Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Με τους συμβασιούχους των stage συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή

Με τους συμβασιούχους των stage συναντήθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή στα πλαίσια  πολυπληθούς  συγκέντρωσης  που διοργάνωσαν οι πρώτοι.  Οι συμβασιούχοι εξέθεσαν αρχικά  τα οικονομικά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν  , αφού τα 500 ευρώ στα οποία ανέρχεται ο μισθός τους δεν αποτελούν επαρκές ποσό για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές  τους ανάγκες. Βέβαια για τους περισσότερους συμβασιούχους των stage, όπως τόνισαν,  και αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν από τη στιγμή μάλιστα που σταδιακά η πλειονότητά τους  απολύεται.  Η κα Μακρή άκουσε με ενδιαφέρον την κραυγή διαμαρτυρίας των απεγνωσμένων νέων  και υποσχέθηκε να συμβάλει με κάθε τρόπο στην άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία για την επανεξέταση του προβλήματος. Παράλληλα  ανέφερε ότι στα τελευταία δέκα χρόνια χιλιάδες  είναι οι εργαζόμενοι που απέκτησαν εργασιακή εμπειρία μέσω των προγραμμάτων stage,  χωρίς όμως, να καταφέρουν να διασφαλίσουν  όχι μόνο την οικονομική τους αυτονομία αλλά και την ίδια τους την εργασία.  Στη συνέχεια επεσήμανε ότι θεωρεί αυτονόητη την υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίσει  με  υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία το θέμα των απολυμένων από τα  προγράμματα stage  αλλά και με απόλυτο σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις. Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου τόνισε, επίσης, ότι το πρόβλημα έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις, αφού αφορά νέους ανθρώπους με γνώσεις, προσόντα και όνειρα και ότι το κράτος οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με την τύχη αυτών των ανθρώπων, ειδικά μάλιστα  αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι  υπέρ των εργαζομένων, Μεταξύ των άλλων ανέφερε και ότι η κυβερνητική απόφαση να καταργήσει αυτά τα προγράμματα δημιουργεί μία αλυσίδα προβλημάτων τόσο στους εργαζομένους που μένουν άνεργοι όσο και στο δημόσιο που στήριζε σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του στα προγράμματα  stage.  Η κα Μακρή  ολοκλήρωσε την παρουσίαση  των θέσεων της, δηλώνοντας ότι μακριά από λαικισμούς και μεγάλες κουβέντες είναι πάντα στο πλευρό εκείνων που αδικούνται. Γιατί πεποίθησή της είναι πως,  όταν οι πολίτες πλήττονται, όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να  μπορέσουν να βρουν διεξόδους.  


 Συνάντηση είχε παράλληλα η κα Μακρή στο Γραφείο της με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα Σφαγεία Βόλου. Οι εργαζόμενοι θέλησαν να παραθέσουν στην υποψήφια Δήμαρχο Βόλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλομένων προς αυτούς και να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση επίσχεσης εργασίας. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν στην αδυναμία υλοποίησης των υποσχέσεων που τους έχουν δώσει οι αρμόδιοι φορείς και στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν επέλθει τους τελευταίους μήνες. Η κα Μακρή προβληματίστηκε ιδιαίτερα και με την αγωνία των εργαζομένων στα Σφαγεία  για την τύχη της εργασιακής τους σχέσης και για τις πιθανές αλλαγές που θα επέλθουν στα πλαίσια του νέου Καλλικρατικού Δήμου.  Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου δεν έκρυψε και τη δική της ανησυχία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Σφαγεία, καθώς οι συνέπειες τους είναι αλυσιδωτές και άκρως επικίνδυνες για την οικονομία της περιοχής.  Εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα  ότι τελικά θα βρεθούν τα χρήματα  που απαιτούνται για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων  τους και τόνισε ότι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, δεν είναι δυνατόν να συντηρούνται τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την οικονομία του Δήμου βόλου.  Η κα Μακρή δεσμεύτηκε σε περίπτωση εκλογής της να ασκήσει τις πιέσεις που απαιτούνται ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι προς όφελος των εργαζομένων στα Σφαγεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.