Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Άλλη μια "επιτυχία" της Ελλάδας..

Ελευθερία του τύπου: από την 35η στην 70η θέση η Ελλάδα 

Τη νέα της έκθεση για την ελευθερία του τύπου δημοσιεύει σήμερα η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Η Ελλάδα υποχωρεί από την 35η στην 70η θέση καταλαμβάνοντας μαζί με τη Βουλγαρία τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα έξι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να μοιράζονται από το 2002 τις πρώτες θέσεις. Πρόκειται για τη Φινλανδία, την Ισλανδία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία, οι οποίες θεωρούνται πρότυπο όσον αφορά το σεβασμό των δημοσιογράφων και την προστασία των μέσων ενημέρωσης.

Η πτώση της Ελλάδας
Παρά ταύτα, η ΕΕ κινδυνεύει να χάσει τον ηγετικό της ρόλο στην ελευθερία του τύπου, επισημαίνει η έκθεση. Μπορεί 13 από τις 27 χώρες – μέλη να κατατάσσονται στις 20 πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα, οι υπόλοιπες 14 ωστόσο δεν φαίνεται να εξελίσσονται το ίδιο καλά: η Γαλλία βρίσκεται στην 44η θέση, η Ιταλία στην 49η, η Ρουμανία στην 52η, ενώ Ελλάδα και Βουλγαρία μοιράζονται – μαζί με την Κένυα, το Μπενίν και τις Νήσους Κομόρες – την 70η θέση.


Οι Φιλιππίνες, η Ουκρανία, η Κιργιζία και η Ελλάδα καταγράφουν, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη πτώση. Στην Ελλάδα η πτώση αποδίδεται κυρίως στις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων. 

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6129136,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.