειμμα, σημείωσε ότι εάν η κυβέρνηση αλλάξει ρότα και αποφασίσει να πάρει μέτρα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, θα τη στηρίξουμε. Δήλωσε, ωστόσο ότι, «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να καταστραφεί η οικονομία μας για να έλθουμε μετά να κυβερνήσουμε σε ερείπια».
Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για στρεβλό οικονομικό σύστημα που παράγει διαφθορά, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν το έφτιαξε η ΝΔ στα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Το βρήκε. Το κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ο κ. Σαμαράς, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, που ήταν απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ στις προσπάθειές της να το αλλάξει, η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα δώσει στήριγμα σε όποια σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει το στρεβλό πολιτικό σύστημα: «Αυτή είναι η διαφορά μας».
Ειδικότερα για την πολιτική της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς λέει ότι δεν νιώθει «ικανοποιημένος», ότι τον καλύπτει η αυτοκριτική του κ. Καραμανλή προ τριμήνου, αλλά χαρακτηρίζει «λάθος, άδικο και ανοησία ορισμένων να μηδενίζουν το έργο των κυβερνήσεών μας. Αλλά θέλω να κοιτάζω μπροστά. Δεν με ψήφισαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι για να απολογηθώ. Με ψήφισαν για να διορθώσω λάθη και να δώσω ελπίδα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί τον κ. Κακλαμάνη πετυχημένο δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Σαμαράς λέει ότι ο κ. Κακλαμάνης θα κριθεί όταν ολοκληρώσει το έργο του.

Από: http://www.ana.gr/

Σχόλια