Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Ο Δρόμος της Κύπρου και οι λεονταρισμοί της Τουρκίας..

Η Κύπρος ξεκίνησε και αφού καθόρισε την ΑΟΖ, τώρα προχωράει να δώσει την δεύτερη άδεια για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Υπολογίζεται πως η αμερικανική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την εξόρυξη του φυσικού αερίου θα αρχίσει να βγάζει στην επιφάνεια το φυσικό αέριο το αργότερο το 2017.
Αυτές είναι κινήσεις με προοπτική, αυτές είναι στρατηγικές κινήσεις, που αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την οικονομία της Κύπρου.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο, ο πρωθυπουργός μας ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε μια Τουρκική σύσκεψη διπλωματών...


Ας παραδειγματιστούμε από τον δρόμο που άνοιξε η Κύπρος και ας τον ακολουθήσουμε πριν είναι αργά.
Ας κάνουμε το αυτονόητο πριν είναι αργά και χαθεί για μια ακόμη φορά, μια ¨χρυσή" ευκαιρία.
Δείτε τι γράφει μεταξύ των άλλων η TRT.Greek:
"Εν τω μεταξύ οι νέοι διαγωνισμοί προβλέπεται να προκαλέσουν την αντίδραση της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, των οποίων παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα"
Όπως βλέπετε οι αντιδράσεις της Τουρκίας, στην περίπτωση της Κύπρου, μάλλον χαλαρές είναι.. 
Πως θα μπορούσαν να είναι άλλωστε;
Aναμένεται να προκληθούν αντιδράσεις...
Σιγά τα ωά...
Μιλάμε για λεονταρισμούς σε μια υπόθεση τελειωμένη, όπου οι Τούρκοι απλά παρακολουθούν ως θεατές.
Mε ποιον θα τα βάλουν, με τους Ισραηλινούς ή με των αμερικανικών συμφερόντων εταιρείες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, για λογαριασμό της Κύπρου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.