Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση βασανισμού αλλοδαπού κρατουμένου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2010
«Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αφού βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.
Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά.
Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά, προτάσσοντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επίδειξη ευθύνης και επαγγελματισμού απέναντι στην ανομία, στην αυθαιρεσία και στη βία, απ΄ όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας.»

Σχόλια

  1. Χρυσοχοιδη εχεις χασει καπιες υσοροπιες και κοιτα να τις βρεις,δεν κυνηγουν τους αστυνομικους κυνηγουν τους εγγληματιες.Αστυνομικος δεν παει να πει παιδικη χαρα,ειναι αγωνας ζωης και θανατου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.