Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Κεντρική μου προτεραιότητα η λίμνη Κάρλα

Πρέπει να κερδίσουμε γρήγορα τη μάχη κατά της λειψυδρίας, αλλιώς η Θεσσαλία
κινδυνεύει με περιβαλλοντική και κατά συνέπεια «κοινωνική ερημοποίηση»


«Για τον ενωτικό συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» η αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα καθώς η μάχη για την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού είναι μάχη για την ίδια την επιβίωση της Θεσσαλίας καθώς η περιβαλλοντική ερημοποίηση θα οδηγήσει στην «κοινωνική ερημοποίηση» της περιφέρειάς μας», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε συγκεντρώσεις στα Κανάλια και το Στεφανοβίκειο.
Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε ότι δίνει «απόλυτη προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της λίμνης Κάρλας» και ξεκαθάρισε ότι «ως αιρετή περιφερειακή αρχή με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών είναι αταλάντευτη βούλησή μας να ασκήσουμε κάθε πίεση προς την κυβέρνηση παρέχοντας φυσικά και κάθε βοήθεια ώστε τα έργα να γίνουν όσο το δυνατόν αρτιότερα», επισήμανε και στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση των ακτημόνων και των κτηνοτρόφων.
Ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι «με το έργο πολλαπλής σκοπιμότητας ανασύστασης της λίμνης Κάρλας που βεβαίως βρίσκεται προς το τέλος του, θα αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλίας και ιδίως των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, όπως η προστασία από πλημμύρες και η ρύπανση του Παγασητικού, η υφαλμύρωση των υπόγειων υδροφορέων της ευρύτερης περιοχής, η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων που αρδεύονται πλημμελώς, ενώ ταυτόχρονα θα αποκατασταθεί μερικώς το προϋπάρχον οικοσύστημα της Κάρλας και θα διασφαλισθεί στο μέλλον η «αειφορία» στην διαχείριση των εδαφικών και υδατικών πόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.