Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010

ΣτΕ: Προσωρινή επαναλειτουργία της ΕΑΒ

Με προσωρινή διαταγή της προεδρεύουσας του Εβ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αγγελικής Θεοφιλοπούλου επετράπη η επαναλειτουργία της Ελληνικής Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) που είναι εγκατεστημένη στη βιομηχανική Περιοχή της Τανάγρας.
Ειδικότερα, με την από 18.1.2010 απόφαση της αντινομάρχου Βοιωτίας διατάχθηκε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της ΕΑΒ, καθώς δεν έχει εφοδιαστεί με άδεια διαχειρίσεως επικίνδυνων αποβλήτων, όπως προβλέπει η υπβ αριθμ. 13588/725/2006 υπουργική απόφαση.
Η κ. Θεοφιλοπούλου διέταξε την προσωρινή αναστολή της απόφασης της αντινομάρχου Βοιωτίας υπό τον όρο της διενέργειας εβδομαδιαίων «δειγματοληψιών των υγρών αποβλήτων των κλάδων παραγωγής της ΕΑΒ προς τον τελικό αποδέκτη με μέριμνα της ιδίας, καθώς και της διενέργειας ανά μήνα όμοιων δειγματοληψιών από πιστοποιημένο φορέα (π.χ. Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο)».


Ακόμη, στη διαταγή της Θεοφιλοπούλου αναφέρεται ότι «κατά την διεξαγωγή των δειγματοληψιών μπορεί να παρίσταται εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προς την οποία θα υποβάλλονται τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών».
Η ΕΑΒ υποστηρίζει ότι η απόφαση της αντινομάρχου είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς στερείται αιτιολογίας, ενώ παράλληλα είναι και αόριστη. Ακόμη, υποστηρίζει η ΕΑΒ ότι η νομαρχιακή απόφαση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Συγκεκριμένα, η ΕΑΒ υποστηρίζει ότι η έλλειψη της άδειας διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων οφείλεται στην διετή καθυστέρηση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Περιβάλλοντος να εκδώσει την τροποποίηση της εγκρίσεως περιβαλλοντικών όρων της ΕΑΒ. Έτσι, όμως αναφέρει η ΕΑΒ, «καταλήγουμε στο αποτέλεσμα να τιμωρείται από τη Διοίκηση ο διοικούμενος χωρίς να ευθύνεται λόγω καθυστέρησης που επέδειξε ένα άλλο διοικητικό όργανο».
Η προσωρινή διαταγή της κ. Θεοφιλοπούλου ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η ΕΑΒ.
Από: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.