Ανακοίνωση Τύπου 8/3/2011 του ΕΣΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 3-3-2011 πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη και του Προέδρου του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας (ΕΣΜΑ), συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Συλλόγου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στενής πλέον συνεργασίας του Συλλόγου με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, μετά και την συνάντηση που είχε προηγηθεί μεταξύ του Προέδρου του ΕΣΜΑ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου πριν λίγες ημέρες.
Στην πολύωρη συνάντηση αναπτύχθηκαν ενδελεχώς θέματα που αφορούν την επιστημονική και τεχνοκρατική συμβολή του ΕΣΜΑ στην βέλτιστη λειτουργία της ΠΑ, την μέγιστη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού της καθώς και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της, με σκοπό την αύξηση του Εθνικού συγκριτικού πλεονεκτήματος στο νέο σύνθετο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Ο ΑΝΥΕΘΑ κατηγορηματικά διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, και η κυβέρνηση στο σύνολο της, είναι αποφασισμένη να πάρει και να παίρνει όποιες αποφάσεις απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλιστεί η Ισονομία, η Αξιοκρατία και η Δικαιοσύνη. Ο ΑΝΥΕΘΑ χαρακτηριστικά δήλωσε πως για την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου οι Μηχανικοί της ΠΑ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αισθάνονται Αξιωματικοί Β’ κατηγορίας αφού αποτελούν κομμάτι του Εθνικού συγκριτικού πλεονεκτήματος μας που πρέπει να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί υπέρ της ΠΑ, του ΥΠΕΘΑ και της Χώρας μας στο σύνολο της.
Βασικά σημεία της συζήτησης αποτέλεσαν, το γνωστό θέμα, ηθικής αποκατάστασης των Μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας στον Νόμο Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών, μέσω νέας νομοθετικής ρύθμισης, βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης του προσωπικού της ΠΑ και λειτουργίας της, μέσω ανακατανομής των ΝΟΘ, Διοικητικής εξέλιξης, αναγνώρισης του Πτυχίου και εκσυγχρονισμού της Σχολής Ικάρων (τμ. Μηχανικών – ΣΜΑ). Ο Αναπληρωτής Υπουργός μετά την αναλυτική ενημέρωση που είχε, θα προχωρήσει σε συνολική επανεξέταση των θεμάτων.
Ο Πρόεδρος του ΕΣΜΑ και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν σε νέα σύντομη συνάντηση αλλά και επισφράγισαν την πλέον στενή συνεργασία με σκοπό την επιστημονική συνδρομή του συλλόγου στην επίτευξη Εθνικού Συγκριτικού Πλεονεκτήματος σε τομείς κρίσιμους για την Χώρα.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ ΕΣΜΑ

Σχόλια