Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Όταν η καταπίεση γίνεται νόμος η αντίδραση γίνεται καθήκον !

 
 Φωνή λαού, οργή Θεού !


Όταν η καταπίεση γίνεται νόμος η αντίδραση γίνεται καθήκον  (Αέτιος) .
Φωνή λαού, οργή Θεού !
Οι δυστυχίες ενώνουν τους ανθρώπους . (Αριστοτέλης).

Τα νέα από την Ευρώπη- ΚΟΜΙΣΙΟΝ :
·      Τα μέτρα να επεκταθούν ..και στον ιδιωτικό τομέα ! 
( Και  βλέπουμε ! )
Δε φοβούνται οι Κυβερνώντες μας, ότι εάν εφαρμόσουν τις αποφάσεις των μεγάλων αδελφών της Ευρώπης, γιατί γι αυτούς ισχύει το : τρώγοντας έρχεται η όρεξη,  θα έχουμε κοινωνικές  και ίσως απρόβλεπτες και μη ελεγχόμενες αναταραχές ; Με αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε άλλα κράτη μέλη τους ;  Σήμερα  εμείς, αύριο οι άλλοι ! Και η οργή θα πέσει στα κεφάλια τους !

Η  Ευρώπη, και οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 περίπου ετών στάθηκαν  κατώτερες των περιστάσεων. Δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες των Λαών!

Δεν θα  πρέπει  να  εξακολουθούμε να παρακολουθούμε απαθείς..
Η κινητοποίηση των πολιτών για την άσκηση  ειρηνικής ,πίεσης στην  πολιτική εξουσία,  η ενεργοποίησή τους  είναι αναγκαία. Αυτή η πίεση όμως δεν πρέπει να παίρνει χαρακτηριστικά  άρνησης της πολιτικής..

Ας επαναστατήσουμε ΕΙΡΗΝΙΚΆ,   βγάζοντας από το μυαλό μας τελείως τη φράση "Όλοι  οι πολιτικοί το ίδιο είναι". Δεν αφορίζουμε  με το λαϊκιστικό αφορισμό «όλοι το ίδιο είναι» .Αν είναι όλοι το ίδιο, ας βρούμε τους διαφορετικούς.  Ας στηρίξουμε του ικανούς ! Και αν δεν υπάρχουν  να μην ψηφίσουμε κανέναν. Και τότε θα προβληματιστούν !

Ας θυμηθούν  όμως και  οι  « φίλοι μας » Ευρωπαίοι, τα παρακάτω :
·        Οι δυστυχίες ενώνουν τους ανθρώπους* . (Αριστοτέλης).
·        Όταν η καταπίεση γίνεται νόμος η αντίδραση γίνεται καθήκον . (Αέτιος) .
·        Όταν ο Λαός εξεγείρεται και παραδίδεται στο θυμό του , είναι μια αδάμαστη φλόγα που μάταια προσπαθείς να σβήσεις . (Ευριπίδης).
·        Η ένωση φέρνει την ισχύ  (Όμηρος ).
·        Τις πόλεις ενώνει η Αγάπη/φιλία (Αριστοτέλης )
·        Κοίταξε πόση δύναμη έχει το κουνούπι και ελέφαντα ακόμα φοβίζει* . (Αίσωπος) .
·        Το πιο ισχυρό όπλο των κακών είναι η αλληλεγγύη  (Σβέμπελ) .
·        Όταν όλες οι σκέψεις μας είναι μαζεμένες γύρω από το στόχο , το πνεύμα είναι ατάραχο. Η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη . (Κομφούκιος) .
·        Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος ( Σολωμός ).
·        Καλιά να με φοβούνται παρά να με λυπούνται ( Από το Λαό μας ).
·        Λαός εξαγριωμένος, φουρτουνιασμένη θάλασσα(Από το Λαό μας ).  

Οι Βούβαλοι της Ευρώπης και τα λιοντάρια


Αξίζει να δείτε το   διότι εκεί που όλα φαίνονται αναπόφευκτα ή αδύνατα ... η ισχύς των πολλών μπορεί να αλλάξει τα δρώμενα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.