“Υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα”»

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Πειραιά, κ. Αν. Νεράντζης, με αφορμή πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε τ’ ακόλουθα:
«Ούτε και οι γιορτές δεν μπόρεσαν ν’ αναχαιτίσουν τις επιθέσεις της κυβερνητικής παράταξης, εναντίον της Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά, το έργο εξετέλεσε, αντί του αρμοδίου υπουργού, το «όλον ΠΑΣΟΚ», δια του γραμματέα του, ο οποίος αποφάνθηκε βαρύγδουπα, ότι, για τα ομόλογα, υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν κάποιους στη φυλακή, αλλά η Δικαιοσύνη αδρανεί. Παράλληλα, καταφέρθηκε και εναντίον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Πέραν των επιμόνων και ανθεκτικών ερωτημάτων που προκαλούν οι άστοχες και αστόχαστες αυτές δηλώσεις του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ (πώς και από πότε αυτός, που δηλώνει πολιτικός επιστήμων, απέβη μέγας ποινικολόγος; Πώς και πότε έλαβε γνώση της σχετικής ποινικής δικογραφίας; Από πού οδηγείται στην πρόωρη κατάγνωση ενόχων και ενοχών; Πώς προεξοφλεί τη «φυλάκιση» των ενόχων; Από πού, εν πάση περιπτώσει, αντλεί την νομιμοποίηση για μια τέτοια «εισπήδηση»;), ορθώνεται μια κατάφαση: Ότι το ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνει τη Δικαιοσύνη ως θεραπαινίδα και την αντιμετωπίζει, κατά τις διαθέσεις του.
Εμείς, όμως, του αντιτάσσουμε, ότι “υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα”».

Σχόλια