ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ κ.κ.ΠΕΠΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ

«ΣΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΣΤΟΝ...ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ προσήλθε στο γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και τους κατέθεσε σημαντικά έγγραφα , που έχουν σχέση με την υπόθεση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ επί Προεδρίας Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος και διώκεται για κακουργηματικές πράξεις.

Στα έγγραφα περιλαμβάνεται όλη η κοινοβουλευτική αλληλογραφία του Τέρενς Κουίκ με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η απάντηση του Ανδρέα Γεωργίου σε Ερώτηση που υποβλήθηκε από τον Τέρενς Κουίκ και δύο εκθέσεις της καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά.

Η μία έκθεση στηρίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογραφική ιστοσελίδα attikanea.blogspot.com, ενώ η άλλη αφορά σε πολυσέλιδες παρατηρήσεις της Ζωής Γεωργαντά στην απάντηση Γεωργίου οι οποίες και παραδίδονται στη Δικαιοσύνη χωρίς να έχουν δημοσιοποιηθεί, καθώς εκτιμήθηκε ότι αποτελούν σοβαρό προανακριτικό υλικό.

Μετά την κατάθεση των εγγράφων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Επιστημονικό του Σύμβουλο, Δικηγόρο και Πολιτευτή Α’ Αθήνας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ευάγγελο Παπαγεωργίου, έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα την υποχρέωση να παραδώσω στη Δικαιοσύνη όλο το φάκελο με τα έγγραφα που έχω συγκεντρώσει από την κοινοβουλευτική μου ενασχόληση με την υπόθεση της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Τον παρέδωσα στους δύο Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη οι οποίοι εκπροσωπούν επάξια και το μόνο κομμάτι που έχει μείνει όρθιο σε αυτό τον τόπο, την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Από τα έγγραφα αυτά προκύπτει ότι και ο ηχηρός τρόπος με τον οποίο ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας, αποφεύγει να πάρει θέση για τον υπό κατηγορία Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Υπόψη ότι αυτή η στάση του Υπουργού αφορά και όλη την περίοδο, πριν ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του Ανδρέα Γεωργίου.

Επισημαίνω επίσης ότι στα έγγραφα υπάρχει και μία πολυσέλιδη έκθεση της κας Ζωής Γεωργαντά η οποία κάνει φύλλο και φτερό απάντηση που μου έδωσε ο Ανδρέας Γεωργίου αντί του… Γιάννη Στουρνάρα, σε Ερώτηση που επίσης γνωστοποίησα στους κ.κ. Εισαγγελείς.

Όπως έχει επανειλημμένα διακηρύξει ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να ξεσκεπαστεί όλη αυτή η σκοτεινή ιστορία η οποία έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε ακόμα πιο σκοτεινά μονοπάτια.

Βεβαίως, ισχύει και το ερώτημα που έθεσε ο Πάνος Καμμένος:

«Πότε θα απομακρύνει η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ανδρέα Γεωργίου από τη θέση του, αφού ο ίδιος ο κατηγορούμενος Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει ούτε το ελάχιστο της πολιτικής ευαισθησίας να παραιτηθεί από τη θέση του;

Και μέχρι πότε ο Αντώνης Σαμαράς θα καλύπτει τους πολιτικούς πάτρωνες του Ανδρέα Γεωργίου, δηλαδή το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου;»

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προσβλέπουμε στην αδιαμφισβήτητη ακεραιότητα των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων και στην εμπιστοσύνη που έχουμε γενικότερα στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Σχόλια