Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ στοχεύει την εκμετάλλευσή μας.
Απορούμε αν έχει αντιληφθεί κανείς μας τι ακριβώς είναι ο μηχανισμός στήριξης και τι στόχο έχει. Είμαστε λοιπόν καλά ή χάνουμε κάπου ως λαός;
Δηλαδή θα πληρώνουμε επιτόκιο 5% εμείς στα κράτη της ευρωζώνης, τα οποία μπορούν να δανείζονται με 3% από τις αγορές;; Δηλαδή, όχι μόνο δεν μας βοηθάνε οι εταίροι μας στην Ευρώπη, αλλά αντίθετα.....
, επιδιώκουν να κερδίσουν από τη διαφορά των επιτοκίων που είναι περίπου 2%, δηλαδή να κερδίσουν από τη δυστυχία μας.
Μέσα στην οικονομική καταστροφή μας, καλούμαστε εμείς όχι μόνο να εξαθλιωθούμε για να σώσουμε την πατρίδα, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να πληρώσουμε και «προστασία» και να πλουτίζουμε τα ευρωπαϊκά κράτη.
Όπως θα προσέξατε, τα κράτη της ευρωζώνης, επέβαλαν και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αφενός γιατί δεν μπορούν και δεν διαθέτουν μηχανισμό εξαναγκασμού της χώρας μας να λάβει αυστηρά μέτρα για να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους, ούτε ήθελαν να εκτεθούν διεθνώς με εξαναγκασμό της χώρας μας – εταίρου, αφετέρου για να είναι σίγουρα ότι θα υπάρξει ειδικός διεθνής μηχανισμός εξαθλίωσης της χώρας μας και του λαού μας, προκειμένου να έχουν εξασφαλισμένα τα χρήματά τους και τους τόκους τους.
Θα παρατηρήσατε μάλιστα ότι χθες οι αγορές έφθασαν τα επιτόκια δανεισμού στο 4,85%, δηλαδή ένα κλικ λίγο πριν το 5%.
Μετά από όλα αυτά δύο λύσεις υπάρχουν. Ή θα δανειζόμαστε από τις αγορές πανάκριβα με 5% περίπου ή θα πάμε απευθείας και χωρίς τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών κρατών στο ΔΝΤ, να εξαθλιωθούμε μεν, χωρίς όμως και να πλουτίζουμε και τους εταίρους μας από πάνω.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν μας λέει την αλήθεια; 
Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς λέει μακρυά από αυτό το μηχανισμό;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.