Ελιξίριο της νεότητας οι γλυκάνες

«Γλυκό» μπορεί να είναι το ελιξίριο της νεότητας! Η γλυκοβιολογία είναι μια νέα επιστήμη, που εστιάζει στις γλυκάνες, σάκχαρα που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων, τα οποία φαίνεται ότι παίζουν ρόλο-κλειδί στη μάχη κατά της γήρανσης.
Η γλυκοβιολογία έχει μόνο είκοσι τρία χρόνια ύπαρξης, αλλά ήδη επιστήμονες που ασχολούνται με αυτήν έχουν κατακτήσει έξι βραβεία Νόμπελ. Αυτό την καθιστά τη «σούπερ σταρ» της επιστήμης, όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, οι οποίοι εξηγούν ότι αποτελεί το νέο όπλο κατά όλων των «κακών» που συμβάλλουν στη γήρανση, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοαγγειακές ασθένειες και οι όγκοι.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα με τον οποίο ασχολείται, τις γλυκάνες, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των παραγόντων της ανάπτυξης, έχουν ρόλο αποθήκευσης ενέργειας, ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων, στην ενδοκυτταρική και εξωκυτταρική επικοινωνία αλλά και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η γλυκοβιολογία ανοίγει νέες προοπτικές και στη δερματολογία. Πάνω από το 60% των ζωτικών λειτουργιών του δέρματος εξαρτάται από τις γλυκάνες που βρίσκονται στο δέρμα αλλά και στην επιδερμίδα, και συμμετέχουν στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου μεταβάλλονται οι λειτουργίες τους. Τότε ξεκινούν μερικά σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, αλλά και οι κοκκινίλες στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό η κοσμετολογία επικεντρώνεται στον τομέα των σακχάρων που είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τις γλυκάνες και τη λειτουργία τους.

Ο αποκαλούμενος και «γκουρού της γλυκοβιολογίας» Πίτερ Σίμπεργκερ σε συνέντευξη που έδωσε στο ιταλικό περιοδικό «L’Espresso» είπε ότι με τη γλυκοβιολογία καταπολεμούνται ήδη αρκετές ασθένειες και υπάρχουν εμβόλια βασισμένα στις γλυκάνες, που κυκλοφορούν και στην Ευρώπη. Αλλά η πρόκληση των γιατρών που ασχολούνται με αυτήν την επιστήμη είναι να καταπολεμήσουν τις ασθένειες που συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης.

«Ανοίγονται συνέχεια νέες προοπτικές στην επιστήμη αυτή. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, εργάζονται στην έγκαιρη διάγνωση των όγκων προσπαθώντας να καταλήξουν σε βιοδείκτες, βάσει των γλυκάνων που βρίσκονται στην επιφάνεια των κακοηθών κυττάρων» αποκαλύπτει.
ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Σχόλια

  1. www.eglimatikotita.gr/2011/10/blog-post_1985.html?.

    ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΗΡΥΞΑΝ
    ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ .

    Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
    http://4.bp.blogspot.com/-CGKb88ZX-lg/TnWWisNCaCI/AAAAAAAAQWg/-ANnyLLqdR8/s1600/LA%2BRAZON%2B18-9-11.jpg

    From HEIL GAP (or mind the GAP )

    7η Οκτωβρίου του 2011
    Ισπανικές αρχές ερευνούν τους πρόσφατους θανάτους από δηλητηρίαση , πολλών σκυλιών στην Lérida , μια πόλη στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας , που έχει γίνει το σημείο αιχμής και έντονης αντιπαράθεσης , μιας συζήτησης για το ρόλο του Ισλάμ στην Ισπανία.

    Όλα τα σκυλιά είχαν δηλητηριαστεί το Σεπτέμβριο στις γειτονιές της εργατικής τάξης Lérida της Cappont και La Bordeta , περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες από μουσουλμάνους μετανάστες και όπου πολλά σκυλιά έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια .

    ( ρεπορτάζ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εδώ,

    http://1.bp.blogspot.com/-gdNNF4_LT5U/Tmm6P6-mPHI/AAAAAAAAQSA/zKZG4v_3rME/s1600/SEGRE%2B8-9-11%2B1.jpg

    και εδώ)
    http://3.bp.blogspot.com/-g16fNlA39OI/Tmm6PDZPs_I/AAAAAAAAQRo/rDLFZMliMcA/s1600/LA%2BMANYANA%2B8-9-11.jpg

    Οι ντόπιοι λένε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες σκοτώνουν τα σκυλιά τους , επειδή σύμφωνα με την ισλαμική διδασκαλία , τα σκυλιά είναι «ακάθαρτα» ζώα.

    Τους τελευταίους μήνες , οι μόνιμοι κάτοικοί που βγάζουν τα σκυλιά τους για περίπατο , έχουν παρενοχληθεί από τους μουσουλμάνους λαθρο-μετανάστες , οι όποιοι αντιτάσσονται στη κοινή θέα των ζώων .

    Οι Μουσουλμάνοι έχουν ξεκινήσει επίσης μια σειρά από εκστρατείες εναντίον των σκυλιών σε ισλαμικές ιστοσελίδες και blogs στην Ισπανία.

    HEIL GAP (or mind the GAP )
    Υ.Γ. ( 1 ) . Αν και στην χώρα μας , την εγκληματική αυτή «δουλεία» της δηλητηριάσεως των σκυλιών την έχουν αναλάβει κάποιοι απατεώνες δήμαρχοι, οι οποίοι ρίχνουν δηλητηριασμένες τροφές στα γατάκια και τα σκυλάκια των δημοτών τους , είναι πάρα πολύ πιθανόν να το πράττουν αυτό , δια να μην δυσαρεστούνται οι μουσουλμάνοι λαθρο-εισβολείς μας . όπως αποδεικνύεται και σήμερα στην Ισπανία .
    Υ.Γ. ( 2 ) . ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
    Υ.Γ. ( 3 ) . Το άρθρο αυτό γράφτηκε σε ανάμνηση του δηλητηριασμένου προ μηνός γατούλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.