Τέλος στην αποχή των καθηγητών

Σταμάτησε η αποχή των καθηγητών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών
Αγώνα δρόμου για να προλάβει την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου δίνει τώρα το υπουργείο Παιδείας μετά τη χθεσινή απόφαση της ΟΛΜΕ να σταματήσει από σήμερα την αποχή από τη βαθμολόγηση έπειτα από δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων.
Από σήμερα οι βαθμολογητές που επιστρέφουν στα καθήκοντά τους πρέπει να εργαστούν σε εντατικούς ρυθμούς ώστε οι διαδικασίες διόρθωσης των γραπτών που απέμειναν (υπολογίζονται στο περίπου 25% του συνόλου) να ολοκληρωθούν εγκαίρως και να δοθεί τέλος στην αγωνία των 90.000 υποψηφίων. Επίσης, οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων που αρχίζουν αύριο με τη συμμετοχή περίπου 30.000 υποψηφίων εκτιμάται ότι θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, η ΟΛΜΕ έδωσε στην κυβέρνηση ραντεβού για τον Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρός της κ. Δημ. Πεππές δήλωσε ότι μπορεί οι εκπαιδευτικοί να λειτούργησαν ως παιδαγωγοί και να αποφάσισαν το τέλος της κινητοποίησης διασφαλίζοντας την αξιοπιστία των εξετάσεων, όμως θα συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ο κ. Πεππές εκτίμησε επίσης ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της, έκανε λόγο για θετική εξέλιξη και στάση ευθύνης των εκπαιδευτικών και συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Παιδείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η διαδικασία της βαθμολόγησης να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Πράγματι, αμέσως μόλις αποφασίστηκε η λήξη της αποχής, με εγκύκλιο προς τους διευθυντές εκπαίδευσης το υπουργείο ζήτησε την απαλλαγή του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικό που εμπλέκεται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από κάθε είδους ενδοσχολικές υποχρεώσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν όλες οι διαδικασίες (βαθμολόγηση, καταχώρηση βαθμολογίας, οπτικός έλεγχος κ.λπ.)

Στην ανακοίνωσή της για το ζήτημα, η Ομοσπονδία των καθηγητών τόνισε ότι «παρά την αδιάλλακτη κυβερνητική στάση να εμμείνει στην περικοπή των αποζημιώσεων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ λαμβάνοντας υπόψη ότι εκτός από εργαζόμενοι είμαστε και παιδαγωγοί, καθώς και την ανάγκη διασφάλισης με αξιόπιστο τρόπο της βαθμολόγησης των γραπτών, αποφάσισε τη μη συνέχιση της αποχής στα Βαθμολογικά Κέντρα. Καταγγέλλοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση, αποδεικνύουμε ότι για εμάς το “πρώτα ο μαθητής” αποτελεί καθημερινή πράξη»


ΤΑ ΝΕΑ 

Σχόλια