Τα ΜΜΕ προκαλούν πλέον απέχθεια στον ελληνικό λαό

Μωραίνει Κύριος…
Ερώτηση: Τι ακριβώς θα συνέβαινε, αν υπήρχαν στην Περιφέρεια Αττικής δύο «αντάρτικα» ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος; Και μάλιστα και τα δύο είχαν σαφή διαφωνία με την κεντρική πολιτική του κόμματος για το Μνημόνιο;
Δεν θα έλεγαν τα επίσημα ΜΜΕ ότι… «διαλύεται η Νέα Δημοκρατία»;
Ασφαλώς αυτό θα έλεγαν!
Κι όμως, αυτό δεν συμβαίνει στη Νέα Δημοκρατία.
Συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ!
Και τα επίσημα Μέσα Ενημέρωσης δεν λένε κουβέντα!
Ή μάλλον λένε ελάχιστα. Σαν να πρόκειται για απλή τοπική ιδιομορφία. Σαν να πρόκειται για προσωπική κόντρα υποψηφίων.
Ενώ τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση της κυβέρνησης και πρόβα διάσπασης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ…
Κι όμως, τα επίσημα ΜΜΕ δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά.
Τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, όπου γίνεται «της τρελής» – κι όχι μόνο στην Αττική – δεν απασχολούν τα επίσημα ΜΜΕ.
Αντίθετα, αν… βήξει η κα. Ντόρα Μπακογιάννη, γίνεται «σεισμός»!
Για θέματα που συνήθως δεν αφορούν κανένα…
Ερώτηση δεύτερη: τι θα γινόταν, αν επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υπουργός της κατηγορούσε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια κουβέντα που είπε τελικά ο δικός του Πρωθυπουργός;
Έχει κανείς αμφιβολία ότι θα τον απαξίωναν, θα τον λοιδορούσαν, θα τον χλεύαζαν και θα τον λιθοβολούσαν τα επίσημα ΜΜΕ;
Κι όμως! Δεν το έκανε υπουργός της Νέας Δημοκρατίας. Το έκανε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για κάτι που είχε πει δημόσια ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Και τα επίσημα ΜΜΕ δεν είπαν κουβέντα! Για τη γκάφα του κ. Παπακωνσταντίνου έψεξαν… εκείνον που του διατύπωσε «λάθος ερώτηση»!
Ερώτηση τρίτη: Τι θα έκαναν τα επίσημα ΜΜΕ, αν ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δήλωνε με θράσος χιλίων πιθήκων, σε διαμαρτυρόμενους συνδικαλιστές, ότι τα λεφτά «μαζί τα φάγαμε»;
Θα τον προπηλάκιζαν! Θα ζητούσαν την παραίτησή του. Θα τον κρέμαγαν «στα μανταλάκια». Θα τον έκοβαν από κάθε δημόσια παρουσία.
Κι όμως, το είπε ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και τον «χάιδεψαν»! Τον επιβράβευσαν για την «παρρησία του»!
Ο άνθρωπος αυτός έχει μπερδέψει την ειλικρίνεια με τον κυνισμό και τη ευθύτητα με τη χυδαιότητα.
Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίνε εκείνοι που, αντί να τον βάλουν στη θέση του, τον προβάλλουν κι όλα…
Ερώτηση τελευταία: τι θα έκαναν τα επίσημα ΜΜΕ, αν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωνε δημόσια σε διεθνή φόρα ότι: «η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα»;
Θα τον διαπόμπευαν! Δεν θα είχε που να σταθεί. Δεν θα μπορούσε να μείνει ούτε μια ώρα…
Κι όμως, το είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός. Ακόμα και ξένοι ηγέτες εξέφρασαν την έκπληξή τους. Έπαθαν σοκ οι άνθρωποι.
Κι  όμως: Κανένα από τα επίσημα ΜΜΕ της Ελλάδαςδεν έδειξε τη δυσφορία. Κανένα!
Σχεδόν τον «συνεχάρησαν» για την ειλικρίνειά του.
Τον κ. «Λεφτά υπάρχουν», τον συνεχάρησαν για την…ειλικρίνειά του!
Εκεί καταντήσαμε…
Όταν έπεφτε το καθεστώς της Σοβιετικής Ένωσης, ο επίσημος σοβιετικός τύπος, μέχρι τότε «προπύργιο» της κομματικής γραμμής και της «μοναδικής αλήθειας», πήρε ταχύτατα αποστάσεις από το Κρεμλίνο.
Σκεφτείτε: ακόμα και τα σοβιετικά ΜΜΕ, βγαλμένα από δεκαετίες παραπληροφόρησης και σκληρού προπαγανδιστικού εκμαυλισμού της κοινωνίας, κατάλαβαν ότι το καθεστώς βούλιαζε…
– Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν κατάλαβαν ακόμα, ότι ο «σοβιετικός» χαρακτήρας της «ενημέρωσής» τους προκαλεί πλέον απέχθεια στον ελληνικό λαό.
– Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα, ότι το καθεστώς που στηρίζουν βυθίζεται.
– Δεν έχουν υποπτευθεί καν, ότι αυτό που στηρίζουν το απεχθάνονται ακόμα και οι ξένοι «προστάτες» του. Οι οποίοι με κάθε τρόπο εξηγούν ότι η «ελληνική συνταγή» είναι ακατάλληλη για την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί δημιουργεί δυσβάστακτη ύφεση.
– Προσκαλούν σοβαρούς διεθνείς αναλυτές, όπως ο Martin Feldstein και ο Martin Wolf, οι οποίο τους λένε πως ευθέως πως το Μνημόνιο δεν σώζει την Ελλάδα σώζει τις ξένες τράπεζες που είχαν δανείσει την Ελλάδα!
Ούτε τους προσκεκλημένους τους δεν ακούν…
– Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης, ο κ. Γιούγκερ, στις επίμαχες δηλώσεις του της περασμένης εβδομάδας, είπε κάτι ακόμα πιο οδυνηρό:
Ότι οι Βρυξέλλες γνώριζαν από χρόνια πως υπάρχει δημοσιονομικός εκτροχιασμός στην Ελλάδα, αλλά δεν μίλαγαν, γιατί από τα ελλείμματα της Ελλάδας πλούτιζαν οι Γερμανοί εξαγωγείς (και οι Γάλλοι).
Κι ύστερα έρχεται η Γερμανία να «τιμωρήσει» την Ελλάδα!
Ποια Γερμανία; Αυτή που δεν μας δίνει την δικογραφία της «Ζήμενς» να δούμε ποιοι είναι οι «λαδιάρηδες» πολιτικοί μας και να τους «περιποιηθούμε».
Και πώς να μας τους δώσει;
Τι στοίχημα πάτε ότι μερικοί από αυτούς που «τα πήραν», σήμερα υπερθεματίζουν για το Μνημόνιο;
Τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν καταλαβαίνουν ότι θα βουλιάξουν πρώτα! Πριν βουλιάξει το καθεστώς που σκανδαλωδώς στηρίζουν με νύχια και με δόντια.
Το παράκαναν!
Και δεν βλέπουν τις κυκλοφορίες τους που κατρακυλούν, τις τηλεθεάσεις τους που συρρικνώνονται και τα διαφημιστικά τους έσοδα που καταρρέουν.
Μωραίνει Κύριος…
ΝΖ


Σχόλια