Διαβεβαιώσεις για την εκτροπή του Αχελώου

ΆΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο Φ. ΑΛΕΞΑΚΟΣ


ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την πλάγια οδό επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου για να "σηκώσει αναχώματα" στην έντονη πίεση που ασκείται το τελευταίο διάστημα από τους φορείς και τον τύπο της Θεσσαλίας να ξεκαθαρίσει την θέση του ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου απέναντι στο μείζον ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων της μερικής εκτροπής του Αχελώου!
Κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος αποκάλυψε ότι συναντήθηκε άτυπα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο, κατόπιν δικιάς του πρόσκλησης, προκειμένου να τον ενημερώσει - όπως υποστήριξε - για τις θέσεις της ΠΑΣΕ και τις τελευταίες εξελίξεις. Εκεί - επισήμανε ο κ. Νομάρχης - έγινε αποδέκτης διαβεβαιώσεων περί της αναγκαιότητας των έργων, αλλά και δεσμεύσεων από πλευράς του κ. Πάγκαλου οτι η κυβέρνηση δεν τα αμφισβητεί και ότι τον άλλο χρόνο θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ολοκλήρωσή τους σε ορίζοντα τριετίας.
Ο κ. Αλεξάκος τόνισε πως η κυβέρνηση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την εκπόνηση των σχεδίων διαχείρισης ξεκινώντας από τον Ιανουάριο την μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε μετα από 1,5 χρόνο που θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να είναι έτοιμη να αντιπαραβάλλει ισχυρά επιχειρήματα και να αποφευχθεί η αρνητική απόφαση που θα θέσει οριστικά ταφόπλακα στα έργα.
Ο κ. Νομάρχης πρόσθεσε οτι μετά τις γιορτές θα υπάρξει σαφής δημόσια δήλωση από το Μέγαρο Μαξίμου για την ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ενδεχόμενη θετική απόφαση (τις επόμενες ημέρες) του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή των έργων, δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία τους, δεδομένου οτι η ΠΑΣΕ και οι εμπλεκόμενοι φορείς της Θεσσαλίας μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και να καταθέσουν κι' αυτοί με την σειρά τους προσφυγή κατά της απόφασης αναστολής.
Ο κ. Αλεξάκος έκλεισε την εισήγησή του υπογραμμίζοντας πως "οι φόβοι των φορέων της Θεσσαλίας τελικά φαίνεται οτι ήταν αβάσιμοι"!
Διαφορετική ήταν όμως η γνώμη όλων των παρατάξεων της "αντιπολίτευσης", με τους επικεφαλής να τονίζουν όχι μόνο την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της εκτροπής, αλλά και την ανάγκη πλεον να δημιουργηθεί ένα ισχυρό διεκδικητικό κίνημα στη Θεσσαλία με ενεργή αγωνιστική συμμετοχή των πολιτικών της περιοχής, των τοπικών φορέων και των αγροτών.
Από:ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=15138&pid=12&CategoryID=12 

Σχόλιο:
Για να δούμε τι θα γίνει τελικά, θα προχωρήσει-ολοκληρωθεί το έργο;
O Koς Πάγκαλος έδωσε ορίζοντα τριετίας.
Άραγε συμφωνούν τα συναρμόδια υπουργεία, υπάρχει πρόβλεψη για την χρηματοδότηση των έργων στον Προϋπολογισμό;

Άν όλα αυτά που προαναφέραμε ισχύουν έχει καλώς, διαφορετικά μάλλον δίκιο έχουν οι θεσσαλοί που φοβούνται και ανησυχούν...

Σχόλια