Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σαμαράς: Γενική Αντεπίθεση και Εξεταστική για το Μνημόνιο

“Γενική Αντεπίθεση” της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, σήμανε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας”
“Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης για τη Νέα Δημοκρατία. Όχι απλώς γιατί πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά γιατί τώρα περνάει το μήνυμά μας” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι “οι επιθέσεις εναντίον μας που πολλαπλασιάζονται είναι καλό σημάδι: Δείχνει ότι σπάσαμε το «φράγμα της σιωπής».
Αυτό άλλωστε συνέβη και στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος μας φτάνει πια παντού. Αρχίζουμε να πείθουμε ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας. Κι έτσι είναι υποχρεωμένοι πια να μας απαντήσουν. … Τώρα, λοιπόν, που το μήνυμά μας φτάνει στην κοινωνία, κι αρχίζει να της δίνει διέξοδο και προοπτική, τώρα που γι’ αυτό πολλαπλασιάζονται οι επιθέσεις εναντίον μας, τώρα είναι που πρέπει, όχι απλώς να διπλασιάσουμε, όχι να τριπλασιάσουμε, αλλά να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες.
Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε όλοι μαζί από δω και μπρος. Εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών…Από σήμερα ξεκινάμε πανστρατιά του κόμματος. Αληθινή πανστρατιά!
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει “φαινόμενα εσωστρέφειας” και όπως στην περίπτωση Σκυλακάκη “η αντίδρασή μου θα είναι άμεσηΓιατί ακριβώς πιστεύω ότι το συμφέρον της Παράταξης οδηγεί σε «πρέπει» κι όχι σε «άστο να δούμε»…
Ο Παπανδρέου κατοικοεδρεύει στο εξωτερικό
Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίσης σκληρή επίθεση εναντίον του κ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
‘Οσα έλεγε και έταζε μόλις πριν 10 μήνες το ΠΑΣΟΚ, γίνονται κουρέλι σε ένα κόμμα που διεκδικεί πλέον Όσκαρ κοντής μνήμης,
Η κοινωνία βράζει και ο Πρωθυπουργός έχει εγκατασταθεί για εβδομάδες στο εξωτερικό, ενώ ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι αρμοδιότητες των νέων υπουργείων του και κάποιοι νέοι υπουργοί δεν έχουν καν ορκιστεί.
Το πιο σύντομο ανέκδοτο στη χώρα είναι ο «συντονισμός της νέας κυβέρνησης»!
Η «συμμαχία των προθύμων», βέβαια – κυβέρνηση, εξαπτέρυγα, παπαγαλάκια κλπ. – φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για «μαγικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας»…
Αλλού είναι τα μαγικά. Ανήκουν στην κυβέρνηση. Κι όχι ένα. Τρία τον αριθμό:
– Πρώτο μαγικό: φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία!
– Δεύτερο μαγικό: Ανεβάζουν τους φόρους. χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα!
– Τρίτο μαγικό: έχουμε βαθιά ύφεση, κι όμως οι τιμές ανεβαίνουν!
Φαίνεται ότι ο… Χάρι Πότερ εγκαταστάθηκε για τα καλά στην «πράσινη πολυκατοικία».
Εμείς μόνο μία εξεταστική επιτροπή θα κάνουμε, για το Μνημόνιο
Αναφερόμενος εξάλλου στην γνωστή δήλωση του Θ. Πάγκαλου για το που πήγαν τα λεφτά είπε μεταξύ άλλων: Αν ομολογείτε ότι εσείς τα κάνατε όλα αυτά, γιατί δεν φτιάχνετε μια Εξεταστική να καθίσετε μόνοι σας στο εδώλιο;
Προανάγγειλε επίσης την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο, όταν η ΝΔ έλθει στν εξουσία
Και μια και ο λόγος για εξεταστικές, κι εκεί πλέον χάνουν την ψυχραιμία τους. Ετοιμάζουν νέα Εξεταστική για την Οικονομία. Αλλά για πότε; Από το 2004 ως το 2009! Όχι πριν. Κι όχι μετά.Έχουν, βέβαια, ξεχάσει πάρα πολλά. Και κυρίως το Χρηματιστήριο, που υπήρξε με απόσταση το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών…
Εμείς. λοιπόν, τους λέμε, να κάνουν όσες εξεταστικές θέλουν. Όταν θα έλθουμε εμείς στην κυβέρνηση θα κάνουμε μόνο μία: Την εξεταστική Επιτροπή για να αποκαλυφθεί στο λαό πως φτάσαμε στο Μηχανισμό Στήριξης και στο Μνημόνιο.
Μια μόνο αρκεί! Για να καταλάβουν όλοι, τι ακριβώς συνέβη. Ή μάλλον, για  να αντιληφθούν όλοι, ότι αυτά που εμείς καταγγέλλουμε σήμερα είναι η πολύ μετριοπαθής εκδοχή, είναι πολύ λίγα, σε σύγκριση με εκείνα που πραγματικά έγιναν.
Εμείς μια Εξεταστική θα κάνουμε. Μία φτάνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.