Η αποχή δεν είναι λύση


Πάρα πολλοί συμπολίτες μας και αυτό φαίνεται ήδη μέσα από σχόλια και άρθρα που γίνονται και στην μπλογκόσφαιρα, φέρονται αποφασισμένοι να απέχουν από τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή να μην πάνε να ψηφίσουν. Η απογοήτευση από τα κόμματα και η ανικανότητα της πολιτικής ελίτ του τόπου, που από τη δική της διακυβέρνηση φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, έχει απογοητεύσει τον κόσμο τόσο πολύ που βρίσκει σαν διέξοδο διαμαρτυρίας την αποχή από τις εκλογές. Αν μάλιστα στα πιο πάνω προστεθεί και η κακοδιαχείριση....
  πάρα πολλών δήμων, οι οποίοι έχουν καταχρεώσει το κοινωνικό σύνολο για εξυπηρέτηση ημετέρων, τότε η φυγή φαντάζει ως ιδανική λύση.

Είναι όμως η φυγή λύση;
Αυτό εδώ το blog, μαζί με άλλα blogs, έδωσε μάχη στις προηγούμενες ευρωεκλογές υπέρ της αποχής και πραγματικά εκεί υπήρξε σημαντική αποχή. Όμως ήταν άλλα εκείνα τα δεδομένα και άλλα τα σημερινά. Ούτε κρίση είχε ξεσπάσει, ούτε ΔΝΤ και ξένη κατοχή στη χώρα μας δεν υπήρχαν. Ήταν απλά μια διαμαρτυρία κατά της τότε κακοδιαχείρισης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από αυτό όμως, πολλοί πολίτες και ιδιαίτερα Νεοδημοκράτες συνέχισαν την αποχή και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, με συνέπεια να εκλεγεί μια πανίσχυρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ταυτόχρονη σημαντική υποχώρηση των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας.  Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Παπανδρέου, ενώ είχε εξαπατήσει πολιτικά το λαό προεκλογικά, να έχει τελικά μια άνετη πλειοψηφία των 160 βουλευτών και να μην φοβάται διαρροές, τσακίζοντας κυριολεκτικά σήμερα τα μεσαία και κατώτερα λαϊκά στρώματα.
Τώρα όμως πρέπει να περάσουμε μήνυμα τόσο προς τους ξένους νεοαποικιοκράτες όσο και προς τους εδώ υποτακτικούς τους. Αυτές οι εκλογές, αν και φαινομενικά αθώες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να τους εκπλήξουν, να τους σοκάρουν και να τους κόψουν τη φόρα για την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Θα πρέπει να ψηφίσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από τους υποτακτικούς του ΔΝΤ και τα εξαπτέρυγά τους.

Τι αποτελέσματα θα έχει ενδεχόμενη αποχή;
1) Κατ’ αρχήν κανένα αποτέλεσμα σε ότι αφορά την εκλογή των υποψηφίων. Το πολιτικό μας σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που δεν το επηρεάζει η αποχή, τα λευκά ή τα άκυρα ψηφοδέλτια. Ακόμα και ένας πολίτης να ψηφίσει έγκυρα, το κόμμα που θα πάρει την ψήφο θα εκλέξει 300 βουλευτές. Ακόμα και ένας δημότης να ψηφίσει, ο συνδυασμός που θα πάρει την ψήφο θα εκλέξει δήμαρχο. Επομένως η αποχή δεν προκαλεί άμεση ζημιά στο πολιτικό σύστημα.
2) Η αποχή θα αυξήσει τεχνικά τα ποσοστά εκείνου του κόμματος του οποίου οι ψηφοφόροι του θα πάνε στρατευμένα στις κάλπες. Επομένως, ενδεχόμενη αποχή θα ευνοήσει κυρίως το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο σκληρός πυρήνας θα ψηφίσει στρατευμένα.
3) Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση. Είναι φυγομαχία. Είναι παράδοση άνευ όρων στις επιλογές στρατευμένων μειοψηφιών. Είναι παράδοση στο ΔΝΤ και στις ορέξεις των ντόπιων εκμεταλλευτών.
4) Ενδεχόμενη επικράτηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ θα σημάνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου για πλήρη άλωση των πάντων, κοινωνικών και εθνικών θεμάτων.
5) Η αποχή των γηγενών ψηφοφόρων θα δώσει πολλαπλασιαστική δύναμη στην ψήφο των αλλοδαπών ψηφοφόρων, η οποία εκτός των άλλων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και  σε ζωτικά εθνικά θέματα.

Επομένως αυτή τη φορά δεν έχουμε την πολυτέλεια της αποχής.
Αυτή τη φορά ψηφίζουμε τον ίδιο το διάβολο, αλλά όχι υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου δεν χάνουμε και τίποτα. Όλοι ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων διέλυσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επομένως προέχει το σαφές μήνυμα προς ΔΝΤ και ντόπιους εντολοδόχους. 

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/08/blog-post_7787.html

Σχόλια

  1. Και ομως η αποχη ειναι λυση. Για να καταλαβουν τα κομματα εξουσιας οτι δεν μπορουν να εμπαιζουν τον ελληνικο λαο και τα μικρα κομματα οτι πρεπει να σοβαρευτουν και να μην περιμενουν μονο τις εκλογες για να μιλησουν. Και κατι ακομα ποιος ο λογος να ενισχυθει η ΝΔ ? Φτανει ενας χρονος για να ξεχαστουν αυτα που εκανε στην εξαετια. Γιατι τι αλλαξε σε αυτην?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.