Έναρξη συνεργασίας μεταξύ της Continental Airlines και της Aegean Airlines


 





ΧΙΟΥΣΤΟΝ και ΑΘΗΝΑ, 23 Αυγούστου 2010.
Οι εταιρείες-μέλη της Star Alliance, Continental Airlines και Aegean Airlines ανακοίνωσαν την έναρξη πτήσεων κοινού κωδικού σε πτήσεις της Continental από τη Νέα Υόρκη (Newark Liberty International Airport) στην Αθήνα, καθώς και σε επιλεγμένες πτήσεις της Aegean στην Ελλάδα και σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Από τις 23 Αυγούστου 2010, η Continental Airlines θα βάλει τον κωδικό της (CO) σε επιλεγμένες πτήσεις της Aegean μεταξύ Αθήνας και έξι δημοφιλών ταξιδιωτικών ελληνικών προορισμών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη και Χανιά) καθώς επίσης και στις πτήσεις της Aegean μεταξύ Αθήνας-Λάρνακας. Σε επόμενο στάδιο, η Continental θα βάλει τον κωδικό της σε πτήσεις της Aegean μεταξύ Αθήνας-Λονδίνου (LHR), Αθήνας-Μονάχου (MUC) και Αθήνας-Φρανκφούρτης (FRA). Κατόπιν δε κυβερνητικής έγκρισης η Continental θα βάλει τον κωδικό της σε πτήσεις της Aegean μεταξύ Αθήνας-Παρισιού (CDG) και Αθήνας-Ρώμης (FCO)
Την ίδια στιγμή (από 23 Αυγούστου 2010), η Aegean Airlines θα βάλει τον κωδικό της (Α3) στις πτήσεις της Continental μεταξύ Νέας Υόρκης (Newark) και Αθηνών. Κατόπιν δε κυβερνητικής έγκρισης, η Aegean Airlines θα βάλει τον κωδικό της και σε πτήσεις της Continental μεταξύ Νέας Υόρκης-Παρισιού (CDG) και Νέας Υόρκης-Ρώμης (FCO)
«Η Aegean Airlines συνεχίζει την επέκταση της στρατηγικής πτήσεων κοινού κωδικού ανά τον κόσμο. Χάρη στην καινούρια μας συνεργασία με την Continental Airlines, μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στο ελληνικό επιβατικό κοινό μια εξαιρετικά αξιόπιστη ταξιδιωτική επιλογή με προορισμό τη Νέα Υόρκη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης. «Αυτό αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα των πλεονεκτημάτων συνεργασίας που προσφέρει στους επιβάτες μας η πρόσφατη ένταξη της εταιρείας μας στο δίκτυο της Star Alliance». 

«Η Continental Airlines είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με την Aegean», τόνισε ο κ. Jim Compton, αντιπρόεδρος και επικεφαλής marketing της Continental. «Η συμφωνία μας με την Aegean θα προσφέρει στους Αμερικανούς ταξιδιώτες την δυνατότητα πρόσβασης, μέσω της Αθήνας, στους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς διακοπών, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τις επιλογές του Έλληνα ταξιδιώτη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Από τη στιγμή που και οι δύο εταιρείες αποτελούν μέλη της Star Alliance, τόσο τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών της Continental (OnePass) όσο και τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών της Aegean (Miles & bonus), θα έχουν τη δυνατότητα συλλογής και εξαργύρωσης μιλίων σε οποιοδήποτε σημείο του δικτύου των δύο εταιρειών. Οι ταξιδιώτες της Continental Business First και οι κάτοχοι των OnePass Star Alliance Gold και Presidents Club, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα lounges της Aegean από το σημείο αναχώρησης της πτήσης, ενώ οι ταξιδιώτες της  Business Class της Aegean και οι κάτοχοι της Miles & Bonus Star Alliance Gold, θα έχουν αντιστοίχως τη δυνατότητα πρόσβασης στα lounges της Continental Airlines ανά τον κόσμο.
Η Continental Airlines εξυπηρετεί την Αθήνα από το 2007. Οι πτήσεις της από τη Νέα Υόρκη (Newark) πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Boeing 767-400ER με συνολικό αριθμό 235 θέσεων, 35 εκ των οποίων στη βραβευμένη BusinessFirst και 200 στην οικονομική. 
Σχετικά με την Aegean Airlines
H  Aegean Airlines είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας. Το 2009 μετέφερε 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2008. Η εταιρία έχοντας παραλάβει ήδη 22 ολοκαίνουργια Airbus Α320/321 λειτουργεί σήμερα με ένα συνολικό στόλο 28 αεροσκαφών. Η Aegean από την 30/06/2010 είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορική συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Στην πορεία των 10 χρόνων ιστορίας της, η Aegean έχει βραβευθεί έξι φορές από τον European Regions Airline Association (ERA) σε αναγνώριση της απόδοσής της, της εμπορικής επιτυχίας και της αφοσίωσης της στην ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, η εταιρία έχει βραβευθεί επανειλημμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ως ο μεγαλύτερος συντελεστής στην αύξηση της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου. Τέλος, έχει επίσης διακριθεί με το βραβείο  Skytrax World Airline ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία της Ευρώπης για το 2009.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.aegeanair.com

Σχετικά με την Continental Airlines
Η Continental Airlines είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου. Μαζί με την Continental Express και την Continental Connection, πραγματοποιούν περισσότερες από 2.700 πτήσεις την ημέρα σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία, εξυπηρετώντας 132 εσωτερικούς και 137 διεθνείς προορισμούς. Η Continental Airlines είναι μέλος της Star Alliance, η οποία πραγματοποιεί στο σύνολό της περισσότερες από 21.200 πτήσεις την μέρα, προς 1.172 αεροδρόμια σε 181 χώρες, μέσω των 28 αερομεταφορέων-μελών της. Με περισσότερους από 40.000 εργαζομένους, η Continental έχει ως βάσεις τη Νέα Υόρκη, το Χιούστον, το Κλίβελαντ, και το Γκουάμ, και μάζι με τους τοπικούς της συνεργάτες μεταφέρει περί τα 63 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.
Η Continental βραβεύεται σε τακτική βάση τόσο λόγω των καλών της υπηρεσιών όσο και λόγω της εταιρικής της λογικής, Για εννέα συναπτά έτη, το περιοδικό FORTUNE, κατέτασσε την Continental ως τον κορυφαίο αμερικανικό αερομεταφορέα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.continental.com

http://el.aegeanair.com/news.aspx?newsItem=776

Σχόλια