Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Πειρατεία στο Ελληνικό πλοίο "Navios Apollon"


Στα χέρια ένοπλων Σομαλών πειρατών έπεσε χθες το βράδυ και ενώ έπλεε φορτωμένο λίπασμα για την Ινδία, 240 ν.μ. ανατολικά, βορειοανατολικά των Σεϋχελών, το με σημαία Παναμά, ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο "Navios Apollon", στο οποίο μόνο ο πλοίαρχος είναι Ελληνας, ενώ οι υπόλοιποι 18 ναυτικοί του είναι αλλοδαποί.
Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής στο πλοίο που ανήκει στην ελληνίδα εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, οι περίπου 10 ένοπλοι πειρατές έφτασαν με τουλάχιστον δύο ταχύπλοα σκάφη, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν το 19μελές πλήρωμα.
Το "Navios Apollon" είχε αποπλεύσει από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, με τελικό προορισμό την Ινδία όπου και θα ξεφόρτωνε το φορτίο του.
Να επισημανθεί ότι μόνο το 2008 σημειώθηκαν παγκόσμιως 293 πειρατικές επιθέσεις σε πλοία, ενώ για το πρώτο εννεάμηνο του 2009 οι επιθέσεις είναι πολύ περισσότερες.
Τέλος, να τονισθεί ότι τόσο η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών όσο και το Committee του Λονδίνου, αλλά και οι διεθνείς εφοπλιστικές ενώσεις, έχουν ζητήσει την αύξηση των πολεμικών πλοίων και περιπολιών στις ακτές της Αφρικής, ενώ οι ΗΠΑ πρόσφατα κατέθεσαν πρόταση να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση των πλοιοκτητών με τους πειρατές για την καταβολή λύτρων.

Από:http://www.ana.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.