Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

«Όχι» στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες, λένε οι δικαστικοί

Για λόγους ασφαλείας, να μην αναρτώνται στο διαδίκτυο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) των δικαστών και εισαγγελέων, ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη.
Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρει ότι με τροπολογία του Ν. 4065/2012, οι δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, δικαστών, εισαγγελέων, δημοσίων λειτουργών, νομαρχών, δημάρχων, δημοσιογράφων κ.λπ. θα αναρτώνται πλέον στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής και θα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Οι εισαγγελείς, με την επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των δηλώσεων «πόθεν έσχες», λόγω «της φύσεως των καθηκόντων τους».
Ειδικότερα, υπογραμμίζει η Ένωση: «Είναι προφανές ότι η έκθεση σε "δημόσια θέα" των ονομάτων των συγγενικών μας προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας μας, των μέσων μεταφοράς μας (προσδιοριζόμενων κατά τύπο και αριθμό κυκλοφορίας), των τραπεζικών μας λογαριασμών κ.λπ., πέραν του ζητήματος συμβατότητας της εν λόγω ρύθμισης με τις συνταγματικές διατάξεις περί λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας και τις διατάξεις του Ν. 2472/1997 για την "Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για εμάς και τις οικογένειές μας, αλλά και ευκαιρίες τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο». 
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.