«Μαζί διεκδικούμε, μαζί κερδίζουμε»

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΛΙΒΑΔΙ - ΚΡΑΝΙΑ


-Ετάχθη υπέρ της επανεργοποίησης του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» για τους ορεινούς όγκους και της προώθησης των αναγκαίων έργων στην επαρχία Ελασσόνας


Σε «ψήφο διεκδίκησης, ψήφο προοπτικής» κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλίας ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας χθες σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο Λιβάδι και την Κρανιά.
Πλαισιωμένος από την έπαρχο Ελασσόνας κα Μαρία Μαμάρα και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε το διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου επισημαίνοντας ότι σ’ αυτές «κρίνεται το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας.
Στις περιφερειακές εκλογές - σημείωσε - οι Θεσσαλοί έχουν τη δύναμη και την ευκαιρία να αποφασίσουν αν θα συνεχιστούν και ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα στην περιφέρεια ή θα σταματήσουν για να μεταφερθούν τα χρήματα στους ξένες δανειστές.
Οι Θεσσαλοί έχουν τη δύναμη και την ευκαιρία να αποφασίσουν αν θα θέσουν ανάχωμα στην πολιτική του Μνημονίου που οδηγεί σε δεκάδες χιλιάδες ανέργους, σε λουκέτα, σε ερήμωση της τοπικής αγοράς, στη φτώχεια και την ανέχεια.
Οι Θεσσαλοί έχουν τη δύναμη και την ευκαιρία να αποφασίσουν αν θέλουν να έχουν οι ίδιοι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την περιφέρεια, για τον τόπο μας, για τα θέματα που αφορούν τη ζωή μας».
Ο κ. Κώστας Αγοραστός προέτρεψε τους κατοίκους του Λιβαδίου και της Κρανιάς και γενικότερα τους Θεσσαλούς «να στείλουν διπλό μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι «ως εδώ, δεν πάει άλλο με το Μνημόνιο». Οι αντοχές της κοινωνίας που δοκιμάζεται δραματικά και προσπαθεί να επιβιώσει μετρώνται στα εκλογικά αποτελέσματα του Νοεμβρίου. Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη ελεύθερο και ικανό να διεκδικεί κι όχι κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τοποτηρητή της πιστής εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου», πρόσθεσε με νόημα.
Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι ως περιφερειάρχης δεν πρόκειται να επιβάλλει νέους φόρους, τέλη ή εισφορές στη Θεσσαλία, ενώ ανέλαβε εκ νέου την δέσμευση για «στήριξη των υγιών, ιδίως των μικρομεσαίων, επιχειρήσεων καθώς και των αγροτών και κτηνοτρόφων κατά απόλυτη προτεραιότητα».
Στις ομιλίες του ο κ. Κώστας Αγοραστός επαναβεβαίωσε την βούλησή του για στήριξη του υγιούς Συνεταιριστικού κινήματος και των μικρών συνεταιρισμών που διαθέτουν ποιοτικά προϊόντα (πρωτογενούς παραγωγής ή μεταποιημένα), την προώθηση και διαφήμιση εντός και εκτός Ελλάδος των ποιοτικών προϊόντων με «Θεσσαλική ταυτότητα» και τη συμμετοχή σε εκθέσεις αγροτικών προϊόντων.
Εκτενή αναφορά έκανε στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων επισημαίνοντας ότι «αποτέλεσε το χρηματοδοτικό σχήμα για την προώθηση σημαντικών έργων και τη στήριξη των επαγγελματιών» και ετάχθη «ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές υπέρ της επανεργοποίησης του προγράμματος».
Ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στο ιατρείο Λιβαδίου, τον δρόμο Λιβαδίου – Σαρανταπόρου, το αρδευτικό σύστημα στο φράγμα Λιβαδίου και τα άλλα μείζονα θέματα της περιοχής και ξεκαθάρισε ότι δίνει προτεραιότητα στην προώθηση των αναγκαίων υποδομών της επαρχίας Ελασσόνας.

Παράλληλα, επισήμανε καταχειροκροτούμενος: «Σας γνωρίζω και με γνωρίζετε πολλά χρόνια. Έχουμε εδραιώσει σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Μαζί δώσαμε και δίνουμε μάχες για τον τόπο μας, επειδή τον νοιαζόμαστε και πιστεύουμε στις δυνατότητές των υπερήφανων Θεσσαλών. Μαζί δίνουμε, μαζί κερδίζουμε τη νέα κρίσιμη μάχη για την περιφέρεια Θεσσαλίας, για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».

Σχόλια