Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο κ. Πάγκαλος και η κληρονομιά της θείας Αγλαΐας.

Πώς βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ξαφνικά από «άκληρος», όπως χαρακτηρίστηκε, με 58 ακίνητα; Για όλα «φταίει» η θεία του η Αγλαΐα. Η πρώτη εξάδελφη του πατέρα του Αγλαΐα Γ. Πάγκαλου πέθανε και τον κατέστησε κληρονόμο με διαθήκη, όπως εξηγεί ανακοίνωση από το γραφείο του αντιπροέδρου. Ο κ. Πάγκαλος αποδέχθηκε τη διαθήκη και συνεπώς, όπως σημειώνεται, «επέρχεται μια ριζική αλλαγή στη φορολογική κατάσταση του ως τότε άκληρου Θ. Πάγκαλου, ο οποίος ακόμη ως και σήμερα πασχίζει για να αποδεχθεί και να καταγράψει διάφορα αγροτεμάχια που του περιήλθαν» .

Με τη διαθήκη της θείας του Αγλαΐας ο κ. Πάγκαλος φαίνεται ότι έμπλεξε...
γιατί, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «όταν πλέκεις με κληρονομικά ακίνητα, που προέρχονται με τη σειρά τους από παλαιότερα κληρονομικά ακίνητα από πολυμελές οικογένειες, τελικά μπορεί να βρεθείς με δεκάδες δικαιώματα ιδιοκτησίας του τύπου:1/20 σε αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων, 1/16 σε παλαιά οικία 70 τ.μ. κτλ.».

Στην ανακοίνωση δίνεται και ένα παράδειγμα για το πώς ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται ως «μεγαλοκτηματίας»: το περίφημο αμπέλι του έκτασης 12,5 στρεμμάτων απεικονίζεται - ορθώς- ως τέσσερα διαφορετικά ακίνητα, διότι προέρχεται από διαφορετικές αγορές από το 1987 ως το 1994. Και συμπληρώνει ότι τα περισσότερα ακίνητα που δεν προέρχονται από κληρονομιά έχουν αγοραστεί με δάνεια τα οποία ο κ. Πάγκαλος δεν έχει ξεχρεώσει ακόμη.

Βήμα

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_7162.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.