«ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑΣ»

«ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΒΑΛΑ OIL» ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 31% ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, συνομιλώντας με δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Καβάλας, όπου βρέθηκε σήμερα (2/2/2013) για την πρώτη Προσυνεδριακή εκδήλωση του Κινήματος, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα, είναι μια καταλυτική ημέρα για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
αφού ξεκίνησαν εδώ από την Καβάλα, οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις, στην πορεία του Κινήματος για το ιστορικό Ιδρυτικό μας Συνέδριο. Ένα Συνέδριο απόλυτα ανοιχτό και δημοκρατικό, το οποίο δεν τόλμησε να κάνει κανένα Κόμμα και κανένα Κίνημα, σε όλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου. Δίνουμε το παράδειγμα σε αυτό που επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δηλαδή να αλλάξουν όλα στην πολιτική ζωή του τόπου, με πολιτικούς σχηματισμούς που θα υπηρετούν τον πολίτη και όχι τις καρέκλες των πολιτικών».

«Οι ομιλίες που ακούστηκαν στην πρωινή συνεδρίαση της Προσυνεδριακής Συνδιάσκεψης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν και συγκλονιστικές και αποκαλυπτικές. Στην περιοχή και μόνο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο ορυκτός πλούτος, όλων των μορφών, ξεπερνά σε αξία τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ! Και μάλιστα, αυτές είναι μετριοπαθείς εκτιμήσεις με τιμές του 2001, όπως επεσήμανε ο καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης.

Σε ό, τι αφορά στα κοιτάσματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στις περιοχές γύρω από τη Θάσο, οι εργαζόμενοι της «Καβάλα Oil» δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για να παραμείνουν στη διαχείριση της Ελλάδας και να μην τα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί, εκείνοι που θέλουν να μας απαλλοτριώσουν.

Η κυβέρνηση, διά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ακόμα και μέσω της φορολογίας του 31%, προσπαθεί να εξοντώσει αυτή την πολύ σημαντική και εθνική πλουτοπαραγωγική πηγή.

Εργαζόμενοι, φορείς, η τοπική κοινωνία, αλλά και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα δώσουμε τη μάχη αντίστασης στα μνημονιακά σχέδια ξεπουλήματος των κοιτασμάτων που μεθοδεύει η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη».

Σχόλια