Το τέλος των φωτοβολταϊκών ψευδαισθήσεων ; Η Τίνα δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σύμπτωση

Μετά από πολλές αναρτήσεις στα blogs για τα περίεργα στο περιβάλλον της κατά τα άλλα συμπαθέστατης κ. Μπιρμπίλη είναι καιρός ίσως να τερματιστεί η ιδιόμορφη περίοδος ανοχής και ενασχόλησης με το ενδυματολογικό και την υποτιθέμενη αφέλεια και την ενδεχόμενη απειρία της υπουργού. Σήμερα στον επίσημο τύπο ( όχι των bloggers) αναφέρεται η θέση του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών : 
“ Τη δυσαρέσκεια του για τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που αφορά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξέφρασε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί την αγορά σε μαρασμό. Οι επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν ότι το πάγωμα των νέων αιτήσεων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) βάζει φρένο στην αγορά και πριμοδοτεί το παρεμπόριο αδειών.”
Άλλα τα πράγματα είναι ίσως λιγότερο αφελή από ότι φαίνεται.
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η Τίνα εξαπατάται από τούς κακούς συμβούλους στο περιβάλλον της.
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι κατά λάθος γίνονται οι υπέρ-επιδοτήσεις, είτε πρόκειται για τα αιολικά, είτε πρόκειται για την καύση αποβλήτων, που φαίνεται να είναι η προτιμώμενη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας τής Υπουργού ΥΠΕΚΑ
Το πιο πιθανό είναι ότι η μυθολογία των φωτοβολταϊκών και της δημοκρατικά παραγόμενης ενέργειας έκλεισε τον κύκλο της και μαζί μ αυτόν κλείνουν και οι ελπίδες των μικρών παραγωγών.
Στο μείγμα της ενέργειας τα φωτοβολταϊκά θα διαδραματίσουν όλο και μικρότερο ρόλο και οι επενδύσεις, πληρωμένες από τις υπέρ-επιδοτήσεις θα γίνουν από και για τούς μεγαλοεργολάβους του χώρου
Και από ότι φαίνεται η Υπουργός δεν είναι μόνη της. Πέρα από τις εκλεκτικές συγγένειες με τον κ. Σουφλιά, ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις αιτιάσεις του κλάδου. Θα δούμε με την κατάθεση του νομοσχεδίου αν όλοι κωφεύουν. Για το ότι γνωρίζει και εγκαίρως, παραθέτουμε πιο κάτω απόσπασμα από την επιστολή- διακριτική όπως λέει ο ίδιος – του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, στον Πρωθυπουργό στις 23 Φεβρουαρίου 2010.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε σας για να επιληφθείτε προσωπικά ενός πολύ σοβαρού θέματος, που αφορά την αξιοπιστία των κυβερνητικών εξαγγελιών για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών. Στις 16.02.2010, με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (opengov.gr) αιφνιδιαστική πρόταση για τη μείωση των τιμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, η οποία δημιούργησε μεγάλο προβληματισμό, ανησυχία, απογοήτευση και αγανάκτηση σε όλους που ασχολούνται και εμπλέκονται στην αγορά των φωτοβολταϊκών στον τόπο μας.
Και πιο κάτω στην ίδια επιστολή :
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είναι μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε άμεσα στο περιβάλλον των συμβούλων της κυρίας Υπουργού στο ΥΠΕΚΑ, προς αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων ή και μεγαλύτερων που διαφαίνονται στο άμεσο μέλλον για τις ΑΠΕ και τα οποία επισημαίνουμε με πολύ διακριτικό τρόπο στην αναφερόμενη από 09.02.2010 επιστολή μας.
Η διακριτικότητα μάλλον δεν ωφέλησε ...

Περαστικά μας.
 
Από: sxolioblog

Σχόλια