700.000 διακανονισμοί στη ΔΕΗ

700.000 διακανονισμοί στη ΔΕΗ  Εκτόξευση του αριθμού των διακανονισμών σε απλήρωτους λογαριασμούς που σπεύδουν οι πολίτες να τακτοποιήσουν προκειμένου να μην τους κοπεί το ρεύμα, διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι ουρές είναι μεγαλύτερες στους διακανονισμούς, παρά σε αυτές για την πληρωμή των λογαριασμών».
Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο επικεφαλής της ΔΕΗ σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αγρότες να ενταχθούν
στο νυχτερινό τιμολόγιο «με προσαρμοσμένο το ωράριο για το πότισμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η κατεύθυνση, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα θέλει ακόμα δουλειά για να γίνει».
Υπενθύμισε δε πως «έως την 1η Ιουλίου θα υπάρχει το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά, οι προμηθευτές θα καθορίζουν τις τιμές, όπως προβλέπει το ρυθμιστικό σχέδιο».
Ο κ. Ζερβός επεσήμανε πως η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο να δοθεί δυνατότητα διακανονισμού σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά, όπως ανέφερε, «υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες στον καθορισμό των κατηγοριών αυτών».
Υπενθύμισε δε πως το 2011 πραγματοποιήθηκαν 400.000 διακανονισμοί, ενώ το 2012 είχαμε σχεδόν διπλασιασμό των διακανονισμών που έφτασαν τις 700.000.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός είπε ότι: «Η εταιρεία δεν είναι ανάλγητη -όπως λέγεται από κάποιες πλευρές-, αναλγησία θα ήταν να μην μπορέσω να δώσω ρεύμα σε πολίτη της χώρας, δεν μπορώ να αφήσω την εΟ πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός είπε ότι: «Η εταιρεία δεν είναι ανάλγητη -όπως λέγεται από κάποιες πλευρές-, αναλγησία θα ήταν να μην μπορέσω να δώσω ρεύμα σε πολίτη της χώρας, δεν μπορώ να αφήσω την επιχείρηση να καταρρεύσει»
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε: «Η εταιρεία δεν είναι ανάλγητη -όπως λέγεται από κάποιες πλευρές-, αναλγησία θα ήταν να μην μπορέσω να δώσω ρεύμα σε πολίτη της χώρας, δεν μπορώ να αφήσω την επιχείρηση να καταρρεύσει». Και κατέληξε λέγοντας πως «το κοινωνικό τιμολόγιο δεν το αυξήσαμε καθόλου».
Εν συνεχεία, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασ. Παπαγεωργίου επισήμανε: «Γίνεται ένας προγραμματισμός για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ», ενώ, αναφερόμενος στα τιμολόγια, είπε: «Τα τιμολόγια μπαίνουν σε μια άλλη καινούργια φάση, αλλάζει ρυθμιστικό πλαίσιο, αυτό σημαίνει κατάργηση κάποιων κατηγοριών, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ανάλογες κατηγοριοποιήσεις τιμολογίων, αγροτικό κ.λπ., να ανταποκρίνεται στη σημερινή αγορά».
ethnos.gr

Σχόλια