Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

«Ελπίζουμε να πεθάνουμε…»
Στις 27 Δεκεμβρίου του 2008 άρχισε στη Γάζα η ισραηλινή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «συμπαγές μολύβι». Στη διάρκειά της σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Παλαιστίνιοι, ενώ καταστράφηκαν υποδομές στην Παλαιστίνη.

Προηγουμένως και για πολλές εβδομάδες ακραίες παλαιστινιακές οργανώσεις εκτόξευαν ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους.
Ένα χρόνο μετά τον πόλεμο, ο πληθυσμός στη Γάζα εξακολουθεί να υποφέρει.
Κάποια ερείπια υποδηλώνουν ότι στη θέση τους υπήρχαν κάποτε κτήρια, γραφεία, σχολεία ή κατοικίες. Τα μπάζα όμως δεν απομακρύνονται. Χρησιμοποιούνται για την επισκευή κατοικιών καθώς δομικά υλικά δεν περισσεύουν στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.
Στη Χακτούπα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Γάζας, το τοπίο δεν παραπέμπει πλέον σε ανθρώπινη δραστηριότητα. Και όπως μας είπε ο Ουαλίντ αλ Σοράφα: «Πριν από ένα χρόνο, εδώ, υπήρχαν παντού λεμονιές και ελιές και στη βόρεια πλευρά υπήρχαν σπίτια. Όλα καταστράφηκαν. Δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα σπίτι. Ισοπεδώθηκαν τα πάντα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.