Με 8,8 Ρίχτερ χτύπησε ο Εγκέλαδος την Ιαπωνία!



Σκηνές χάους επικρατούν στην Ιαπωνία, η οποία επλήγη από πολύ ισχυρό σεισμός σήμερα το πρωί. Ο σεισμός, μεγέθους 8,8 βαθμών (σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ) σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ταρακουνώντας βίαια τα κτίρια στο Τόκιο.
Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία. Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, που βρίσκεται σε απόσταση 380 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, επικρατεί πανικός. Τα κτίρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο αλλά και στους σιδηροδρόμους. Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο, αυτοκίνητα πλέουν στο λιμάνι της Ιουάτε.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνο τσουνάμι ύψους μέχρι έξι μέτρων. Ηδη κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό.
Η προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε και για τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τις Μαριάννες Νήσους.



http://online-pressblog.blogspot.com/2011/03/88.html

Σχόλια