Ετοιμάζουν και την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου;

Η επόμενη «κόκκινη γραμμή» που θα σπάσει θα είναι στο Αιγαίο
Δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαίο ότι τις ίδιες ώρες που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδιδε την διακυβέρνηση της χώρας στο ΔΝΤ, ανακοινωνόταν και η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, συνοδευόμενου μάλιστα από το … μισό τουρκικό υπουργικό συμβούλιο.
Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Θα ακούσετε και θα διαβάσετε πολλά για την επίσκεψη αυτή. Οι πληροφορίες όμως του antinews επιμένουν ότι ένα είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει: η συνεκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας και των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της. Η εκχώρηση δηλαδή κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου θα αναλάβει αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Ήδη έχουν αγοραστεί 17 γεωτρύπανα. Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν το 40%.
Θυμάστε την επίσκεψη στον Ομπάμα διαμέσου ΔΝΤ;
Καταλαβαίνετε λοιπόν τι παίζεται, με αφορμή την οικονομική κρίση.
Αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν τότε θα βρουν εξήγηση και πολλά από τα μεγάλα ερωτηματικά που συνοδεύουν τις τελευταίες δράσεις και της ελληνικής κυβέρνησης και της τουρκικής στην περιοχή.
Θα εξηγηθεί πρωτίστως το γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου άφησε να δημιουργηθεί τόσο μεγάλος πανικός με τα ομόλογα, ενώ την ίδια περίοδο μη Τουρκία κλιμάκωνε τις προκλήσεις της στο Αιγαίο. Θα εξηγηθούν επίσης οι κουβέντες του Βενιζέλου για μείωση των εξοπλισμών και όσα άλλα περίεργα έγιναν τις ημέρες που πέρασαν (πχ η προβοκάτσια με τους ΟΥΚάδες).
Ορίστε, θα πουν στον δύσμοιρο ελληνικό λαό. Σας προσφέρουμε ειρήνη και λεφτά.
Το έχουμε ξαναπεί: Χρησιμοποιούν την κρίση και την προπαγανδιστική τρομοκρατία για να μας το βουλώσουν.
Ο Γιώργος νομίζει ότι με όπλο τον ΦΟΒΟ θα τα περάσει όλα
Θα το δεχθούμε κι αυτό;

Από: antinews

Σχόλια