Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα για τα καύσιμα και την ΔΕΗ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις για επιπλέον αυξήσεις του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και την κατάργηση της φοροαπαλλαγής στο ηλεκτρικό ρεύμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε, προεκλογικά, το πάγωμα των τιμολογίων της ΔΕΗ. Λίγες βδομάδες πριν, οι αρμόδιοι Υπουργοί διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια.
Αντί αυτού, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσθετη επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την κατάργηση της απαλλαγής Ε.Φ.Κ. στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα για τα καύσιμα και να μην εφαρμόσει στον τομέα της ενέργειας, μια πολιτική που γονατίζει τα χαμηλά εισοδήματα και κυρίως την μικρομεσαία οικογένεια.
Άλλωστε, οι φοροεπιβαρύνσεις στα καύσιμα και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, θα αυξήσουν τις τιμές σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα παραγόμενα προϊόντα και θα οδηγήσουν την οικονομία σε βαθιά ύφεση, με αύξηση του πληθωρισμού και έκρηξη της ανεργίας».

Σχόλια