Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

ΕΣΕΕ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ 2010

Στα 51 δισ. ευρώ από 58 δισ. το 2008 υποχώρησε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων το 2010 –εξαιρουμένων των καυσίμων- αναφέρει ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2010 ο Έλληνας καταναλωτής περιόρισε σε ετήσια βάση τις ανάγκες του σε ένδυση- υπόδηση κατά 52%, κατά 28% σε καύσιμα και σε φαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα κατά 27%.
Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες καταστημάτων, οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του κύκλου εργασιών το 2010, ήταν οι ακόλουθες:
α) «πολυκαταστήματα», -9,8%,
β) «έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακός εξοπλισμός», -8,7%,
γ) «ένδυση - υπόδηση», -8,4% και,
δ) «πωλήσεις εκτός καταστημάτων», -6,8%.

Μεγαλύτερη είναι ακόμα η μείωση της ποσότητας της κατανάλωσης, όπου καταγράφονται τα εξής ποσοστά:
α) τρόφιμα -11%,
β) ποτά, καπνός -14%,
γ) έπιπλα, ηλεκτρικά είδη -15%,
δ) φαρμακευτικά, καλλυντικά -27%
ε) καύσιμα -28% και τέλος
στ) ένδυση, υπόδηση -52%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.