Μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών


Προκειμένου η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τους κάθε λογής «συμπαραστάτες» των λαθρομεταναστών της Υπατίας, φέρνει διάταξη μείωσης του αριθμού των ετών από δώδεκα σε δέκα έτη συνεχούς διαμονής στην Ελλάδα, που απαιτούνται για τη χορήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους.

Επαναφέρει έτσι στο προσκήνιο την απαράδεκτη διάταξη που θεσμοθέτησε με το νόμο 3907/11, η οποία παρέχει ουσιαστικά το δικαίωμα στον υπουργό Εσωτερικών να προβαίνει σε μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών που διαμένουν στη χώρα και κατ’ επέκταση, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου της σημερινής κυβέρνησης για την ιθαγένεια, δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να αποκτήσουν άμεσα Ελληνική ιθαγένεια.
Σε μια εποχή που το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο, που τα προβλήματα από την ανεξέλεγκτη είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα έχουν υπερβεί κατά πολύ τις αντοχές της κοινωνίας μας, η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με άξονα την ευκολότερη νομιμοποίηση λαθρομεταναστών και την ευκολότερη απόδοση σε αυτούς της Ελληνικής ιθαγένειας.
Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη, αλλά και προκλητική πρακτική, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να συναινέσει στην εν λευκώ χορήγηση εξουσιοδότησης στον εκάστοτε υπουργό Εσωτερικών να προβαίνει σε μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών. Γι’ αυτό και ζητάει για άλλη μία φορά, όχι απλώς την απόσυρση της τροποποίησης της διάταξης που μειώνει το χρόνο προηγούμενης διαμονής στη χώρα από δώδεκα σε δέκα χρόνια, αλλά την κατάργηση και της δωδεκαετίας και την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς για τη χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς και εξαιρετικούς λόγους, που προέβλεπε ο νόμος 3386/05, δηλαδή μόνο σε όσους έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα.

Σχόλια

  1. Μόνο μην διανοηθώ ότι θα δώσουν άδεια παραμονής και στον George!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.