Πανελλαδικές 2010: αναμένεται πτώση βάσεων στις περισσότερες σχολέςΤα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ότι θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας και θα υπάρξει πτώση των βάσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Επίσης, χάσμα περίπου 15,000 μορίων θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
Καθώς προχωρεί η διόρθωση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός, για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές.
Μεγάλο χάσμα μορίων, θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ, εφόσον αναμένεται ότι η χαμηλότερη θα απέχει από την υψηλότερη (σίγουρα στην Ιατρική Αθηνών) κοντά στα 15.000 μόρια.
Σύμφωνα με τις γενικότερες εκτιμήσεις των βαθμολογητών, φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε κάμψη του αριθμού των αριστούχων, οι οποίοι αναμένονται να είναι λιγότεροι από 10,000.

Σχόλια