Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Άλλα μας λέει ο Γιώργος και άλλα η Μέρκελ !!!

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθές τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
    Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο για το αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Στήριξης, όπως συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι, η απόφαση να χορηγηθεί οικονομική στήριξη μπορεί να ληφθεί άμεσα, μόλις οι τρέχουσες συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το ΔΝΤ ολοκληρωθούν με συμφωνία επί ενός προγράμματος και οι φορείς αυτοί επιβεβαιώσουν ότι υφίσταται απειλή στην οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Δείτε τώρα σύμφωνα με την έγκυρη  Deutsche Welle τι δήλωσε η κ. Μέρκελ: 

"Η κα Μέρκελ -επικαλούμενη τηλεφωνική της συνομιλία με τον κ. Παπανδρέου- επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνεται λόγος για το ύψος της οικονομικής βοήθειας και τον τρόπο καταβολής της, εφ’ όσον δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την Κομισιόν. Επομένως δεν υπάρχει ακόμη τελικό αξιόπιστο πρόγραμμα περικοπών, το οποίο να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Η κ. Μέρκελ επεσήμανε  ότι η γερμανική οικονομική βοήθεια δεν θα έχει τη μορφή άμεσων  πιστώσεων προς την Ελλάδα, αλλά θα είναι εγγυήσεις που θα δώσει η γερμανική κυβέρνηση προς την κρατική τράπεζα δανειοδοτήσεων KfW.Σχόλιο: 
Ο πρωθυπουργός είπε μπορεί να πάρουμε άμεσα την βοήθεια μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες.
Η Μέρκελ λέει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνεται λόγος για βοήθεια εφόσον δεν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις.
Επίσης πουθενά δεν αναφέρθηκε από την Μέρκελ το θέμα της οικονομικής σταθερότητας της Ευρωζώνης.
Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι δεν θα πάρουμε άμεσες πιστώσεις αλλά τραπεζικές εγγυήσεις από την KfW.
'Αμ το άλλο που το βάζετε; Για να πάρουμε τα λεφτά θα πρέπει η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να επιβεβαιώσουν ότι τα κάναμε μπάχαλο και ένεκα αυτού κινδυνεύει η οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης !!
Τόσο καλά τα καταφέραμε και τόσο επιτυχημένοι ήταν οι χειρισμοί μας που δημιουργήσαμε πρόβλημα στην ευρωζώνη...
Bravo Giorgo !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.