Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010

Πράσινα Σπίτια: Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής των οικοδομών


Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής και ελέγχου των νέων οικοδομών, θα πραγματοποιηθούν με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Στο ίδιο διάστημα αναμένονται νέες ρυθμίσεις, για την δόμηση στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.
Με τον αυστηρότερο έλεγχο όλων των νέων κατασκευών στις καμένες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής που προβλέπεται από νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, ανοίγει ο κύκλος των νέων ρυθμίσεων στο χώρο της οικοδομής. Με το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για οποίο ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο η δημόσια διαβούλευση έρχονται οι επόμενες αλλαγές . Προβλέπεται μελέτη ενεργειακής απόδοσης για όλα τα νέα κτήρια, θεσπίζεται ως υποχρεωτική η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα στις καινούργιες κατασκευές και έλεγχος από ενεργειακούς επιθεωρητές μετά την αποπεράτωσή τους. 
Υποχρεωτικά θα είναι τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και στο κέλυφος των νέων κτηρίων. Ο κύκλος όμως των αλλαγών έχει και συνέχεια. Επίσης μέσα στην άνοιξη αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις παράκτιες περιοχές και τα νησιά. Με αυτήν τη ρύθμιση θα προσδιοριστούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για τη δόμηση σε όλες τις παραλιακές ζώνες της χώρας

Από:www.ert.gr/

Σχόλιο:
Καλά όλα αυτά τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης με ήπιες μορφές ενέργειας, τα λεφτά για τις μελέτες, τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και το "βιοκλιματικό κέλυφος", 
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.