Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Καλλικράτης. Εάν δεν κάνετε απογραφή κύριε Υπουργέ, θα κάνετε μία τρύπα στο νερό !

Πέστα Χρυσόστομε !
Το πρώτο που θα πρέπει να γίνει είναι η απογραφή της σημερινής κατάστασης στους Δήμους.
Πάμε σε μια νέα Διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.  Η εικόνα θα είναι πλέον τελείως διαφορετική.
Ποια  είναι όμως σήμερα η κατάσταση στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση και τους διάφορους οργανισμούς και εταιρείες που λειτουργούν σε κάθε Δήμο ;
Πόσες εταιρίες και οργανισμοί υπάρχουν ; Πόσοι και ποιοι εργάζονται ; Πώς πληρώνονται ; Ποιοι εμφανίζονται στο τέλος του μήνα για να εισπράξουν το μισθό τους, γιατί υπάρχουν και αυτοί. Ποιοι περισσεύουν ;  Ποιοι είναι οι αργόσχολοι  ; Ποιο είναι το οικονομικό ισοζύγιο του κάθε Δήμου ; Από ότι ακούγεται οι περισσότεροι Δήμοι είναι καταχρεωμένοι !  Άλλοι δε ξέρουν τι τους γίνεται ! Ποιοι χρωστούν στους Δήμους και πόσα ; Τι έχουν να εισπράξουν και από πού ; 
 

Τι χρωστούν οι Δήμοι  και σε ποιους ;  Ακούγεται ότι ορισμένοι Δήμαρχοι, ενόψει του Καλλικράτη, σκέπτονται να κάνουν « παύση πληρωμών » εκεί που μπορούν για να τα φορτώσουν στον επόμενο. Οι νέοι Δήμαρχοι μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει, θα περάσει η πρώτη θητείας τους! Και αν δεν έλθει και δεύτερη το κακό θα συνεχίζεται !
Ποια είναι η κατάσταση στη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων ; Τι συμβαίνει με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε κάθε Δήμο ;  Ποιος θα ξεκαθαρίσει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά η οποία υπάρχει στους Δήμους ; Οι ίδιοι οι Δήμαρχοι ομολογούν ή καταγγέλλουν ότι κλέβουν ! Οι Δήμοι είναι μεταξύ των πρώτων στη διαφθορά!
Αμφιβάλω εάν ,αυτή τη στιγμή, υπάρχει απάντηση και από ποιόν ; Πόσες καταγγελίες και έρευνες υπάρχουν για κακοδιαχείριση στους Δήμους ; Ένα είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα κανένας Δήμαρχος δεν πήγε φυλακή και ούτε θα πάει !  όλοι βγαίνουν αθώες περιστερές !
Σήμερα η σκέψη του κάθε Δημάρχου, στην πρόταση αναδιάρθρωσης, είναι, ποια λύση θα του εξασφαλίσει τη καρέκλα του, ή πού δημιουργείται κάποια άλλη που τον βολεύει. Έτσι τοποθετούνται και όχι με βάση το κριτήριο, τι συμφέρει στις τοπικές κοινωνίες.
Έγινε μελέτη για το κόστος και έστω και τη μακροχρόνια απόδοση, όφελος ; Διαβάσαμε ότι η Ευρώπη απέρριψε την πηγή χρηματοδότησης. Αν αυτά αληθεύουν τότε θα υπάρξει  μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης της εφαρμογής του σχεδίου. Ακούγεται ότι θα καλυφθεί  το κόστος του Καλλικράτη από τα φρουτάκια  που θα επανέλθουν.  Καλά θα κάνετε να τα επαναφέρετε  ! Θα διαλυθούν ακόμα μερικές οικογένειες.
Σε κάθε συγχώνευση, απορρόφηση, διάλυση, επιβάλλεται η πραγματική καταγραφή της κατάστασης. Για τον Καλλικράτη δεν ακούγεται απολύτως τίποτα.
Κύριε  Γιάννη Ραγκούση Υπουργέ Εσωτερικών, καλές είναι οι  « διαβουλεύσεις » , αλλά πρέπει  να δείτε και την ουσία του θέματος. Χωρίς απογραφή μη προχωράτε . Θα κάνετε μία τρύπα στο νερό ! 
Ασχέτως εάν τα αποτελέσματα ,της αποτύπωσης της σημερινής κατάστασης στους Δήμους ,κάνουν ορισμένους να τρίβουν τα μάτια τους.
Άλλοι δε θα σας φωνάζουν ,Υπουργέ έλα να δεις !!
Xrisostomos-rhodosblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.