Η αλήθεια δεν παραχαράσεται

Δείτε πιο κάτω, απόσπασμα της μελέτης της Ε.Ε : " Public finances in EMU - 2010 "
Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα στοιχεία της μελέτης παρέχεται και μια γραφική ανάλυση, ανα έτος, της εξέλιξης του χρέους ανα χώρα.
Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπετε την ανάλυση του χρέους στην Ελλάδα από το 1970 μέχρι το 2008.
Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι από 1981 μέχρι το 1991 σε 10 χρόνια το χρέος από 25 % του ΑΕΠ, εκτοξεύτηκε στο 75 % !!!
Δηλαδή 300 % αύξηση του χρέους μέσα σε 10 χρόνια ΠΑΣΟΚ.  Από το 1991 ως το 94 παρατηρήθηκε αύξηση από το 75 % στο 100% του ΑΕΠ, ήτοι 33 %.
Έκτοτε υπήρχε σταθεροποίηση του χρέους και μια πτωτική τάση από 2001 ως 2008.
Αυτά τα παρουσιάζουμε γιατί: Η  αλήθεια δεν παραχαράσεται


Στο επόμενο διάγραμμα βλέπετε την προοπτική του χρέους σε 3 περιπτώσεις (υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας, και περιπτώσεις διολίσθησης με μοντέλα ρίσκου).
Στην 1η καμπύλη εάν και εφόσον δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις το χρέος θα είναι 95 % του ΑΕΠ, δηλαδή θα επανέλθει στα επίπεδα του 2007. 
Στις άλλες 2 καμπύλες (με Δ και Ο) σε περιπτώσεις διολίσθησης, βλέπετε πόσο θα εκτοξευθεί το χρέος, που θα είναι το 2020 από 130 % ως πάνω από 160 % του ΑΕΠ.

Σχόλια

  1. Ρε φιλε μας εχεις τρελλανει με τα στατιστικά σου δεν πας να προσληφθεις στην Στατιστικη Εταιρεια. Και μια ερωτηση ποιος κυβερνουσε οταν το χρεος από 95% το 2007 πήγε σε 115% το 2009 (20% περιπου αυξηση σε 2 χρονια) χωρις να λαμβανουμε υποψη τη αναπροσαρμογη του ΑΕΠ από Αλογοσκουφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.