Προς μια νέα “εθνική καταστροφή”!


(του Φίλιππου Σαρρή)
Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα LE MONDE του Σαββάτου, αποκαλύπτει τους στόχους και τους φόβους της πολιτικής της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
“Δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, χωρίς τη μείωση του ελλείμματος”, υπογραμμίζει ο Έλληνας Υπουργός, για να καταλήξει στην κοινότυπη διαπίστωση, ότι “αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων και δεν καταστεί το πολιτικό σύστημα πιο υγιές“, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα. Διερωτάται επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί “οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται” τη σημερινή Ελλάδα. Και γιατί, συνεχίζει, “τον Ιανουάριο 2010, που ο κόσμος γνώριζε τα προβλήματα της Ελλάδας επένδυε, παρά το χρέος, ενώ σήμερα που συνεχίζει η ίδια κατάσταση, αλλά με επιπλέον εκατό δισεκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι, δεν μας εμπιστεύονται;”. Καταπληκτικές δηλώσεις ενός Υπουργού Οικονομικών, που παραδέχεται την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, δηλαδή την αποτυχία του περίφημου μνημονίου, που έβαλε την ελληνική κοινωνία στο γύψο.
Μα, κύριε Υπουργέ, ακόμη και στα μέσα Απριλίου οι αγορές αγόραζαν ελληνικά ομόλογα με κανονικούς όρους. Όταν όμως βγήκατε στα διεθνή ΜΜΕ και αρχίσατε να βρίζετε τους προκατόχους σας, δηλαδή την Ελλάδα που διαδεχθήκατε, μιλώντας για διαφθορά, για κλέφτες, για ψεύτικους αριθμούς, κ.α., τότε οι διεθνείς αγορές αντιλήφθηκαν το αυτονόητο. Ότι η Ελλάδα δεν σώζεται, διότι έχει κυβερνήτες που αυτοκαταστρέφονται και παρασύρουν μαζί τους ένα ολόκληρο έθνος. Δεν γνωρίζω, τι σας λένε στο εξωτερικό. Το βέβαιο είναι ότι σας αντιμετωπίζουν με συμπάθεια μεν, σαν “υπάκουα και καλά παιδιά“, που δεν γνωρίζουν όμως, τι τους γίνεται στην πραγματικότητα, και το κυριότερο, τι τους περιμένει. Με την πολιτική σας η Ελλάδα δεν σώζεται. Αλλάξτε λοιπόν πολιτική τώρα. Και εάν είναι “καταστροφή ή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους”, όπως πολύ σωστά υπογραμμίζετε στη συνέντευξή σας, μεγαλύτερη ακόμη καταστροφή είναι ο εμφύλιος διχασμός σε μια χρεοκοπημένη κοινωνία, χωρίς ελπίδα και προοπτική.
Γι΄ αυτό όμως, πέραν από τις ευθύνες όλων, οι μόνοι υπεύθυνοι θα είσαστε εσείς.
(statesmen.gr)


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/09/blog-post_7693.html

Σχόλια