Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Ελεύθερο μετά από δέκα μήνες ομηρίας, το τάνκερ MT Polar.


Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο σήμερα,  το τάνκερ  MT Polar και το πλήρωμά του , που ήταν υπό καθεστώς ομηρίας για σχεδόν 10 μήνες.
Η ελληνική εταιρεία διαχείρισης του πλοίου ," Paradise Navigation ", αρνήθηκε να πει κατά πόσον καταβλήθηκαν λύτρα .
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραπονέθηκαν ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει την πολιτική βούληση, για την αποτελεσματική καταπολέμηση της πειρατείας που είναι ευρέως διαδεδομένη στην ανατολική αφρικανική χώρα.
Ένας ναυτικός επί του υπό Παναμαϊκή σημαία τάνκερ MT Polar, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψη του πλοίου, στον Ινδικό Ωκεανό στις 30 Οκτώβρη 2010. 
Η Paradise Navigation SA, που εδρεύει στην Αθήνα, δήλωσε ότι το σκάφος είναι τώρα καθοδόν σε ένα ασφαλές λιμάνι, και ότι τα υπόλοιπα 23 μέλη του πληρώματος είναι καλά. 
«Αυτή ήταν μια μακρά και εξαιρετικά οδυνηρή πειρατεία για όλους τους εμπλεκόμενους, τις οικογένειες και των ανθρώπων της εταιρείας που εξασφάλισαν την απελευθέρωσή τους," αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Paradise Navigation. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.