Ο Χατζηδάκης νομοθετεί για τον Κυριακόπουλο με τις πλάτες της Τρόικας!

Έτσι ρημάζουν την Ελλάδα και την οικονομία.
Μία μεθόδευση που θυμίζει την Καλτσεστρούτσι της μαφίας, στις πλάτες του Ελληνικού λαού, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr.
Μία εξόφθαλμη περίπτωση διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής με στόχο τον φυσικό πλούτο, που δίνεται βορά στους παγκόσμιους τοκογλύφους με την αμέριστη στήριξη του κυρίου Χατζηδάκη.
Μιλάμε βεβαίως για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» και στο οποίο ο κύριος Χατζηδάκης
με πρόσχημα την "ανάπτυξη" παρέχει πολύτιμο στήριγμα στην βιομηχανία που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου με τη βούλα της δικαιοσύνης.
Την S&B του κ. Κυριακόπουλου, όπως αποκάλυψε χθες το Πρώτο Θέμα.
Στο παρασκήνιο όμως συντελείται μία εξοργιστική μεθόδευση που αποκαλύπτει και τις δήθεν "απαιτήσεις" της Τρόικας που για άλλη μία φορά εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με την αγαστή συνεργασία ύποπτα προθύμων πολιτικών.
Την ίδια στιγμή λοιπόν, "καθυστερεί" να ψηφιστεί και σχετική διάταξη για τη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς που απαγορεύει την συγχώνευση εισηγμένων εταιρειών με μη εισηγμένες εταιρείες.
Την "καθυστέρηση" θα την κατανοήσετε όταν μάθετε ότι ένα μεγάλο fund του εξωτερικού, έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της S&B!
Αμέσως μετά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Κυριακόπουλου, θα ακολουθήσει άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) κατ' άρθρο 27 του Ν. 3461/2006 προκειμένου αμέσως μετά να ζητηθεί η διαγραφή της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών!
Πράγμα βεβαίως που θα ήταν αδύνατον εάν είχε ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος!
Την ίδια στιγμή λοιπόν ο κύριος Χατζηδάκης κάνει μία απίστευτη αβάντα στην εταιρεία εν όψει της εξαγοράς, ενώ κωλυσιεργούν και την ψήφιση του νόμου που θα την καθιστούσε αδύνατη!
Προφανώς εάν ο κύριος Κυριακόπουλος ήταν υπουργός, θα επιδείκνυε περισσότερο "τακτ" σε αυτή την εξοργιστική μεθόδευση.
Ποιό όμως είναι το fund που θέλει να "επενδύσει" στον Ελληνικό ορυκτό πλούτο με τόσο προνομιούχα αντιμετώπιση;
Η Rhone Capital IV L.P. Μπορεί το όνομα να μην σας λέει κάτι, λένε όμως πολλά οι ιδρυτές του. Εχοντας την έδρα της στο Ρόκφελερ Πλάζα της Νέας Υόρκης και γραφεία στο Λονδίνο και το Παρίσι, η Rhone Capital ιδρύθηκε το 1995 από τους Ρόμπερτ Αγκοστινέλλι, 60χρονο Αμερικανό δισεκατομμυριούχο και Στήβεν Λάνγκμαν, οικονομολόγο - επενδυτή και υψηλόβαθμο στέλεχος έως τότε του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, χρηματοπιστωτικού ομίλου Lazard!
H Rhone Capital μάλιστα, "χρησιμοποιεί" συνεχώς της υπηρεσίες της Lazard ωστε να διευκολυνθεί σε παρόμοιες εξαγορές.
Πως ακριβώς μπορεί να διευκολύνει η Lazard στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Μα η Lazard είναι επισήμως ο "σύμβουλος" της Ελληνικής κυβέρνησης που είχε προσλάβει αδιαφανώς ο Παπανδρέου! Η εταιρεία που ενεπλάκει στην σκανδαλώδη εκποίηση των 4 Airbus της Ολυμπιακής και απασχόλησε το κοινοβούλιο, χωρίς όμως ποτέ να απαντηθεί το "Ποιά η αμοιβή της Lazard για τις συμβουλές της".
Ίσως τώρα καταλαβαίνουμε ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία της ανάπτυξης για την Ελλάδα του Χατζηδάκη, του Κυριακόπουλου, της Τρόικας και της... Lazard.
Εκτός εάν ο υπουργός έχει άλλη, πειστικότερη δικαιολογία για τον χορό εκατομμυρίων που στήνεται στην πλάτη των χειμαζόμενων Ελλήνων.

Σχόλια