Άρχισαν τα Όργανα στο ΠΑΣΟΚ...



Ακόμη δεν συμπληρώθηκαν οι 100 ημέρες του ΠΑΣΟΚ και...
Άρχισαν τα όργανα, τα "τέλια" για τα τέλη κυκλοφορίας.
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και οχι μόνο μιλάει για χαράτσι, σε ανθρώπους φτωχούς που δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο.
Γκρίνια και για μη αξιοποίηση των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ...
Άρχισαν τα όργανα, βαράτε βιολιτζήδες...


Ακολουθεί απόσπασμα άρθρου της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ακουσαν τα τέλια για τα τέλη

Δημοσκοπήσεις μπορεί να μην έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, όμως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στις περιφέρειές τους λόγω των Χριστουγέννων, πήραν μια γερή και αξιόπιστη γεύση της γνώμης που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της

Τα... τέλια χτύπησαν κυρίως για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό ήταν και είναι το κυρίαρχο θέμα των επικρίσεων. Ισως να οφείλεται και στο γεγονός ότι τούτες οι μέρες είναι μέρες πληρωμής των τελών και ο κόσμος το έχει ζεστό στο μυαλό του. Βουλευτές άκουσαν και ακούν διαμαρτυρίες ότι είναι ένα χαράτσι που πλήττει κυρίως τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν καινούργια αυτοκίνητα. Το επιχείρημα «κρατήσατε το χαράτσι και αποσύρατε την απόσυρση» που είχε ειπωθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από βουλευτές πριν από δύο μήνες, το άκουσαν και οι ίδιοι από πολλούς πολίτες.

Ενα ακόμα θέμα που θέτουν στους βουλευτές, κυρίως τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ, είναι η μη αξιοποίηση των κομματικών στελεχών σε θέσεις κρατικής ευθύνης σε κεντρικό ή περιφερειακό-τοπικό επίπεδο. «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες με τον τρόπο που φέρεστε στα μέλη», είναι μια φράση που ακούνε βουλευτές από κομματικά στελέχη. Η προειδοποίηση είναι προφανές ότι αφορά τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, που θα γίνουν το 2010, αλλά και τη μεγάλη θεσμική τομή που θέλει να περάσει μέχρι τότε η κυβέρνηση για την περαιτέρω συνένωση των δήμων και για την οποία χρειάζεται τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού.


Σχόλια