Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, σχετικά με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, μετατρέπεται καθημερινά σε φαρσοκωμωδία εις βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.
Δεν έχει καμία σχέση η ανακοίνωση των τιμολογίων που έγινε πριν λίγες μέρες, με τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης που στρέφονται τελικά κατά πάντων.
Οι σημερινές αποκαλύψεις για την κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης και τη δραματική αύξηση των χρεώσεων για το δίκτυο και τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, μετά τις αυξήσεις του ΦΠΑ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την αναδιάρθρωση των τιμολογίων, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό.
Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας ενημερώσουν υπεύθυνα τους Έλληνες πολίτες. Σε αυτές τις στιγμές, την ώρα της βαθιάς κρίσης για την οικονομία και την κοινωνία, οι αποφάσεις της κυβέρνησης βάζουν οριστικά «λουκέτο» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ισοπεδώνουν τα λαϊκά εισοδήματα.
Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, από μέσο κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων μετατρέπεται με την πολιτική της κυβέρνησης σε όπλο συρρίκνωσης των λαϊκών εισοδημάτων και από αναπτυξιακός μοχλός για ολόκληρη την οικονομία εξελίσσεται σε ανάχωμα απέναντι σε οποιαδήποτε ελπίδα ανάκαμψης.»

Σχόλια