Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Οι αποχωρήσεις οδηγούν σε συγχωνεύσεις κλινικών

Μαζικό κύμα αποχωρήσεων γιατρών από το Νοσοκομείο του Βόλου, αναμένεται μέσα στη διάρκεια του έτους, δεδομένου ότι πολλοί είναι αυτοί που συμπληρώνουν τα όρια συνταξιοδότησης . Αυτό σημαίνει ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα μεγιστοποιηθούν, καθώς και ο τομέας της Υγείας υπάγεται στο νόμο που προβλέπει μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος, το 2010 αποχώρησαν από το Νοσοκομείο 17 γιατροί ειδικότητας από τους 169 υπάρχοντες, δηλαδή ποσοσό 10% περίπου, ενώ για το 2011 οι αποχωρήσεις αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες και θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, σε κλείσιμο υπηρεσιών και συγχωνεύσεις κλινικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή υγείας. 

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.