Θα καθυστερήσει η ευρωβοήθεια λόγω των Γερμανών;

«Φόβοι για χρεοκοπία», «Μυρίζει πανικός», «H Ελλάδα εξετάζει να κάνει σύντομα χρήση της ευρωβοήθειας», είναι ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι των σημερινών σχολίων και ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού τύπου για την ελληνική κρίση

«Φόβοι για χρεοκοπία, οι ανησυχίες για την Ελλάδα ασκούν πιέσεις στο χρηματιστήριο και στο ευρώ», γράφει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Der Spiegel.

Η αυστριακή Wiener Zeitung τιτλοφορεί το σχετικό της άρθρο: «Στενεύουν τα περιθώρια για το πακέτο βοήθειας, η διαμάχη των κομμάτων στη Γερμανία θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει την παροχή βοήθειας».

Η επίσης αυστριακή Kleine Zeitung αναφέρεται στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα με τον τίτλο «Πάλι απεργίες στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «οι απεργοί διαδηλώνουν κατά των περικοπών στους μισθούς και των μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου».


Για το ίδιο θέμα η Die Presse. «Την ώρα που εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΕ συζητούν το ζήτημα της παροχής βοήθειας η χώρα παραλύει από τις απεργίες». 

«Μυρίζει πανικός», γράφει η Süddeutsche Zeitung η οποία σημειώνει: «Μήπως δεν είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα στην Ελλάδα; Κάθε άλλο! Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί απλά μερικά δις. Η εξυγίανση θα κοστίσει πολύ περισσότερα και θα στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν συνδράμουν όλοι σε αυτή την προσπάθεια».

«H Ελλάδα εξετάζει να κάνει σύντομα χρήση της ευρωβοήθειας», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της γερμανικής Die Zeit: «Οι πιέσεις λόγω επαπειλούμενης αδυναμίας πληρωμών και από τα υψηλά επιτόκια εντείνονται. Η Ελλάδα άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στο πακέτο της ευρωπαϊκής βοήθειας από τον Μάιο». 

Σχόλια