Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Οι νεόπτωχοι κοιμούνται στις BMW τους

Από antinews.gr

Στην αρχή όλα έδειχναν πως η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Αμερική. Πολλοί μάλιστα πίστευαν πως η χώρα θα βγει από το τούνελ με αναζωογονημένη ενεργητικότητα. Μέχρι που οι Αμερικάνοι συνειδητοποίησαν πως κάπου στην εξέλιξη των πραγμάτων, η μεσαία τάξη τους εξαφανίστηκε, και αυτό που άφησε στη θέση της ήταν μια μικρή ζάπλουτη ελίτ, και μια τεράστια τάξη νεόπτωχων. Σήμερα, το 40% των Αμερικανών που αυτοπροσδιορίζονται ως μεσαία τάξη, πιστεύουν πως δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν την παρούσα οικονομική τους κατάσταση επί πολύ.
Τα έσοδα των περισσότερων Αμερικανών παραμένουν στάσιμα επί δεκαετίες, καθώς η ανισότητα κυριαρχεί. Πριν από 30 χρόνια, το πιο πλούσιο 1% ήλεγχε το 1/3 του αμερικανικού πλούτου, σήμερα ελέγχει το 60%. Εν τω μεταξύ, όλο και πιο πολλοί πρώην ευκατάστατοι Αμερικανοί,
θεωρούνται νεόπτωχοι, όπως οι κάτοικοι της πόλης Βεντούρα στη Καλιφόρνια, που τρέφονται σε συσσίτια και κοιμούνται στις BMW τους, προσπαθώντας να κρατηθούν όπως όπως  στα πρότυπα της  παλιότερης καλής ζωής τους.
Der Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.